Skocz do zawartości

Spodnie Jeansy Motocyklowe - Jakie?

Gość tasior
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Vanucci Passatempo

https://www.louis.de/artikel/vanucci-passatempo-jeans/211024

Maja nie tylko wzmocnienia aramidem w miejscach narazonych ale i same zrobione sa z materialu z dodatkiem aramidu a dokladnie

70% bawelny i 30% aramidu plus protektory SUPER SHIELD HTP na kolanach.

Minusem jest wyzsza cena.

Osobiscie nie wlozylbym mojej dupy do gaci firmy Mottowear i innych, oferujacych tylko "normalne" z podszyciami.

Tu podzielam twoje zdanie

Vanucci Passatempo jest na wypasie tylko cena powala :P

chyba zacznę już na nie zbierac może na kolejny sezon będę mógł sobie na nie pozwolić...

A ja użytkuję takie:

http://4biker.pl/ofert/spodnie/jeans-max-kevlar/

Jak dla mnie są ok. Użytkuję je od roku. Zapewniają minimum ochrony. Na + należy zaliczyć wygodę. Są podszyte na tyłku, udach i kolanach kevlarem. Dodatkowo ochraniacze kolanowe są obszyte kevlarem. Można spiąć nogawkę aby nie telepotała się przy wyższych prędkościach. Ochraniacze kolanowe o regulowanej wysokości. Póki co nic złego się z nimi nie dzieje, a jeżdżę w nich non stop. Nie lubie "ugotowanych jajek" w teksach - choć wiem, że zapewniają większą ochronę.

poza mottowear (które mam - model raiser), polecam jeszcze freestary night rider -  bardzo spoko

ciekawa opcja to redline rookie (z outlastem) ale ciężko przymierzyć

ewentualnie 4sr również niezłe

Jeżdżę w mottowear espada ct już drugi sezon. Ogólnie bardzo fajne spodnie tylko zauważyłem ze w te ostatnie upały poci mi się strasznie dupsko. Ale to chyba norma :)

• 8 months later...

0d kilku sezonów używam spodni marki Held Fame.Nie jest to może najładniejszy wzór (osobiście zwężyłem nogawki).Ale nie mogę nic złego o nich napisać.

Dobrze wykonane są też Redline-robią kilka wzorów.

W majowym numerze Motocykla jest test spodni na moto.

Edytowane przez mokry vel prezes

Odnośnie do moto jeansów to w ostatnim MOTOCYKLu mieli test różnych modeli spodni. Zajrzyj sobie, które idealnie połączą bezpieczeństwo, krój i cenę :)

Jak by ktoś potrzebował to w ostatnim Motocyklu jest test jeansów motocyklowych ;)

wysłane dzięki Xperia Z1 Compact

Czy czasem ktoś już tej informacji nie podał? :P

Nie wiem czy wiecie, ale w ostatnim Motocyklu jest test jeansów motocyklowych!!!

REV'IT Lombard/Madison - najlepszy według testu cena 855/655zł

VANUCCI Passatempo - drugie miejsce cena 840zl

FURYGAN D02 - trzecie miejsce cena 599zł

HIGHWAY 1 Benim - rekomendowany przez Motocykl cena 336zł . Poza tym proponują też polskie firmy które nie brały udziału w teście FREESTAR i MOTTO WEAR  ( tak w skrócie ) . 

• Upvote 1

To podajcie które spodenki wygrały, albo kilka przodowych pozycji :) Bo wejść na forum by sie dowiedzieć, żeby sobie gazete kupić to każdy tak doradzić potrafi 

Myślę, że info który produkt wygrał nie jest najistotniejsze. Ważniejsze są tabele dot bezpieczeństwa wg. kryteriów testu. A taką informację trudno ze smartfona zamieścić. kolega sobie poszuka na motocykl-online, albo podejdzie do sklepiku z prasą, przejży, oceni krój, cenę, poszuka ofert w necie i wybierze. 

Ja tam spiny nie mam :D

Daj + Patrykowi za trud włożony w pomoc :)

Nie wiem, dlaczego mają być jako zastępcze.ja ich używam do turystyki. W torbie zawsze kondon na deszcz, a na zimno brubek. Lepiej się sprawdza niż, tekstyl z membranami.

Ja jeans'ów też używam na codzień ale jak jest chłodniej to materiał jest bardziej przewiewny. Czasem po jajkach jednak daje. Mam teksty jako drugie spodnie i jak wiem że będę jeździł jednego dnia w różnych temperaturach to zakładam. Ale jeans jest bardzo fajny nawet jako jedyne spodnie. Zależy kto jak używa motocykla.

wysłane dzięki Xperia Z1 Compact

Ja używam jeansów Rebelhorna, a jak chłodno to termo Brubecka. Natomiast, gdy przelotnie popaduje, albo temperatura niebezpiecznie zbliża się do kilku stopni to zakładam overpantsy A* Jet.

Edytowane przez elSlavo

warto poszukać na roznych portalach ogłoszeniowych,ja kupiłem jeansy Freestar za 100 zł,a w zasadzie są jak nowe.

• 4 weeks later...

Od ponad roku szukam jeansów motocyklowych. Problem w tym że potrzebuję dużego rozmiaru, w normalnych markowych spodniach noszę rozmiar 42.

Niestety spodnie motocyklowe i ich rozmiarówka to jakiś żart... Przymierzam rozmiary xxl i xxxl i się nie dopinam. Rozmiarówka europejska kończy się na 38 lub 40, a nawet jak coś ma rozmiar 42 to tylko z metki. Przymierzyłem już chyba wszystkie duże rozmiary w Warszawskich sklepach motocyklowych i d..pa.

Kupował ktoś może gdzieś duże rozmiary jeansów ? Jakiś namiar ? Cena do 600zł, muszą być wyjmowane protektory.

No właśnie rozmiar 42 ma 107 w pasie.... Czasami zdarza się jeszcze 110 ale rzadko.

W cywilnych mustangach r.42 ma 114cm w pasie.

Mottowear ma duza rozmiarowke chyba. Mam espady rozmiar M a porownujac do normalnych spodni to lekko XL

mam mottowear urban XL maja 105 w pasie tak ze mysle ze 2XL beda na ciebie ok