Skocz do zawartości

Ciuchy - Kurtka I Spodnie Tekstylne - Jakie?

Gość miki605
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

fakt cena ze strony jest powalająca ale on ma ceny już po rozmowie ze sprzedawcą Helda z Łodzi MotorWings

Imola (kurtka) - 1370

Arese (spodnie) - 1000

Thunder Sport (buty) - 670

Thrux (rękawice) - 350

Airoh Force R400 (kask) - 850 ewentualnie choć chyba dopiero na wiosnę.

Wszytsko kwestia kasy.

Jeśli brata na to stać, to niech bierze, bo Held to raczej dobra firma.

Wszytsko kwestia kasy.

Jeśli brata na to stać, to niech bierze, bo Held to raczej dobra firma.

Powiedział ze może przeznaczyć sporo bo 5k.

Witam co sądzicie o takim zestawie z pod marki HELD:

Spodnie - Arese

Mam spodnie held'a. Zdecydowanie nie polecam. "Membrana" na stale, w cieplejsze dni powódź w gaciach, zero wentylacji. Protektory na kolanach chronią wszystko, tylko nie kolana - w żaden sposób nie da się ich ustawić, tak aby nie przeszkadzały wyjąłem je w końcu i jeździłem bez. Co do ochrony, to po małym "starciu" rozerwała mi się nogawka tak, że myślę, że jeans by lepiej to wytrzymał. Z plusów - nieprzemakalność.

PS. W opinii tych protektorów na kolanach nie jestem osamotniony. Wystarczy pogrzebać na forach i dużo ludzi na to narzeka.

A ja tak zapytam, Jakie doświadczenie ma przyszły właściciel tego ubioru? Powiem szczerze że set bardzo zacny, tylko zastanawiam się czy nie przeszarżowany. Kwestia jaki styl jazdy chce się przyjąć. Mnie osobiście dziwi że kask za niecałe 900zł a kurteczka prawie 1400. Generalnie spora kasa. Ja zaczynam przygodę i nie bardzo chce się zrujnować na początku. Dla mnie wydatek rzędu kask 750, kurteczka 600, spodnie 600, buty 400, rękawice 200 + moto 6000 to już jest prawie 9000zł i jak by nie patrzeć trochę to daje w d**ę... No ale czego się nie robi dla :vroom: Inna sprawa że często darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.

Nie chce żeby któregoś z forumowiczów mój post uraził. Patrze ba życie przez pryzmat młodego człowiek która ma swoje cele, ale cele musi realizować godząc je z rolą ojca rodziny i jej żywicie. Staram się każdego dzięga dokładnie obejrzeć przed wydaniem, ale nie znaczy to że jestem skąpy dla siebie, (dla rodziny nigdy)...

Może wyszło trochę egzystencjalnie... Urażonych przepraszam

Pozdrawiam

Maciej

Mam spodnie held'a. Zdecydowanie nie polecam. "Membrana" na stale, w cieplejsze dni powódź w gaciach, zero wentylacji. Protektory na kolanach chronią wszystko, tylko nie kolana - w żaden sposób nie da się ich ustawić, tak aby nie przeszkadzały wyjąłem je w końcu i jeździłem bez. Co do ochrony, to po małym "starciu" rozerwała mi się nogawka tak, że myślę, że jeans by lepiej to wytrzymał. Z plusów - nieprzemakalność.

PS. W opinii tych protektorów na kolanach nie jestem osamotniony. Wystarczy pogrzebać na forach i dużo ludzi na to narzeka.

A masz konkretnie ten model bo on przymierzał i było wszystko ok. Protektory tam gdzie powinny być czyli na kolanach. Fakt membrana na stałe. Ale chyba po to ona jest że jak zacznie padać to nie zatrzymujemy się i zakładamy membranę tylko jedziemy dalej. Poza tym to membrana Gore-Tex.

Jeżeli chodzi o przyszłego właściciela to dopiero zaczyna przygodę z moto.

Normalna cena kasku to ok 1000zł w promocji taniej po sezonie.

Edytowane przez szoter

Czemu już nikt tutaj nic nie pisze czyżby nikt nie miał doświadczenia z tą marką. Dziwne???

Może ktoś ma pomysł na dobry zestaw o dobrych parametrach. Choć nie koniecznie wydać majątek.

Mój zestaw to dobry zestaw :P ale tak jak pisałem wyżej, ja wolę skóry więc braciak musiał by się lekko przestawić.

Choć kurtkę mam skórzano-tekstylną:

http://www.redline.com.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2&category_id=53&option=com_virtuemart&Itemid=64&katalog=1&lang=pl

Co do Helda to przez krótki okres czasu Elka śmigała ze mną w ich skórce. Ale była pożyczona i lekko za duża więc ciężko o obiektywną opinię.

