Skocz do zawartości

Ile Przejadę Na Rezerwie ?

Gość frirajd
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj zrobiłem prawie 200km po zatankowaniu za 50zł więc to chyba dobry wynik. Po synchronizacji gaźników i wymianie filtra od razu mniej pali, oczywiście przy eko jeździe ;) Pod koniec musiałem przełączyć na rezerwę i moje pytanie ile w bandycie 600 95r przejade km na rezerwie?? Niedługo chce ruszyć w dalsze trasy więc wolałbym wiedzieć czego mam się spodziewać ;)

Jeśli mój temat komuś wyda się głupi od razu przepraszam, proszę o taryfę ulgową :adios:

ja w moim z 2006 przejade przy łagodnej jeździe ze 100km spokojnie, ale to naprawde spokojna jazda musi być..:P

a po co jeździć na rezerwie? dla mnie to absolutna konieczność

zassa syfu z baku i będzie płacz ze wolne obroty, ze dysze zapchane ze to ze tamto, że paliwo nie leci, ze gar nie pracuje

że gaźniki do czyszczenia......itp

ja w mojej turystycznej jeździe robię 140-150 mil i szukam stacji, leje do pełna i dalej w trasę

pzdr :mario:

------------------------------

JAREK nie przedrzeźniaj mnie :rock:

Edytowane przez Mario-Awario

rezerwa jest po to żeby po jej przełączeniu zacząć szukać stacji a nie jechać ile się da a później się martwić. Raczej nikomu nie zrobi różnicy to czy jak zajechał na stację to miał jeszcze 3 litry w baku czy jechał "na oparach" :P Ja zawsze zalewałem do pełna i po 200km zjeżdżałem na tankowanie, znów do pełna i zerowanie licznika dziennego przebiegu. I nigdy nie miałem problemu i nie musiałem się martwić czy dojadę czy będę musiał szukać pomocy

Ja z kolei zawsze jezdze z kranikiem ustawionym na rezerwie od samego pocztku i jeszcze nigdy nie było zadnych problemów z tego tytułu.

4,5l zostaje na rezerwie. Ostatnio zrobiłem 70km na RES, przy bardzo dynamicznej jeździe po mieście. Zapomniałem kompletnie i zjechałem na stację mając z litr w baku.

Spalanie mam 5,5l w cyklu mieszanym.

Ja z kolei zawsze jezdze z kranikiem ustawionym na rezerwie od samego pocztku i jeszcze nigdy nie było zadnych problemów z tego tytułu.

...aż zafrasowany otoczeniem, przyjaciółmi, akcja na drodze,objazdem staniesz gdzieś na jakimś zadupiu..

i wtedy się nauczysz :p: że dwa magiczne parsknięcia oznaczają "szukamy stacji paliw"

:mario:

...aż zafrasowany otoczeniem, przyjaciółmi, akcja na drodze,objazdem staniesz gdzieś na jakimś zadupiu..

i wtedy się nauczysz :p: że dwa magiczne parsknięcia oznaczają "szukamy stacji paliw"

juz z 2 razy mi sie tak zdarzyło,na szczescie do stacji było blisko,ale mniej wiecej juz wiem kiedy mam zatankowac, z drugiej strony 200 km za 50 zł to wychodzi troche ponad 4 L na 100 wiec ja nie wiem jak trzeba jechac zeby uzyskac taki wynik.

80 km od momentu pojawienia się rezerwy, przy normalnej jeździe.

juz z 2 razy mi sie tak zdarzyło,na szczescie do stacji było blisko,ale mniej wiecej juz wiem kiedy mam zatankowac, z drugiej strony 200 km za 50 zł to wychodzi troche ponad 4 L na 100 wiec ja nie wiem jak trzeba jechac zeby uzyskac taki wynik.

Calanthe nie jezdzis na stale RES to bedzie sie syf zbieral z dolu tak jka mowil Mariano.

