Skocz do zawartości

Posiłki , Obiady Miejsca Warte Zatrzymania:)Fajne Miejsca Na Przystań

Gość Mateusz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

z tego względu ze jestem łasuchem i lubię dobrze i tanio zjeść z podkreśleniem dobrze .

Ile razy stawaliśmy gdzieś w drodze na posiłek zastanawiając się gdzie stanąć zęby nie wyrzucić pieniędzy w błoto w moim przypadku nieraz Raz budynek co wygląda z wierzchu zajebiście w środku tez niczego sobie a po posiłku nie chcemy patrzeć na nic więcej lub po wydaniu sporej gotówki porcja jak happy mil w mac shicie w którym nic niejest happy .

Z tego względu ze na naszym forum ludziska są z całej polski myślę ze w każdym regionie jest coś warte zatrzymania

Zapraszam do tematu

1 . Tarnów Bar Łasuch ( jeżeli ktoś ma czas i jest w czasie od pon do piat ok.17 i sob do 15 ) bar jest jakby zatrzymał się w czasie w PRL ale takich cen i smacznego jedzenia nie jadłem dawno za 19.90 kompletny obiad dla dwóch osób z zupa i drugim ceny śmieszne np herbata 34 gr kompot 78 gr pierogi 3.27 i tak dalej hahaha cen nie pamiętam ale świetny i pyszny )

bar-lasuch-0.jpg

bar-lasuch-1.jpg

Bar Mleczny "Łasuch", ul. Sowińskiego 4, 33-100 Tarnów. Tel. (014) 627-71-23

2. Karczma "Przykiec" Trasa Wadowice - Nowy Sącz . Klimat super , wystrój piękny jedzenie tez b,dobre ceny przystępne - nie żałowałem żadnej złotówki wydanej . Polecam Kwaśnice 6 zł i Placek po zbójnicku 18 zł po tym więcej nie umiałem zmieścić. Co mnie rozwaliło do Kwaśnicy dostaliśmy chlebek ... cieplutki , mięciutki a skórka chrupiąca jakby przez 30 sekundami wyciągnięty świeży z pieca

http://www.przykiec.iap.pl/index.html

1.jpg

2.jpg

3.jpg

3. Bar przy stacji Statoil przed Wojniczem Trasa Kraków - Tarnów . Na ostatni wzniesieniu przed Wojniczem, zawsze tan duzo Tirów stoi. Ceny dobre , posiłki duże , lokal zwyczajny bez żadnych fajerwerków można powiedzieć ubogo ale tam tylko jeść się jedzie

Łopoń 192

tel. +48146787155

Sklep, Autogaz

4. Kebab w Katowicach-Piotrowicach (jadąc do K-ce od strony Wisły , Żor itd za salonem BMW na pierwszych światłach w K-ce skręcić w prawo i ok 400 skręć w lewo w boczna uliczkę (ul.Fredry) już podczas skrętu powinniście widzieć kebab : ) Jak dla mnie i znajomych najlepszy kebab w okolicy/

5. Kebab w Andrychowie "BONGO" centralnie w Andrychowie przy drodze . Kebab z mięsa kurczaka świetna sprawa .

Trasa Oświecim - Kety - Andrychów - Wadowice - Kraków

6. Bar "Szałas" Żory

Jeżeli ktoś ma ochotę za zajebisty szaszłyk z grilla w żorach zapraszam ceny do niskich nie należą ale szaszłyk naprawdę dobry

Trasa Wisła - Katowice za Żorami ok 500 - 1000m

okrop

zajazd - o ile dobrze pamietam "pos dosnami" przy trasie 79 krakow Sandomierz

wypas.

krzysztofmielnik

Mateusz - poprawiłem trochę o tym kebabie w Katowicach - te jest na mojej ulicy. Potwierdzam, że dobry

mateuszzory

Dzieki Krzysku

Wpisujcie wpisujcie - bo dla mnie turystyka polega żeby gdzieś jechać coś zjeść Jak to sie mówi przez żołądek do serca

Zima idzie wiec będzie czas na wpisywanie pysznych lokali

chicken

knajpa "BIDA" na trasie Warszawa-Lublin>>rewelacja, "Kaktus" za Czestochową w strone Katowic, za Radomiem w strone Kielc stoi gosc z grillem(karkowka pierwsza klasa) i jakby ktos byl spragniony to obok stoja dziewczyny

zaqaz

Pub Renegat -> Wisła warto odwiedzić nie tylko z powodu żarcia

El Paso - ustroń (kuchnia meksykańska)

Classic Pub - Cieszyn (sporo bikerów tam się stołuje)

Złoty Młyn przed Łodzią na Gierkówce od Katowic, porcje jak dla pułku wojska w cenie a'la mc donald