Za to właścicielka ją sobie chwali bardzo :)

Również przymierzam się do zakupu i również czytałem niepochlebne uwagi na temat tych protektorów na kolana...

PS.Amefisto chyba zakochałem się w kurtce jaką masz...wymień plusy i minusy... :beer:

Mam skore, jestem bardzo zadowolony. Nie mysle nawet o szmacie, ktora wg mnie ma tylko jedna zalete: szybciej schnie jak sie zamoczy... Moze jednak skora?

PS.Amefisto chyba zakochałem się w kurtce jaką masz...wymień plusy i minusy... :beer:

Dostaniesz na PW co by Szoterowi tematu nie zaśmiecać ;)

No i klamka zapadła. Pojechał do Łodzi i kupił sobie taki zestawik:

Kurtałka - Modeka Laser Pro

Spodniaszki - Modeka Quebec Pro

Rękawiczki - Modeka profesional (czarne)

Buty - Held Thunder Storm

Kask - Caberg V2R Road Pirat (silver)

Dodatkowo jako gratisy dostał Kominiarkę, koszulkę i skarpety Body Dry.

Kwota za wszytko dużo mniejsza niż zakładana bo łącznie wyszło około 3200zł.

Edytowane przez szoter

No i bardzo ładnie.

Przyzwoite rzeczy i jeszcze kasa została.

No i super. Teraz tylko czekać sezonu :)

Zaproś braciaka na PBC. Ocenimy mu moto jakie chce kupić ;)

Gdyby ktoś był zainteresowany obejrzeniem na fotkach w/w sprzętu pisać a fotki się zaraz zamieści nawet z przybliżeniami jak kto woli.

Na pewno nie rób takiego błędu i nie kupujcie spodni , które mają odpinane nogawki (mozna zrobić "krótkie spodenki") przy glebie zamki błyskawicznie niewytrzymują i pozostaje gołe kolano... (spodnie STR-a nie wiem jaki model)

Jak widać spodnie nie są odpinane tylko w całości.

No to za 1800 pln co mu zostało z puli niech wyposaża się w sakwy, kufry i montujemy ekipę na letni wyjazd :D

Morze, Bieszczady, Tatry, wschód, zachód to jeszcze do ustalenia. Ważne żeby gdzieś się bujnąć :vroom:

A zestawik naprawdę spoko, poczytałem opinie w necie i powinien być zadowolony.

No to za 1800 pln co mu zostało z puli niech wyposaża się w sakwy, kufry i montujemy ekipę na letni wyjazd :D

Morze, Bieszczady, Tatry, wschód, zachód to jeszcze do ustalenia. Ważne żeby gdzieś się bujnąć :vroom:

A zestawik naprawdę spoko, poczytałem opinie w necie i powinien być zadowolony.

Z połówkami czy sami poza tym on ma w tym roku ślub i nie wiem jak będzie z czasem ale na pewno byłby za.

Termin też gra role.

Edytowane przez szoter

Z połówkami czy sami poza tym on ma w tym roku ślub i nie wiem jak będzie z czasem ale na pewno byłby za.

Termin też gra role.

Witam i dzięki serdeczne za pomoc przy wyborze ciuszków na moto.

• 1 month later...

Witam.Mam pytanie odnosnie spodni na moto.Poszukuje czegos tekstylnego najlepiej z wypinaną podpinką.Cos,żeby polatac i w ciepły i bardziej zimny dzien.Może ktos z własnego doświadczenia ma coś do polecenia w tym temacie bo jak wiadomo najlepszą ocene wystawi użytkownik czegos niż sprzedawca który chce sprzedac byle co.Poszukuje czegos do 500zł

Ja mam już 2-gi sezon spodnie firmy Halvarssons model STR Lizard. Mają odpinaną membranę DRYWAY®, jak również nogawki. Jak dla mnie są na prawdę świetne. Dodam tylko, że po namysłach za moją namową takie same spodnie kupił kumpel oraz moja żona. Tutaj je kupiłem: http://4bikes.pl/str-lizard-spodnie-damskomeskie-p-1087.html Pozdrawiam.

Cześć,

ja osobiście mam dwie pary spodni:

1. Jeansy - Rebelhorn Urban (tutaj masz ich stronę internetową www.rebelhorn.eu). Bardzo fajne, w zasadzie idealne do jazdy po mieście. Mierzyłem jeszcze inne modele tekstylne i wypadają bardzo przyzwoicie. Spodnie trójwarstwowe (z podpinką i membraną) są już od 359zł - model Multi i Strap . Porządna jakość i fajny design.

2. Skórzane - Dainese Firefly - wysoka póła i cena ale jakoś bardzo dobra - no ale za 500 takich nie ogarniesz.

Jak trochę poczekasz to od 1 marca w Krakowie na Balickiej 77 otwiera się salon Motorismo z akcesoriami motocyklowymi - będą zajebiste rabaty :-)

Pzdr