Skocz do zawartości

Ciuchy - Kurtka I Spodnie Tekstylne - Jakie?

Gość miki605
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie pomożecie mi z zakupem kurtki? Potrzebuję kurtki na lato ale taką z podpinką zeby przy 10 st. dało sie do pracy 30min zalecieć. Zamowilem sobie helda nie powiem wam teraz modelu bo nie wiem, ale zdecydowanie za szeroka na mnie. Mam 190cm i ledwo ponad 70kg, taki szczypior. Mozecie mi cos polecic? Oststnio natrafilem znowu na kurtke adrenaline mesh ale ona chyba tylko w Polsce dostepna a ja w niemczech siedzę . Szykam cos w dobrej cenie bo to moja pierwsza kurtka będzie więc jeszcze nie wiem na 100% co chce. Do wydania mam tak do 600-700zl.

A jak z krojem? Jest szyta raczej na szerszych czy wyższych jezdzców? Apropo membran to raczej mi nie zalezy bo nie palnuje w deszczu jezdzcic? Dalszych tras tez poki co nie. Nawet do pracy przy niepewnej pogodzie jade samochodem.

Edytowane przez Bont

A jak z krojem? Jest szyta raczej na szerszych czy wyższych jezdzców? Apropo membran to raczej mi nie zalezy bo nie palnuje w deszczu jezdzcic? Dalszych tras tez poki co nie. Nawet do pracy przy niepewnej pogodzie jade samochodem.

Mam lekką nadwagę ale się mieszczę. Musisz mierzyć. Bez tej mebrany nerki wywiewa a w mebranie 25 i potok potu

Modeka Roma ujdzie choć membrana kiepska

Modeka jest kiepska urywaja sie to od suwaków ,pruje sie ,słaba jakość ,nawet materiał sie rozpada .

I tak i nie.

Mam set Modeka Ventura GT i kurtka wymagała lekkiej naprawy - suwaki właśnie i odblaski. Po naprawie wsio ok.

Spodnie bez zarzutu po dwóch sezonach.

Dobre ciuchy, choć w tej cenie jest kilka innych fajnych propozycji.

Modeka jest kiepska urywaja sie to od suwaków ,pruje sie ,słaba jakość ,nawet materiał sie rozpada .

Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka

Modeka to napewno nie szczyt ale też nie taka tragedia. Umieścił bym ją po środku lub nieco wyżej. Jeżdżę w komplecie 6 lat i trzyma się całkiem nieźle. Zastrzeżenia mam wyłącznie do membran raissa i hipora. Krótko wytrzymują deszcz i są mało przewiewne.

Szukam swojej pierwszej kurtki i butów. W jakich butach jeździcie swoimi banditami? Sportowych czy turystycznych? Chciałbym znaleźć te ciuchy gdzieś w Poznaniu na miejscu. Butów narazie nigdzie nie szukałem, wlasnie ze względu na to, że nie wiem, czy kupić sportowe czy turystyczne... Jestem dosyć wysoki i szczupły, 185cm,70kg. Krój chyba raczej sportowy by mnie interesowal żeby wyglądać jakoś, a nie jak takie chucherko w kurtce po ojcu, bo nie oszukujmy się, właśnie tak bym pewnie wyglądał w bardziej turystycznej kurtce. Przymierzalem narazie Dainese Air Frame D1 Tex i shima x-mesh. Obie leżą dobrze, shima 300zl tańsza. Generalnie chciałbym żeby ta kurtka byla jak najbardziej uniwersalna bo niestety nie stać mnie na 2 komplety ciuchów z górnej półki na obecną chwilę.

Może mi coś polecicie? Mile widziane rzeczy z asortymentu sklepu motormind czy 4bike.

Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka

Ciężki temat, generalnie kup to w czym się lepiej czujesz zwracając też uwagę na bezpieczeństwo, zależy czy będziesz jeździć więcej koło komina, czy tylko jak jest ładna pogoda, czy też chcesz używać moto na codzień .Pojeździć poprzymierzać po sklepach co najlepiej będzie Ci pasować nie bazuj na jednym sklepie .

