Skocz do zawartości

Ciuchy - Kurtka I Spodnie Tekstylne - Jakie?

Gość miki605
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Komplet skórzany Halvarssons (taki klasyczny, bez sliderów, nie znam modelu) posiada mój znajomy, bardzo chwali. Zaliczył szlifa przy mnie, całość zdała egzamin, tylko lekkie obtarcia do zapastowania na ubraniu, szwy całe, właściciel cały. Także mogę powiedzieć, że jakość wysoka. A 650zł za skórzane spodnie ze sliderami to moim zdaniem bardzo dobra cena.

• 2 weeks later...

Witam,

poszukuje kurtki tak do 4 stówek, wpadło mi takie coś w oko :). , ktoś coś wie na temat tej kurteczki, warto kupić, czy należy unikać? :D

http://moto.allegro.pl/kurtka-motocyklowa-seca-ronin-xl-poznan-i1958342519.html

Pozdrawiam Kuba

Witam,

poszukuje kurtki tak do 4 stówek, wpadło mi takie coś w oko :). , ktoś coś wie na temat tej kurteczki, warto kupić, czy należy unikać? :D

http://moto.allegro....1958342519.html

Pozdrawiam Kuba

Miałem okazję poprzymierzać i bliżej przyjrzeć się całej kolekcji Seca na sezon 2011. Kolega ma sklep motocyklowy i miał się zajmować dilerką tej marki. Niestety po przysłaniu próbnej serii wszystko wywalił ze sklepu. Wizualnie jeszcze to jako tako wygląda, ale kroje, wykończenie i materiały są na kiepskim poziomie nawet mimo niskiej ceny. Np. podpinki wpinane w rękawie wpinane są na zamek i akurat te metalowe elementy suwaka (to za co się trzyma) schodzą się w okolicach nadgarstka i wbijają się do ręki. Nie mam pojęcia, kto mógł coś takiego wypuścić na rynek.

Proponuję rozejrzeć się za podobną półką cenową - Ozone. Na pewno o wiele lepsza jakość za niewiele większą cenę.

PS: Zima jest, masz czas na na przejrzenie ofert i przemyślenia.

Heya !

Kuba luknij oferte:

http://www.4-biker.pl/

Maja dosc tanie ciuchy , paru kumpli lata w kurtkach od nich i chwala sobie poza tym maja salon w Poznaniu mozez jechac i poprzymierzać .

Mysle ze co kolwiek kupisz z cordury bedzie lepsze od tej w ktorej obecnie latasz ;) (chociaz bedzie Cie juz trudniej rozpoznac :) )

Troche drozsze sa http://www.retbike.pl/ i tez niezle.

Osobiscie zanabylem komplet RST ventilator 2 i gorąco polecam , latem przewiewnie , jak sie ochlodzi podpinki i cieplutko i przyjemnie tyle ze kasa juz wieksza.

Jest jeszcze Held i Rebelhorn ktore rowniez robia niezle ciuchy , podlec do Tomka do Bike Serwice w Luboniu maja całkiem duzy wybor (masz do nich rzut beretem )

Przykladzik http://allegro.pl/kurtka-motocyklowa-rebelhorn-dynamic-r-xxl-lubon-i1945554271.html mierzylem calkiem fajnie lezy .

Pozdro.

Edytowane przez Woytas

Co do RET-BIKE: w sumie chronią nieźle, ale słabe szwy. Obieżyświat ma takie coś. Po szlifie nie ma śladu. Ochroniły dobrze, ale nie raz będziesz musiał poprawiać szwy.

Co do RET-BIKE: w sumie chronią nieźle, ale słabe szwy. Obieżyświat ma takie coś. Po szlifie nie ma śladu. Ochroniły dobrze, ale nie raz będziesz musiał poprawiać szwy.

Obiegowe opinie ktore nie znajdują potwierdzenia od 4 sezonów :lol: .Była dawniej jedna seria i "zepsuła"opinię Retbike.Ja mam kpl od 4 lat(też były obawy bo właśnie krótko wcześniej była akcja"szwy") i złego słowa nie powiem.Zresztą na Retbike wszyscy narzekają a jak popatrzyłem w Częstochowie na otwarciu sezonu to z 70% była poubierana w ich wyroby ;) .Więc jak jest?

Na likwidacji sklepu Liberty Motors, można było kupić kurtkę Alpinestars Modena/verona (nie pamiętam nazwy, taka prosta) za 513zł. Idzie zima, więc może coś godnego znajdziesz w podobnych pieniądzach. Stówa różnicy między Twoim budżetem to jeden bak, może warto?

Co do Ret-Bike to mój kumpel tez na szwy narzekał, że mu w spodniach puściły i do tego momentu był ich szczęśliwym posiadaczem, a szwy puściły bez wywrotki żadnej tak po prostu przy użytkowaniu normalnym.

Ja posiadam zestawik Rebelhorna z kurtką, którą zapodał jako przykład Woytas i musze powiedzieć że całkiem spoko. Z podpinką przy 7C miałem dobry komfort termiczny a jakbym membranę włożył to pewnie bym się pocił. Póki co przejechałem w niej niewiele tak że nie moge napisać jak się zachowa w deszczu.

