Skocz do zawartości

Linki Gazu

Gość TONY84WRO
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Rob prosto i konkretnie powiedzialeś

skwirek, marsz do przywitalni!

Skoro już taki temat założył to ja się podepnę :D Bo z tymi linkami również miałem (chyba nadal mamxd) problem, który nawet skończył się niegroźną gleba:D przy skręcie w lewo napinały mi się linki.. nie wiem czy ciulstwo jest za krótkie czy co?? jakby ktoś mógł okiem rzucić na moją galerię tam jest zdjęcie jak mam aktualnie puszczone linki ale coś mi się wydaje, że nie tak powinny(trochę je tnie jak skręcam w miejscu w prawo), wcześniej linki przechodziły jak dobrze pamiętam za teleskopem.... ahh ten kac... pisząć o galerii uświadomiłem sobie, że na forum jest dużo zdjęć bandziorów:D i linka przechodzi jednak za teleskopem.. nie macie problemów przy mocnym skręcie w lewo z napinającymi się linkami????, od razu mówię że linki u mnie nie są skracane sztukowane itp. ;)

Edytowane przez jaco

Jaco proponuje oblukac parę fotek i manuala a dowiesz się gdzie leży problem.

Widzę, że pomocy tu nie otrzymam. Walicie spam pod tematem, bo zapomniałem, że rejestrowałem się na nowo i zapomniałem odwiedzić przywitalnie. :puknijsie:

Jak zapomniałeś to sam sobie jesteś winny. A jeśli faktycznie tu już się rejestrowałeś to miałeś świadomość, co będzie jeśli zadasz pytanie ze świeżego konta bez Przywitania.

Tak więc to ty weź koło .....

Widzę, że bez tego przywitania świat się wam zawali.

No kur...de ;) nie mogę Cię człowieku pojąć dobrze wiesz o co chodzi a i tak tego nie potrafisz zrobić (przywitanie ;P), ja ze swoim też od razu nie trafiłem, ale nie miałem żadnych oporów problemów, by dopisać te kilka zdań, o które mnie poproszona, więc czemu Ty masz być inaczej tutaj przyjęty i Bóg wie czego od razu oczekujesz :P:P Chcesz należeć do forum a jednej prostej rzeczy, nie możesz (nie potrafisz?) napisać :P

Aaa bym zapomniał, jakbyś przeczytał kilka wątków wyżej to byś zauważył, że otrzymałeś swoją wymarzoną pomoc na swój nie wymarzony problem, ale niech będzie zacytuję sam siebie "pisząć o galerii uświadomiłem sobie, że na forum jest dużo zdjęć bandziorów:D i linka przechodzi jednak za teleskopem.. nie macie problemów przy mocnym skręcie w lewo z napinającymi się linkami????, od razu mówię że linki u mnie nie są skracane sztukowane itp.

Kolejna podpowiedź:"Jaco proponuje oblukac parę fotek i manuala a dowiesz się gdzie leży problem. "

No chyba, że liczyłeś, że ktoś z forum przyjedzie i przełoży Ci te linki tak jak trzeba....

Ps. Coś mi się wydaje, że RobRoy wytłumaczy Ci to lepiej, ja to grzeczny w ogóle jestem :D

Edytowane przez jaco

Widzę, że bez tego przywitania świat się wam zawali.

Zwalił, nie zawalił, co za różnica?

Jesteś niereformowalny ....... tu wpisz sobie sam "kto" bo mnie przez klawiaturę nie chce przejść.

Łamiesz zasady panujące, nie od dziś na tym forum i jeszcze się sadzisz, jak jajo na patelni :/

Zresztą, nikt tu Cię nie zapraszał, sam tu wlazłeś :(

Zapewne znasz takie powiedzonko, zresztą stare jak Świat - Jak wlazłeś między wrony musisz krakać jak i one.

A jak nie pasuje to wiesz co masz zrobić!!

Edytowane przez RobRoy

Oj, przestańcie...

Trzeba sobie pomagać!

Skwirek512, linki mają być przełożone dobrze, czyli tak, żeby przy skręcie kierownicą linki się nie wyciągały.

Ot i cała filozofia ;)

Oj, przestańcie...

Od razu wiadomo że dziś piątek ponieważ QQ ma dziś - Dzień dobroci dla zwierząt ;)

I przestanę już, a co mi tam, przecież zaraz weekend się zaczyna :)

• 4 years later...

Cześć,

Jadąc wczoraj do pracy pękła mi linka gazu (ciągnąca), postanowiłem wymienić obie, zamówione mam na jutro, jako że mechanik ze mnie słaby :), proszę o ewentualne uwagi co mogę zrobić źle, może ma ktoś jakiś instrukcję krok po kroku,

z góry dziękuje 

ma ktoś jakiś patent jak prosto zahaczyć tą linkę po stronie silnika ? nie mogę trafić ^^

ktora?  

wyciagasz na maksa obie i 1. wchodzi lekko 2. ja od spodu wsadzalem klucz, podpieralem miejsce zaczepu linki (nie wiem jak sie to nazywa) potem jedna reka wpuszczalem tam linke a druga reka, za pomoca cienkiego dlugiego srubokreta wsadzalem linke na miejsce

poszła mi ciągnąca zamawiałem obie ale dotarła tylko ta co uszkodzona i nie mogę trafić 

ja linkę zakładam zawsze przy użyciu szczypiec wędkarskich.

9caf2a5a503ad7d802feae06e9d80689.jpg

Edytowane przez krynio

gaźniki wyciągnięte (stary łepek jeszcze był na miejscu) linka założona z trudem mimo wszystko, jutro skręcanie dziękuje wszystkim za wsparcie oraz dla dj.atomix za wsparcie telefoniczne,