Skocz do zawartości

Sprzęgło - Problemy Ze Sprzęgłem

Gość kaczanus89
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ja w 600 niedawno wymieniałem na NHC + sprężyny ebc i póki co to wszystko ok :) Ty masz 1200 ?? bo chriss pisał że jak zmienił sprężyny na EBC to sprzęgło ślizgało gorzej jak na starych

Co do oleju i sprzegla. Dzis zmienilem olej na Motul 5100 ester, sprzeglo przestalo ciagnac momentalnie. Wiec olej ma wplywa na dzialanie sprzegla :P

Co do oleju i sprzegla. Dzis zmienilem olej na Motul 5100 ester, sprzeglo przestalo ciagnac momentalnie. Wiec olej ma wplywa na dzialanie sprzegla :P

ale... nie uważasz że w ten sposób ono po prostu zaczęło się ślizgać? ;) a to nie jest OK, jaki był wczesniej olej?

Edytowane przez obiezyswiat

Kurde Obi nie kombinuj ;) Ciagnelo mi tylko na biegu jak trzymalem sprzeglo, na piatce pelna rura i nic nie slizga/nie slizgalo. Wiec oco Ci chodzi ze slizganiem?

jak cale to polecam nie oszczedzac. Mi polecono tarcze vesrah takie jak na larssonie 314zl i sprezyne ASO czyli domyslam sie ze Suzukowa :)

ale jakie to sa sprezyny ? jak to wyglada tak jak w linku dalem?

Sprezyny to to nie przypomina tylko jakas podkladke, dzieki

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Panowie pochwalilem za predko... Znow sie sp*****lilo, no nie wierze. Wczoraj zmienilem olej bylo wszystko cacy, wrocilem do domu 20km pod garazem bylo cacy. Dzis ruszylem na miasto kupic pare p*****lek. Na poczatku bylo tak jak zwykle czyli cacy, bo mam teraz nawyk sprawdzania czy nie ciagnie. Wrocilem z miasta do domu i ciagnie... Jakos tak dziwnie bo raz mocniej a za chwile znowu slabiej, ale ciagle prze do przodu. No choleraby to. No to mowi sprobuje odpowietrzyc, zalozylem wezyk a tu 2 male bombelki. Sprawdzam, ale ciagnie dalej :( Nie wiem czy one z zewnatrz czy gdzies zaciagnelo przy zaworku. Sprawdze za pare godzin czy na zimnym tez ciagnie. Znowu mi smutno :(

Edytowane przez nikon

przeczuwałem że to nie wina oleju/sklejonych tarcz :)

Tylko jak wyjasnisz ze od razu po zmianie przestal ciagnac? A po 40km znow zaczal? :P

a jak Ty to wyjaśnisz ? olej się zużył ? :zeby:

na moje oko zapowietrzony układ, trochę przeszedłem z odpowietrzaniem hamulców :) powietrze przez wężyk przy zacskach nie leciało a przelałem około 1l płynu a klamka dalej miękka, powietrze gdzieś siedziało na pompie hamulcowej, i za cholere nie można byłoe sie go pozbyć, strzykawki i inne duperele zaczęły mnie wk**wiać, wieć załatwiłem sobie śrube trzymająca przewody przy pompie która ma zamontowany taki sam odpowietrznik jak przy zaciskach, na pierwszy ogien odpowietrzenie pompy a potem zaciski i teraz dopiero jest git ( ale i tak nie jestem zadowolony z hamulców) mogę powiedzieć że na 99.9% nie mam powietrza w kładzie ^_^

bo one są chyba wygięte troszkę ale link dałeś do EBC a jak już pisałem te EBC się ślizgały chrissowi

Tak jak pisze bald. Te sprezynki sa wygiete, Wchodza dwie sztuki, jedna na druga, centralnie w koszy sprzeglowym sie znajduja.

kurde chyba rozloze te wielka bjacz i zobacze co slychac u tarczek :P Tylko nie rozumiem czemu po konkretnym rozgrzaniu ciagnie mocniej :/

Nie masz po co ruszać tarcz, bo to nie ich wina. Jakby było zużyte to by się ślizgało a nie ciągnęło.

Winny jest wysprzęglik lub pompa.

to czemu nagle po zmianie oleju na nowy jak reka odjal i teraz powoli wraca?

Przypadek.

Spróbuj odpowietrzyć układ ale od dołu a nie od góry.

Kup wielką strzykawkę. Zlej cały płyn z układu i wlewaj płyn od dołu strzykawką. Całe powietrze wyjdzie górą.

ogolnie jest tak, ze jak podpompuje klamka kilka razy to lzej wchodzi. Tak jakby pompa za slaba prace na raz wykonywal ;/

Edytowane przez nikon

Tzn. jak napompujesz to klamka wpada? Czy przestaje ciągnąć?

Jak dla mnie źle odpowietrzony.

Spróbuj jeszcze zrobić numer z zostawieniem wciśniętego sprzęgła na noc. Z hamulcami pomagało.

Popompuj parę razy nie puszczając do końca po czym zablokuj wciśniętą klamkę (np. trytką) na całą noc. Może pomoże, może nie.