Obiegowe opinie ktore nie znajdują potwierdzenia od 4 sezonów :lol: .Była dawniej jedna seria i "zepsuła"opinię Retbike.Ja mam kpl od 4 lat(też były obawy bo właśnie krótko wcześniej była akcja"szwy") i złego słowa nie powiem.Zresztą na Retbike wszyscy narzekają a jak popatrzyłem w Częstochowie na otwarciu sezonu to z 70% była poubierana w ich wyroby ;) .Więc jak jest?

Zapytaj Obiezyswiata :> niech zrobi zdjecia.

Za 385zl. możesz teraz kupić w InterMotors kurtałkę tekstylną Alpinestars T-DYNO i inne modele do 400zł., mają fajne zniżki teraz, ja kask kupiłem niedawno o 400zł. taniej niż na Allegro.

RST tekstyla też do 400zł. na Allegro powinieneś znaleźć.

Za 385zl. możesz teraz kupić w InterMotors kurtałkę tekstylną Alpinestars T-DYNO i inne modele do 400zł., mają fajne zniżki teraz, ja kask kupiłem niedawno o 400zł. taniej niż na Allegro.

RST tekstyla też do 400zł. na Allegro powinieneś znaleźć.

Fakt, niedawno zakupiłem za niecałe 400zł kurtkę tekstylną ALPINESTARS T-GP PLUS. Dla mnie rewelacja. Zwłaszcza w porównaniu do wynalazków typu Adrenaline itp. Dobry okres jest teraz na zakupy :)

Witam

No właśnie zastanawiałem się także nad ozonem i nad 4 bikerem. Przede wszystkim dlatego, że konkretne modele są dostępne w sklepach w poznaniu. Bardziej jednak podoba mi się kurtka 4-biker, konkretnie ta:

http://www.4-biker.pl/ghost.html, wydaje mi się, że cena ok, więc na tą się chyba zdecyduje, co myślicie??

Ps kurtkę muszę kupić w najbliższym czasie, bo ma to być prezent na gwiazdkę :P dla mnie oczywiście :lol:

Pozdrawiam i i dzięki za opinie

Edytowane przez korytarz4

Witam

No właśnie zastanawiałem się także nad ozonem i nad 4 bikerem. Przede wszystkim dlatego, że konkretne modele są dostępne w sklepach w poznaniu. Bardziej jednak podoba mi się kurtka 4-biker, konkretnie ta:

http://www.4-biker.pl/ghost.html, wydaje mi się, że cena ok, więc na tą się chyba zdecyduje, co myślicie??

Ps kurtkę muszę kupić w najbliższym czasie, bo ma to być prezent na gwiazdkę :P dla mnie oczywiście :lol:

Pozdrawiam i i dzięki za opinie

Jak szukałem kurtki dla siebie, zauważyłem, że jest w Polse kilka firm, które szyją/kupują w tej samej dalekowschodniej fabryce, tylko dorzucają swoje logo, np bardzo podobna do 4biker:

rypard-allegro

ale pewnie jeszcze coś się znajdzie.

widzę, że 4-biker oferuje także rękawice, ma ktoś takie?

Witam co sądzicie o takim zestawie z pod marki HELD:

Kurtka - Imola

Spodnie - Arese

Buty - Thunder Storm

Rękawice - Sensato Tex.

Mile widziane konstruktywne wypowiedzi zalety wady, cena, co sądzicie.

Może coś podobnego w rozsądniejszej cenie??

Edytowane przez szoter

Szoter dla Ciebie zestaw czy dla nowego Bandyty?

I wogóle dlaczego nasz nowy narybek się jeszcze nie zarejestrował?

A co by off'a nie hodować to zestaw zacny aczkolwiek kosztowny. Kurtałka prawie 1,5k spodnie lekko ponad 1k.

Ja tam wolę papę, na tekstyliach się mało znam ale może da się cosik tańszego wymacać i resztę złotówek

do baku wlać. Polecam sklep w Kole na wyspie. Wiem że za nimi nie przepadasz ale w kwestii ubrań akurat

dobrze doradzają. Poza tym jeden z nich jest starym forumowiczem PBC (nicku teraz nie pomne) i ceny też dobre robi ;)

• Upvote 1

Gdy ja szukałem ciuchów to facet w sklepie prowadzącym ciuchy Helda w Łodzi polecił mi kurtkę Held Maddox oraz spodnie Held Outlaw.

Kurtka Maddox ma mebranę na stałe, dlatego na lato polecał dodatkową - Held Asuma

Mówił, że to podobno średnia, ale bardzo przyzwoita półka w dobrej cenie. Taki 3-częściowy komplet kosztowałby tam 1.400 złotych.

Ciuszki dla mojego brata. Jak nabędzie motocykl to się zarejestruje na razie robi research odnośnie ubioru bo stoi przed zakupem kompletu.

cena za te rękawiczki 350zł nie wiem czy Rukki o tych parametrach dostane za te pieniążki

poza tym Braciak ma wysoki budżet co nie znaczy że musi wszystko wydać

Edytowane przez szoter

fakt cena ze strony jest powalająca ale on ma ceny już po rozmowie ze sprzedawcą Helda z Łodzi MotorWings

Imola (kurtka) - 1370

Arese (spodnie) - 1000

Thunder Sport (buty) - 670

Thrux (rękawice) - 350

Airoh Force R400 (kask) - 850 ewentualnie choć chyba dopiero na wiosnę.

Edytowane przez szoter