Umnie jazda do rezerwy to okolo 200-210km potem trzeba szukac stracji ale jeszcze z 80 km da rade ( jazda po miescie) w trasie tropche wiecej km poscisnie .

po to jest sitko,zeby syf do gaznika nie leciał, no ale bede musiał sie przestawic chyba i zmienic przyzwyczajenie :oczy:

ja na pełnym baku jade ponad 350km spokojnej jazdy i rezerwa mi jeszczcze nie przypomina o sobie ale zawsze staram sie tankować przy tej granicy by nie wchodzić na RES bo szkoda syfic gaziorów. Ale tak 80 km przejedzie na rezerwie

oj bedzie trzeba pojechac na regulacje tym bardziej ze ostatnio przy ostrym pałowaniu wyszło mi 7,5 L na 100 wiec tez chce, zeby mi palił te 4,5 :zeby:

ok 300 wybija i muszę przełączać na RES ale wtedy od razu na stację jadę bo wolę się nie zastanawiać na ile jeszcze wystarczy. 50km na pewno zrobię na RES, czy więcej to nie sprawdzałem

Edytowane przez lucas

ok 300 wybija i muszę przełączać na RES ale wtedy od razu na stację jadę bo wolę się nie zastanawiać na ile jeszcze wystarczy. 50km na pewno zrobię na RES, czy więcej to nie sprawdzałem

Czyli bak 19 L rezerwa 4,5 według tego co kolega podaje.Robisz 300 km na 14,5 L benzyny spalanie wychodzi 4,8. Z ciekawosci: jaka to jest jazda,w cyklu miejskim, sama trasa czy moze mieszany cykl. Jaka jazda,do 120 km\h zmieniajac biegi przy 3,5 tys jak to wyglada u Ciebie ?

Kurde spalania na poziomie 4l to ja chyba nawet w gs 500 nie miałem.

co poniektórych to ponosi z tym spalaniem :) ja na rezerwie robie okolo 80 km. a te 4,4 litra to mozna miedzy bajki wlozyc no chyba ze ktos 60kmkm/h jezdzi

Cos mi sie wydaje ze koledzy p*****ly pisza ze im motory po 4 -4,5 litra pala w jezdzie mieszanej na 100 km. No chyba ze maja poodcinane 2 albo 3 cylindry.Hahahah. Z mojego doswiadczenia gsx 600f srednio 6 litrow rabal, b12 z 7 w miescie zje na trasie przy bbbardzo wolnej jezdzie 5,5, zony 125 - 3 litry w miescie.

Czyli bak 19 L rezerwa 4,5 według tego co kolega podaje.Robisz 300 km na 14,5 L benzyny spalanie wychodzi 4,8. Z ciekawosci: jaka to jest jazda,w cyklu miejskim, sama trasa czy moze mieszany cykl. Jaka jazda,do 120 km\h zmieniajac biegi przy 3,5 tys jak to wyglada u Ciebie ?

Głównie trasa, prędkości 100-120km/h. Szybciej na naszych wschodnich drogach dziurawych i pofalowanych można się zabić. Nic nie ściemniam ze spalaniem bo nie widzę powodu.

Wczoraj zrobiłem prawie 200km po zatankowaniu za 50zł

za 50zł to jakieś 8,5L. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że bandzior spalił 4,25L/100. Poniżej 5 owszem, czasem się da. Może z rezerwy ci kolejnego litra albo 2 posiorbało, albo miałeś ponad rezerwę coś.

No właśnie już prawie nic nie miałem i zatankowałem za 50zł i przełączyłem na full. Ale wczoraj wyjątkowo lajtowo jeździłem, na krajówce przez chwilę pocisnąłem 150km/h ale później na cyplu jechałem w korku 70-80km/h za samochodami, bo nawet nie było ich jak wyprzedzić, same zakrety, droga wąska z drzewami... Generalnie jakoś 5-5,5tys obr trzymałem. Ja mam troche większe w ogóle obroty bo zmieniłem napęd na 14/48 zębów. A moto świeżo po reguloacjach w autoryzowanym salonie suzuki. Ale fakt, że jak go mocno cisne pod odcinkę w mieście to z 9litrów wypije + znikome ilości oleju :)

czyli na to pytanie z tematu ; ile przejade na rezerwie czyli na okolo4 litrach mozna odpowiedziec w nastepujacych sposob :

jak zapierdalasz jak glupi - 40-50km

ja jedziesz normalnie - 70-80

jak go pchasz - to mozesz i cala Polske przejechac

Edytowane przez jacekrysiek
  • Upvote 1

AMEN...

i proponuje zamknąć temat bo zaraz się okaże

że bandyty jeżdżą na wodę, słońce i nie wiadomo co jeszcze, a spalanie mają na poziomie pocketów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.