Skocz do zawartości

Łańcuch - Zestaw Napędowy - Wymiana - Jaki Zestaw - Problemy I Porady

Gość pepa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

A umnie mnie mam taki problem ze łańcuch strzela w czasie jazdy,zębatki sa w dobrym stanie,napęd w połowie naciągu.jak kręce kołem to w jednym miejscu jest luźny a w drugim napięty.To juz chyba tylko wymiana?

A umnie mnie mam taki problem ze łańcuch strzela w czasie jazdy,zębatki sa w dobrym stanie,napęd w połowie naciągu.jak kręce kołem to w jednym miejscu jest luźny a w drugim napięty.To juz chyba tylko wymiana?

Nierównomierne rozciągnięcie łańcucha to już raczej jest powód do wymiany

no to zajebiscie :zniesmaczony:

Przyjrzałem sie lancuchowi i okazało sie ze w miejscu z akucia łańcucha brakuje 1 rolki i to przez to łańcuch tak strzela :/

Edytowane przez mlody250

Mam problem z wyregulowaniem napedu w moim Bandicie. Napinacz z lewej strony dziala jak nalezy, natomiast prawym da sie tylko napiac, natomiast nie mozna poluzowac lancucha :/ probowalem odkrecac srube regulatora i szarpac kolem, pobic mlotkiem i klockiem drewnianym, a oska ani drgnie.

Dodam ze jakis czas temu zmienialem opony i zastanawia sie czy wulkanizator czegos zle nie zlozyl....

spotkal sie ktos z czyms podobnym?

Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka

Zdjąć koło, złożyć jak należy i ustawić, ewentualnie wymienić naciag , innej opcji nie widze.

Sprobuje dzis zdjac kolo i zobaczyc

Wysłane z mojego HTC Desire 310 przy użyciu Tapatalka

Jaki napęd do Bandit 600N drugiej generacji K1?
Zębatka przód 15, tył 47 a łańcuch 110 czy 112?
Teraz mam zębatka przód 15, tył 44, łańcuch 110 ogniw.

A ja mam pytanie początkującego. Ustawiłem luz łańcucha (po raz pierwszy w życiu) w taki sposób, że na bocznej wyszło 30 mm od pozycji w której łańcuch jest luźno, do pozycji "w górze". A teraz jeszcze raz przejrzałem serwisówkę i instrukcję i wychodzi (z obrazka), że ten luz 20-30mm producent podał od pozycji łańcuch "naciągnięty w dół" do "łańcuch naciągnięty w górze" (a przynajmniej tak wnioskuje z obrazka). To która wersja jest poprawna? :)

Jak ja tak ustawie to po posadzeniu tyłka na moto, jest za bardzo naciagniety i "grzechocze" :(

...może to wina niesprawnego, miękkiego amora...

Kolczyk - żeby aż majdał, to jeszcze nie. Ale na wolnych obrotach i przy powolnej jeździe w korku czuć, że to chyba nie do końca było właściwe ustawienie  (szarpie) :) Dziś poprawię, dzięki!

Dlatego takie rzeczy robie we dwie osoby pozniej jak dowale bagaz plus plecak to nie mam struny

Przymierzam się do zakupu:

• ŁAŃCUCH DID530VX X-RING SUPER WZMOCNIONY 112 OGNIW
  • Zębatka przednia JT F513-15, 15Z, rozmiar 530
  • Zębatka tylna stalowa JT R829-47, 47Z, rozmiar 530

Czy to będzie dobry wybór ? Na moto-opinie troche narzekają na ten modek, że niby nie taki mocny.
A co Wy powiecie ? Posiada ktoś?
Dzięki za pomoc!

Jak ktos nie umie dbac to i technologia z nasa nie pomoze, wazne żeby był oryginalny a nie okazja z allegro

• 2 months later...

Cześć.

Mam zamiar niebawem wymienić napęd w moim 650k5. Możecie polecić jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę z allegro, bądź sklep internetowy, tak bym nie kupił jakiegoś podrabianego szitu?

Pozdrawiam

• 3 weeks later...

Jeśłi łańcuch jest oryginalny to będzie dobry.

Może miejsce mało odpowiednie ale czy ktoś z poznania lub okolic posiada zakuwarkę???

Jeśłi łańcuch jest oryginalny to będzie dobry.

odezwałem się do Cirusa, ma mi pomóc coś ogarnąć

• 9 months later...

Gdzieś kiedyś pisałem że kupiłem w serwisie Suzuki łańcuch Firmy Unibear, niby japońska technologia, w necie wtedy było mało opinii na jego temat, ale za 199zł wziąłem go na testy,

Łańcuch polowe tańszy niż DID i można powiedzieć że połowę mniej wytrzymały, przynajmniej u mnie.

Po 10 tysiącach nie dość że zaczął sie szybko wyciągać, (przed zlotem u Lenona naciągany a po zlocie wisi jak przed naciąganiem :/ )

to jeszcze jest tak nierównomiernie wyciągnięty, że jak się jedzie ze stałą prędkością na wyższych obrotach to czuć szarpanie i to nie małe.

Za 2 stówki na 10 tysi to nie tak źle chyba, bo nie pamiętam ile miałem na starym DIDzie

Moze ktoś napisze ile DIDy wytrzymuja

Panie ja od założenia ponad 7 tyś mil i w ogóle nie ruszany naciąg, scottoiler to dobra rzecz