Skocz do zawartości

Spodnie Jeansy Motocyklowe - Jakie?

Gość tasior
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Powiem tak ! miałem na uwadze te spodnie 4sr oraz Spodnie Mottowear Urban i kupiłem mottowear!

i naprawdę spodnie są za...te ! bardzo wygodne , fajnie wyglądają , mają dobre ochraniacze , kieszenie po bokach bardzo praktyczne . W lato super, w chłodniejsze dni warto zainwestować w bieliznę termoaktywną i jest ok! na buty bez problemu wchodzą, szlifa w nich nie miałem , ale kolega miał przy prędkości ok 60 km/h i się sprawdziły!nie przetarły się! tak że bardzo je polecam! ale decyzja oczywiście należy do Ciebie!

To ja jeszcze dołożę cegiełkę :-)

Ja kupiłem Vanucci Estivo w Louisie

Oglądałem wcześniej też Mottowear i 4SR. Najsolidniej moim zdaniem zdaniem wyglądaja Vanucci i Mottowear. Z tych drugich zajebisty jest model Urban. Jednak cena Vanucci mnie przekonała :-) 69 euro + dodatkowe ochraniacze na biodra za chyba 8 euro to sporo taniej niż konkurencyjne....

Jeszcze w nich nie jeździłem więc wrażenia z jazdy będą po rozpoczęciu sezonu :-)

jj

Ja też się rozglądam właśnie za takimi lekkimi miejskimi ciuchami : )) Jeśli chodzi Motowear Urban to pod Linkiem motogen ma ich test ->> LINK chwalą sobie je ; )

Wszystko fajnie, tylko że vanucci ma te spodnie na długość min. 34, a ja potrzebuję 30 max 32 - normalne można skracać, a motocyklowe to nie takie proste (ze względu np na ochraniacze)...

Wszystko fajnie, tylko że vanucci ma te spodnie na długość min. 34, a ja potrzebuję 30 max 32 - normalne można skracać, a motocyklowe to nie takie proste (ze względu np na ochraniacze)...

34 to najmniejsze damskie, meskie to 36

Ile masz wzrostu? W domu mogę Ci powiedziec jaki ja mam rozmiar tych spodni (teraz pisze z roboty) - wydaje mi sie, ze te najmniejsze sa naprawde dosc male....

z drugiej strony :-)

Całe spodnie nie są ze stali :-) To po prostu gruby jeans i wzmocnienie na szwach. Jestem pewien, że normalny krawiec + grubsza niż zwykle igła, jest w stanie obciąć nogawki i je podłożyć. Sam zamierzam tak zrobić (tylko najpierw chce sie upewnić jeżdżąc) bo spodnie są dość długie... Krótsze po prostu "cisły" w pasie ;)

jj

34 to najmniejsze damskie, meskie to 36

Ile masz wzrostu? W domu mogę Ci powiedziec jaki ja mam rozmiar tych spodni (teraz pisze z roboty) - wydaje mi sie, ze te najmniejsze sa naprawde dosc male....

Normalnie noszę spodnie w rozmiarze 34-35W/30L - 32L są przeważnie za długie - wzrostu mam 170cm.

W spodniach moto jest problem ze skracaniem ze względu na ochraniacze na kolanach/kieszenie pod te ochraniacze.

A płacić 300 za spodnie i następne 50-100 za przeróbkę to raczej mało korzystne.

W zeszłym roku zwężałem spodnie motocyklowe i krawcowa zaśpiewała sobie właśnie za to 75PLN (fakt, że były z podpinką).

Jakbyś mógł, to zmierz nogawkę w domu ile ma cm - zobaczymy jak to się ma do rozmiaru moich jeansów. ;)

Dzisiaj mierzyłem Mottowear City. Fajne spodnie, prawie nie czuć, że ma się na sobie spodnie motocyklowe ;) Ale są grubsze od zwykłych jeansów. Ważne, że mają ładny krój, w miarę rozsądną cenę i jeśli uda mi się dobrać rozmiar to sobie kupię. Szkoda, że nie było modelu urban bo ten z oglądania ze zdjęc najbardziej mi się podoba.

A może ktoś ma jakiś namiar na sklep w Wawie, gdzie były by spodnie jeansowe do przymierzenia, bo wszystko to przeważnie wysyłka?

A może ktoś ma jakiś namiar na sklep w Wawie, gdzie były by spodnie jeansowe do przymierzenia, bo wszystko to przeważnie wysyłka?

Motocyklowe Centrum Serwisowe HONDA - Al. Prymasa 1000-lecia 76h - maja spodnie Mottowear i innych firm chyba też

MOTORISTA - Salon Honda (przy Trasie Toruńskiej) ul. Kopijników 42 - wjazd od ul. Artyleryjskiej - Mottowear i inne

Moto-akcesoria , Marki Al. Piłsudskiego 2A (obok Makro)

W tamtym roku kupiłem u nich jeansy i na krótkie wypady w miasto są ok. Jak się sprawdzają w razie "W" nie testowałem i na razie nie zamierzam... Na biodrach podszyte są kewlarem i mają ochraniacze kolan i bioder.

