Skocz do zawartości

Łańcuch - Zestaw Napędowy - Wymiana - Jaki Zestaw - Problemy I Porady

Gość pepa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Jeszcze jedna sprawa, patrze na stronę Larssona i np zębatka przednia F513-15, 15Z, rozmiar 530 o co chodzi z tymi oznaczeniami czy ta zębatka nadaję się

przednia http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MjIwMDA5Ng==&bid=109979

i tylna http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MjMwMDQyMA==&bid=109979

i łańcuch http://www.larsson.pl/index.php?c=r&no=MjE1MTY2OA==&bid=109979

Chyba wszystko pasuję ? :)

w motopasji na hasło ze jesteś z PBC dostaniesz rabat, ja jak kupowałem to VM xring gold +zębatki JT wyszło 500zł póki co to nie narzekam ;)

do 600 to nie wiem czy jest sens zakładać ZVM-X chyba że nie duża różnica w cenie.

w sieci można spotkać oznaczenia ZVM-X i ZVM2 natomiast na stronie dida jest tylko ZVM-X ktoś wie o co kaman ??

EDIT : w larssonie drogo wychodzi :)

Edytowane przez baldhead

DID wycofał się z VM i teoretycznie został wzmocniony VX i on go zastępuje. W Motomaniacu ostatnio dostałem zestaw DID złoty + Sunstar do 650'ki za 450zł, więc do 600 też powinno wyjść przyzwoicie.

ogólnie te oznaczenia są pop*******ne, że tak powiem:D

trochę info:

wojti na stronie dida nie ma wzmianki o VX dalej jest VM :Dzwww.jpg

a na stronie dystrybutora jest VX :D: ouvc.jpg

kto powie o co biega ?? WTF ?

natomiast co do ZVM2 info od dystrybutora na Polskę : Nowa seria łańcuchów SUPER TREET ZVMX to najmocniejsze łańcuchy X-ringowe dostępne na rynku. Nowa technologia produkcji sprawia, że produkt jest znacznie lżejszy i mocniejszy od poprzednika ZVM2

czyli sprzedawane obecnie ZVM2 to leżaki magazynowe nie sprzedane :)

EDIT: porównanie wykonania VX vs VM :

zcmd.jpg

lalu.jpg

Edytowane przez baldhead

Widzę że motomaniac ma najtaniej zestaw, chyba warto ?

tylko czemu tak tanio, wszędzie przynajmniej taki zestaw chodzi po 450zł

Edytowane przez skins81

Obstawiam, że DID nie aktualizuje na bieżąco swojej stronki, bo info o VM->VX miałem od wyłącznego dystrybutora na Polske: "seria łańcuchów VM została wycofana z oferty (zakończenie produkcji przez DID)".

Edit: skins, to co podałeś to sam łańcuch. W sprawie zestawu pisz/dzwoń do Maja (najlepiej gg - często siedzi). Zapewne powie Ci, żebyś rzucił swoją cene, więc się przygotuj ;) przy dobrym targowaniu zachowasz w kieszeni kilka dyszek

Edytowane przez Wojt

ooo kurcze źle popatrzyłem, no fakt to sam łańcuch. :D

A już się cieszyłem hehe :D że będę miał tak tanio, mogłeś dać mi więcej czasu :D

Powiem tak, jeżeli ktoś z was chce kupić części w Larssonie, to mam pewien discount u nich. Dla przykładu - ostatnio wymieniałem napęd. DID złoty x-ringowy ten superwzmacniany, zębatki 15/47 i zapłaciłem za wszystko 437 zł... Czyli ponad stówkę mniej niż normalnie. Gdybyście chcieli to najlepiej duże zamówienie. Odnośnie zakuwania, to zakuwarka jest świetnym narzędziem, ale robiłem to wielokrotnie bez jej używania - duży młotek pod łańcuch i nabijanie zakuwki drugim, na zasadzie kowadła. A co do jakości łańcucha złotego/normalnego, to wydaje mi się, że różnica cenowa jest na tyle mała, że nie należy się rozdrabniać i kupić ten (podobno) lepszy, nie mam porównania, ale na ten złoty nigdy nie narzekałem, teraz przy zmianie zębatki lepiej idzie na koło z gazu, bo wcześniej miałem 45 z tyłu.