Chcesz mega uniwersalną kurtkę, to polecam Macna Vosges lub Area. Ja mam tą pierwszą i jestem bardzo zadowolony. Ale tak jak Kazek napisał wszystko zależy od tego jak i gdzie będziesz jeździł. Dużo też zależy od budżetu. Poprzednia wersja tej co ja mam (Jura) jest w lepszych pieniądzach.

Hmm, to powiem tak, plany mam takie ze będzie sporo po mieście i sporo w jakichś trasach max 300km. Te kurtki które wcześniej wymienilem chyba uniwersalne jednak nie są, bo to mesh, a doszedłem do wniosku ze lepiej kupić coś typu seca ronin i się gotować niżeli miałoby być zimno. Najlepiej to bym chciał zmieścić się z butami i kurtką do 1000/+200zl max.

A np. teraz znalazłem w 4ride kurtke dainese przecenioną z 1800 na 900zl :D widząc takie coś człowiek sam sie gubi i juz nie wie co zrobić.

Oglądałeś może rst ventilator? Fajny i uniwersalny ciuszek.

Tego nie oglądałem, przejdę się jutro do sklepu i sprawdzę :)

witam

buty adrenaline za kostke.. .. kurtka adrenaline sunset.. przy 16 z podpinka chlodno.. idealna na gorace dni.. z pidpinka na noc i na ranek.. bez podpiny na upalny dzien..dla mnie rewelka..

najlepiej dwie... na chlodne dni śkura...

Edytowane przez Maryusz

Jak buty ko najlepiej wysokie. Lepiej dołozyć pare złociszy i mieć swięty spokój .

Przymierzylem w sklepie alpinestars T-gp R, nawet dosć fajnie na mnie leżała i troche sie najarałem na nią, nie zwrocilem uwagi czy ma wypinaną membrane, kurtka ma byc ma cały sezon od wiosny do jesieni i raczej na ladną pogode, czytałem tutaj ze ważne żeby była wypinana. Moze ktos cos o niej powiedzieć?

• 2 weeks later...

ja polecam kurtkę modeka breeze - idealna kurtka letnia, mam ją dwa sezony, świetnie się sprawuje - w upały ładnie chłodzi, a po wpięciu podpinki spokojnie latam po warszawie przy temperaturze około 10 stopni.

Ja niestety kurtki modeka cool black polecić nie mogę. Kupiona półtora miesiąca temu a już złażą odblaski i mimo uważania rękawy pozaciągane od rzepów...

ihost_1525707059__20180507_172749.jpg

Może ktoś poleci czym podkleić bo na początku sezonu szkoda czasu na reklamację?

ihost_1525707481__20180507_172716.jpg

W kurtce zrobione raptem 1200 kilometrów, słabo jak na towar który producent wycenił na 1620 złotych...

Edytowane przez ar1tur

Witam,

od początku tego sezonu jeżdżę w Rebelhorn Hiker II i póki co jest ok, jedynie prócz szyny do regulacji kołnierza który się odpruł jest na prawdę ok :)

• 6 months later...

Ja polecam odzież RST, od 3 lat mam kurtkę Adventure I i jestem mega zachwycoy. Kurtka na cały rok, posiada podpinkę i membranę. W upały wypinane panele które robią dobrą robotę wentylująca. Przez 3 lata użytkowania żadnych awarii typu przetarcia, uszkodzenia zamków , czy zmechacenia. Angole odwalili dobrą robotę. Teraz z okazji Black friday udało mi sie wyrwać w 4ride.pl spodnie rst adventure III za 749zł (przecena z 999zł) i wiem że mam super komplet na całe lata.

• 4 months later...

Mam dłuższą kurtkę turystyczną, tekstylną, czarną, w której mi już rzepy nie trzymają, a od słońca cała wypłowiała. I o ile temat rzepów bym jakoś może ogarnął, jakaś dobra krawcowa za parę groszy by mi to zrobiła, tak czy wypłowiały materiał da radę ponownie zafarbować, aby kolor czarny znów był czarnym? Pamiętam, że kiedyś w domu się farbowało jakieś spodnie czy inne ubrania, to się je gotowało w wielkim garnku. Gotować kurtki raczej nie chcę, a i nie wskazane nawet jest, ale czy są jakieś inne metody na jej poczernienie?