Panowie proszę o opinię - spodnie jeansowe na motor firmy 4sr?

Mam dokładnie te spodnie.

Bardzo sobie je chwalę. Wygodne z grubej bawełny. Solidne protektory na kolana i pianki na miednice. Wstawki z dzianiny kewlarowej. W upalne dni sprawdzają się rewelacyjnie. Wiadomo nie na deszcz. Choć jak zamokną (mnie złapała w zeszłym sezonie 5 min ulewa) i wróciłem mokry w tych spodniach, nic z nimi nie było. W Słońcu wyschły chwila moment i żadne szwy nie popuściły. Naprawdę polecam z czystym sumieniem. Rozglądałem się też za innymi producentami ale ostatecznie wybrałem te i nie żałuję.

W przypadku innych producentów ochraniacze musisz dokupić oddzielnie co zwiększa ich cenę, tu masz je w komplecie. Jak dla mnie protektory pasują pasują bardzo dobrze. Kolanowe są długie i osłaniają mi prawie całą piszczel. Chodzi się w nich bardzo dobrze nawet z protektorami, choć trzeba się do nich przyzwyczaić :) Przy naciągnięciu na buty ja nie odczuwałem żadnego efektu trzepotania nogawkami. Jak coś to idziesz do pasmanterii i kupujesz rzep na tasiemce za 5 zł i po sprawie.

Przelatałem w nich większość poprzedniego sezonu i żadnych oznak zmęczenia materiału na nich nie widać. Na miasto i w skwar z nieba się lejący takie rozwiązanie to bajka. Nie testowałem ich w zetknięciu z asfaltem i nie zamierzam testować.

Edytowane przez MamutMen

W przypadku innych producentów ochraniacze musisz dokupić oddzielnie co zwiększa ich cenę, tu masz je w komplecie.

Nie do końca... Vanucci Estivo ma w standardzie protektory na kolanach. Dodatkowe na biodra kosztują 8.95 euro.

jj

Nie do końca... Vanucci Estivo ma w standardzie protektory na kolanach. Dodatkowe na biodra kosztują 8.95 euro.

jj

W większości przypadków tak jest, że musisz sobie dokupić ochraniacze. Nie mówię, że zawsze tak jest. Czepiasz się szczegółów :P

• 4 weeks later...

kupiłem Mottowear City NT, przejechałem już jakieś 200km i powiem, że SPOKO :) jazda dużo lepsza niż w zwykłych spodniach jak to miało miejsce do tej pory. Co prawda od kolana w dół czuć wiaterek, no ale to przecież są jeansy, pewnie podszycie czymś od wewnątrz załatwiłoby sprawę. Ochraniacze na kolanach wygodnie się układają i po paru kilometrach nawet ich nie czujemy, nie krępują ruchów i dobrze trzyma się kolanami bak. Jak dla mnie to był bardzo dobry zakup, gdyż szukałem spodni do jazdy codziennej. Większość pewnie nawet nie zauważy, że są to specjalne spodnie motocyklowe :P

Cty NT strikte klasyczne Jeansy ; ) Ja mam spodnie Mottwear MS 009 EVO również sobie chwale fajny desing funkcjonalne kieszenie z mocnym rzepem, ochraniacze na kolana wyjełem i wkładam na kolana/piszczele swoje protectory które elegancko pod szerokim Jeansem się mieszczą ; )

Jak masz już coś upatrzone to zorientuj się cenowo, ja zrobiłem taki myk że przymierzyłem sobie rozmiar w Hondzie na Prymasa a potem zamówiłem przez net zaoszczędziłem 40zł. Na bazarze może się wydawać że powinno być taniej ale nie zawsze musi być...

Jak masz już coś upatrzone to zorientuj się cenowo, ja zrobiłem taki myk że przymierzyłem sobie rozmiar w Hondzie na Prymasa a potem zamówiłem przez net zaoszczędziłem 40zł. Na bazarze może się wydawać że powinno być taniej ale nie zawsze musi być...

Wiem, wiem. Od tego przeglądania w necie to prawie oślepłem B) . Ceny mam obcykane, także postaram się nie dać załadować w ch**a. Ale dzięki za spostrzeżnie - PBC rules :D

• 2 months later...

Żeby nie zakładać nowego tematu takie pytanko. Planuje kupić spodnie mottowear espada tylko problem mam z doborem rozmiaru a nie mam mozliwosci nigdzie przymierzyć. Ma ktoś te spodnie może i powie jak wygląda rozmiarówka ? Mam 185 cm i w pasie jakieś 87 niby wychodzi ze M ale podobno rozmiarówka jest zaniżona

Albo nawet S. Jak bede mial mozliwosc to zmierze ile ja mam