Byłem dzisiaj w okolicznym sklepie w Brzesku bo tylko jeden jest :D odnośnie motocykli.

I łańcuch dokładnie taki Tutaj sprzedadzą mi za 320zł

A zębatki JT przód i tył 140zł oczywiście nie ponoszę kosztów doręczenia bo na miejscu.

Myślę że cena przystępna, czekam jeszcze na odpowiedź od motomaniac.pl ale nie wiem czy będzie taniej :)

jeżeli różnica parę groszy to lepiej dać miejscowym zarobić...

Sunstar są dużo droższe od JT, więc taniej Cie nie wyjdzie ;)

Zużywalność zębatek jest uzależniona od jakości łańcucha, więc jeżeli masz wzmacniany łańcuch to nie będzie Ci zżerał nawet trochę gorszych jakościowo zębatek, co nie zmienia faktu, że lepiej kupić sobie coś lepszego.

• 4 months later...

Witam!

Zamierzam w tym roku wymienić napęd. Myślę o DID. Co polecacie? Pytam Was, bo macie większe doświadczenie. Pozdrawiam!

A to?

http://www.defender.net.pl/product-pol-14173-GSF1200-BANDIT-06-DID50-530-ZVMX-GOLD-SUPER-STREET-X-ring-hiper-wzmocniony-zloty-zebatki-SUNSTAR-.html

Edytowane przez Ziet

Połączyłem trzy tematy z pytaniem "Jaki łańcuch"

Wszystko jest więc już nie zasypywać forum pytaniem oraz pytaniem "Jaki napęd" czy "Jaki łańcuch"

• 4 weeks later...

Więc moje pytanie do was jest takie czy po tych zdjęciach sądzicie że trzeba już wymienić cały napęd czy może wystarczy sam łańcuch...

post-3685-0-54638100-1328717218_thumb.jpeg

post-3685-0-62202800-1328717196_thumb.jpeg

post-3685-0-62763300-1328717180_thumb.jpeg

Ale co mu dolega? nierowno wyciagniety? czy naciag sie skonczyl?. Patrzac po zebatce przedniej to lepiej komplet wymienic ;)

Zęby na zdawczej są już trochę powyginane. Ja wymieniam, i :vroom: bez stresu o siebie i innych.

Myślę, że to tak jak z rozrządem, kupujesz- wymień. No chyba że to mercedes beczka to wtedy :trzepie:

Edytowane przez Martini

ZAWSZE komplet - no chyba, że komuś się zerwał łańcuch a ma świeże zębatki to nie...

Jak na moje oko to one już same sie prosza o wymianę.

Więc moim zdaniem bezwzględnie - cały zestaw.

ZAWSZE komplet - no chyba, że komuś się zerwał łańcuch a ma świeże zębatki to nie...

Jak na moje oko to one już same sie prosza o wymianę.

Więc moim zdaniem bezwzględnie - cały zestaw.

Popieram. Zestawik i spokój na dłuższy czas

Więc moje pytanie do was jest takie czy po tych zdjęciach sądzicie że trzeba już wymienić cały napęd czy może wystarczy sam łańcuch...

Cały napęd.

Jest dobry. A sam sklep MotoPasja jest blisko mnie, byłem w nim kilka razy osobiście, więc nie martw się o to, że bubla kupisz. Zagadaj na priv z nimi, może zniżkę wytargujesz. Swego czasu dawali Bandziorakom. Na pewno taniej też będzie jak złożysz zamówienie telefonicznie - wówczas zawsze o kilka % prowizji Allegro mniej możesz ugadać

Edytowane przez obiezyswiat

Jest dobry. A sam sklep MotoPasja jest blisko mnie, byłem w nim kilka razy osobiście, więc nie martw się o to, że bubla kupisz. Zagadaj na priv z nimi, może zniżkę wytargujesz. Swego czasu dawali Bandziorakom. Na pewno taniej też będzie jak złożysz zamówienie telefonicznie - wówczas zawsze o kilka % prowizji Allegro mniej możesz ugadać

dzięki za podpowiedź jtr do nich zadzwonie może jak mówisz uda mi się coś ugadać niżej