Skocz do zawartości

Łańcuch - Zestaw Napędowy - Wymiana - Jaki Zestaw - Problemy I Porady

Gość pepa
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Did w 600 srednio ok 35-40 tys

W litr + 25-30 tys

Mowa o ksiazkowym dbaniu czyli zawsze odpowiedni nacig i smarowanie, jak ktoras rzecz jest zaniedbana to przebieg spada nawet do polowy.

Jeszcze ciekawostka lancuch ktory jest za luzny i zrobi jedna trase pod pelnym obciazeniem powiedzmy 6 k moze nadawac sie na smietnik, 90% motkow ktore robie ma niewlasciwie naciagniety lancuch. Dla przykladu swojego zvmxa w halinie czy wczesniej w dziorze korygowalem 2 razy podczas trasy 6 k.

Jak ktos nie wie czy dobrze to ogarnia niech dojezdzi naped do konca naciagu na rownym wyciagnieciu. Tak to jest mozliwe

Edytowane przez Cirus
  • Upvote 1

• 2 months later...

WItam,

W serwisówce mam napisane że napęd powinien być

Catena di trazione: RKFS50SMOZ1, 112 maglie

Rozumiem że suerując się powyższym powinienem kupić zestaw z 112 ogniwami pomimo że mam wersje z ABS (GSF650SA ABS z 2005 r) i na alledrogo sugeruja że do tej wersji powinien być zestaw 116?

tutaj 2 ref linki:

1. Sygerujący 116 do ABS

http://allegro.pl/zestaw-naped-owy-did-suzuki-gsf-650-sa-05-06-zloty-i5722971663.html

2. 112 jak w książce:

http://allegro.pl/zestaw-naped-owy-suzuki-gsf-650-bandit-05-06-zvmx-i6009446372.html

.... gorączkuje i nie zejde do moto przez najbliższe kilka dni aby liczyć ogniwa więc prosiłbym o jakąś rade?

Z góry dziękuję

katalog Dida mówi że 116 :

0ad1d107e3d7431800e278113c886ddb.jpeg

86059e6283b53318d7b667b5ddaaf630.jpeg

Edytowane przez baldhead
  • Upvote 1

katalog Dida mówi że 116 :

0ad1d107e3d7431800e278113c886ddb.jpeg

86059e6283b53318d7b667b5ddaaf630.jpeg

Dzięki..dla pewności byłem policzyć i mam założony z 116 ogniwami.

• 1 month later...

Przymierzam się do wymiany zestawu napędowego.Mam dylemat między DID 530 VX,a 530 ZVMX oczywiście z zębatkami SUNSTAR. Zastanawiam się czy jest sens ładować się w ZVMX-a,jeśli VX wzmocniony może obsłużyć do 130 KM.

Jeśli ktoś już używał to proszę o pomoc  :o:.  

W przypadku 1200 nie ma się co zastanawiać Poszedłem oszczędnością i założyłem VX nic się nie działo ogólnie super ;) tylko jednak czuć było lekkie wyciągnięcie po 10tys km ;) Kumpel założył mocniejszy i jest mega zadowolony 

Wyciągnąć łańcuch przy tej pojemności to żaden problem ;) nie ma co oszczędzać zwróci się zakup w 100% 

Też polecam mocniejszy, czyli 530 ZVMX. Mój poprzedni wytrzymał jakieś 35 tyś km. A na nowym zrobiłem jakieś 15 tyś i tylko 1 raz musiałem lekko naciągnąć.  Mocniejszy łańcuch w naszych Bandziorach zawsze się opłaca.

• 3 weeks later...

Też polecam mocniejszy, czyli 530 ZVMX. Mój poprzedni wytrzymał jakieś 35 tyś km. A na nowym zrobiłem jakieś 15 tyś i tylko 1 raz musiałem lekko naciągnąć.  Mocniejszy łańcuch w naszych Bandziorach zawsze się opłaca.

a jak to się ma do zębatek?

Pytam w kontekście czy jak się kupi łańcuch za pincet+  to potem i tak zębatki padną wcześniej?

Kupuję do Gsf650 DID 525 ZVMX G&G

a zębatki do tego jakie?

w kontekście bardzo mocne ;)

tak, żeby wydać nawet +100% ale polatać +250% bez wymiany ;)

Edytowane przez pwm

Bez znaczenia ja zawsze zakładam JT, i tak lancuch pierwszy padnie, sproxem mozesz co najwyzej wyglad poprawic

• 1 month later...

spieszyłem się jak myłem bandita przed zimą i zapomniałem łańcuch przesmarować, rudy się zrobił . Probować czyścić czy daremny trud i tylko nowy? jutro mogę zdjęcie wrzucić

Edytowane przez tolek_banan

Przetrzyj szmatą z olejem i powinno być git

Szczoteczka do zębów(tylko najpierw je umyj bo później już się nie nada) nafta świetlna i po kłopocie :usmiech:

Jak rudy się zrobił tzn że masz wilgoć w garażu. Spokojnie da się tą rdzę usunąć tak jak Kwinto pisał.

O ile ogniwa ruszaja sie bez problemu a nie zacinaja to nie ma sie czym przejmowac chyba tylko wizualnie go ogarnac:)

o to mnie pocieszyliście bo budżet mi się ostatnio nie dopina a chcę mieć za miesiąc gotowego bandita, dzisiaj się pewnie zabiorę za niego. Dam zdjęcia przed i po

• 5 months later...

a tak to od Cirusa wygląda -- solidne opakowanie, pachnące smarem i charakterystycznie metalicznie, piękne:

https://photos.app.goo.gl/6wxcaRHEysXaQr7l1

https://photos.app.goo.gl/ESsdimVlnblAyI8F3

https://photos.app.goo.gl/2R0c8QEnn6oRxwVt1

Dzięki Mistrzu

• 1 month later...

Pany, szybkie pytanie:

Pacjent B12.5, jaki łańcuch napędowy? Starczy 530VX czy celować w ZVMX-a

Zvmx

A po ile u Ciebie takie cuda? Potrzebuje łańcuch i tylną zębatke. Przednia nowa leży na półce i czeka.

Pw

Paczka dotarła, towar i cena pierwsza klasa :)

Dzięki Cirus

ihost_1504878196__nap.jpg

• 4 months later...

Może się ktoś podzielić namiarami na sprawdzony sklep z rozsądnymi cenami? :) Poszukiwany DID 525 VX lub 530 VX (112 ogniw) + zębatki w fabrycznych rozmiarach.
Cirus, kolega powyżej poleca więc... jakbyś miał jakiś zestaw to również proszę o wycenę. Dzięki :oki:

I jeszcze dorzucę swoje 3 grosze do tematu łańcuchów:
Obecnie posiadam złoty DID 50(530)VX, który zrobił ze mną 10 000 km (nie wiem ile poprzedni właściciel na nim nakręcił) i niestety pogubił uszczelki :( Sam łańcuch jest całkiem równomiernie wyciągnięty i nie doszedłem nawet do połowy naciągu na podziałce. W ciągu przebytego dystansu łańcuch wymagał jedynie jednej korekty naciągu. Gdyby nie te ringi to pewnie jeszcze długo by posłużył...

Wystarczy uzyc raz nitro zeby sie skutecznie pozbyc oringow ;) na pw poleciala wiadomosc

Edytowane przez Cirus

• 4 weeks later...

Hej, także jestem na zakupie napędu, 530 VX (112)+zebatki, czy odradzacie zakup na aledrogo? Pacjent 650"S" k5