Skocz do zawartości

Podniesienie / Obniżanie Tylnego Zawieszenia

Gość Gacoo
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde a mi na maile wcale nie odpowiadają :/ a też chce do nich wysłać. Tez czekam na zdjęcia :)

Kurde a mi na maile wcale nie odpowiadają :/ a też chce do nich wysłać. Tez czekam na zdjęcia :)

Spróbuj przez FB , może tu odpowiedzą

Cofam to co powiedziałem.

W B12 II gen. 170mm to za mało. Przy 175mm jest OK.  Więć jak ktoś bedzie chcial zrobić u siebie moda to max 175-174. Mniej nie ma sensu.

• 3 weeks later...

Casper. Jak zdemontować te kości w GSF 400? Możesz mi przybliżyć mniej więcej?

Podwyższające mi też by się przydały.

Casper. Jak zdemontować te kości w GSF 400? Możesz mi przybliżyć mniej więcej?

Podwyższające mi też by się przydały.

Schyl się pod motocyklem od strony wydechu i popatrz w okolice amorka. Wystarczy odkręcić dwie nakrętki, ściągnąć kość prawa, a lewa wychodzi wraz ze srubami mocujacymi. Sprawa jest banalnie prosta. Jeśli masz oryginalne kości o rozstawie osi śrub 135mm to te z mojego rysunku dzwigną Ci zadupek o ok. 3cm w górę.

Edytowane przez casper92

Zakładasz do swojego? Jeśli tak to kiedy będzie efekt? :)

Zastanawiam się nad podniesieniem ale wolałbym widzieć efekt wcześniej i jakąś opinię od Ciebie.

Zakładasz do swojego? Jeśli tak to kiedy będzie efekt? :)

Zastanawiam się nad podniesieniem ale wolałbym widzieć efekt wcześniej i jakąś opinię od Ciebie.

Zakładam, kości mają być u mnie prawdopodobnie w tym tygodniu więc fotki wrzucę pewnie w okolicach weekendu. :)

Byłbym zadowolony, cyknij jak to wygląda na starych, niech ktoś posadzi tyłek. (o ile to możliwe) No i po całym zabiegu.

• 1 year later...

Rysunek kości podwyższających o ok. 3cm (krótsze od oryginalnych o 1cm) do GSF400. Wrzucę zdjęcie jak będą zamontowane.

koscipng_exepsha.png

Delikatnie odgrzeje kotleta, bo znalezione informacje nijak mi się nie mają do moich.

Zmierzyłem swoje kości i całkowita ich długość to 23cm natomiast od środków otworów mocujących jest 19,5cm.

Patrząc na obrazek, który wstawił kolega casper92 wychodzi na to, że skoro to jest kość krótsza od ori o 1cm, to oznacza że ori kość ma 16,6cm (bez tych setek) CAŁA.

Czyli moja by była dłuższa o ponad 6cm ?

Nie chce mi się wierzyć, dlatego chyba w B4 po lifcie są te kości inne.. Wahacz z tego co wiem jest inny to być może to także.

Zatem pojawia się mała prośba, aby posiadacze zwykłej B4 przed liftem podali/zmierzyli długość swoich kości.

Na biedę można je zmierzyć przy motocyklu, nie wykręcając ich, także może znajdzie się ktoś i poświęci te 5min na zmierzenie i podanie info.

Nie znalazłem nic na forum ani w serwisówce. Jeśli było - przepraszam i proszę o jakiś odnośnik.

• 3 months later...

Zmierzyłem u siebie i jest około 20cm między środkiem śrub, i to by się zgadzało co pisze kodekplus, słyszałem że pasują kości od gs 500 i podnoszą zawieszenie o 3do 4 cm.

Wysłane z mojego D6603 przy użyciu Tapatalka

• 4 months later...

Witam prosze o podpowiedź znalazłem kości obniżające od  środka osi do  osi 18,4 cm od poczatku do końca 21,4 cm ile może zejść w dół moto, cena zajefajna 100 zł ( gość kupił ale sprzedał maszynę i sie z tym buja) Za pomoc dziekuje .pzdr Artur

• 11 months later...

ktoś się orientuje jaki rozstaw  otworów powinny mieć oryginalnie kości do 1250 wodniaka ?