Tribord

A ja Polecam w Radomiu mało znaną i nowo otwartą pizzerie http://www.lafavorita.pl/

Pizza z pieca inaczej smakuję niż takie z elektryka no i oprócz tego mają również bardzo dobre makarony : ) Przelatując przez Radom pizzeria jest zaraz przy trasie ; )

Iwan II

tylko mi smaku narobicie ;]

Jak będziecie w Siedlcach to wpadnijcie na keebaba do AL Amir'a znajdującego się na ulicy Pułaskiego 6. za 18 zł najesz się opór i napijesz

amfiria

wiec ja nie o jedzeniu a o wartym zatrzymania

Muzeum Rdzawe Diamenty - Ustroń.. ul. Partyzantów 1

kolekcja zabytkowych motocykli do 43 roku..

Maćko

okrop napisał:

zajazd - o ile dobrze pamietam "pos dosnami" przy trasie 79 krakow Sandomierz

wypas.

Zwie się to "Pod Świerkami" miejsce zacne, jedzenie znakomite zwłaszcza schabowy z pieczarkami ziemniaczkami i surówką

Oj przerobiłem tam kilka pozycji z jadłospisu a i kilka kilogramów dzięki temu przybyło

Bar wygląda rewelacyjnie w nocy, przez cały rok jest oświetlony świątecznymi lampkami - wygląda jak TITY TWISTER z "Od zmierzchu do świtu" Tarantino. POLECAM!

tomo

Bury Miś - Bukowina Tatrzańska, napić się herbatki (bo jedzonko takie sobie) i zwiedzić WC - takich kibelków chyba nie ma nigdzie

Widokowa - Bukowina Tatrzańska, piękne widoki i przyzwoite jedzonko.

jackRM

Szczekociny - wylot z miasta - trasa 78 w kierunku Jedrzejowa - pod koniec terenuy zabudowanego - tuz przed mostem - Bar z parkingiem po lewej stronie 300m przed ostatnia stacja ktora jest za mostem po prawej. http://maps.google.it/maps?f=q&sour … h&z=16

Drugie danko to pol sporego talerza ziemniakow a drugie pol salatka.

Wszystko calkowicie przykryte ogroooomnym schabowym.

Cena za takie danko to mniej niz jedno syfiaste menu w McDonalds.

Zarcie zawsze swieze (kotlety usmazone dla klienta a nie odgrzewane).

Jak przejezdzam tamtedy to sie zatrzymuje zawsze. Pierwszy raz gdzies ze 20 lat temu.

Ostatni raz w zeszlym roku. Polecam ze wzgledu na ceny i swieze domowe zarcie.

marek10240

W kujawsko-pomorskim, z pełnym przekonaniem polecam restaurację-grill "STOPKA" na trasie między Bydgoszczą a Koronowem trasa Nr 25 (Łódź - Bydgoszcz – Koszalin)

Menu to głównie dania grillowe (karkówka, kiełbasa, kurczak) ale i inne potrawy posiadają w swojej ofercie.

maryjan

Polecam bary-restauracje na stacjach paliw firmy Grosar - http://grosar.pl/nasze_stacje.html

Generalnie południowo-wschodnia Polska - ale takiego placka po węgiersku jak u nich nie zjecie nigdzie . Ceny ludzkie - placek 16 pln, zupy 3-8 pln.

Karczma Sabat na DK7 zaraz za miejscowością Książ w stronę Kielc (przed Jędrzejowem - mijacie po prawej stacje Arge i zaraz po lewej jest Sabat), tanio, smacznie, przyjemnie, porcje takie,że dla mnie drugie danie wystarczy - a zjeść dobrze lubię .

Droga na Wawkę z Lublina, kawałek za Lublinem - sławna karczma okrąglaczek - takich porcji jak tam to chyba nigdzie nie dają

A4 Wrocław-Legnica - bodajże przed Kątami magazyny przeładunkowe Plusa (do sprawdzenia bo ostatni raz z rok temu tam byłem ) - jest knajpa ogłaszająca się na CB. Polecam, smacznie i tanio .

irobot

Polecam bar Abro w miejscowości Szczebra. Około 5 km od Augustowa w kierunku Suwałk, droga krajowa nr 8, kilometr 740,700. Jedzenie, spanie, plac zabaw dzieciom. Można naprawdę dobrze zjeść, w menu dania regionalne i ryby.

Zawsze stamtąd wyjeżdżam z poczuciem dobrze wydanych pieniędzy:)

maryjan

Popieram Abro Wlasnie wróciłem z Augustowa:)

Do mojej listy dopisuję : Bar u STACHA na DK7 jakieś 12 km za Białobrzegami w kierunku Radomia - ostatni zjazd, bar zaraz przy drodze.

Za 40 pln 2 dania + deser, smaczne, świeże

PROSZE O WPISYWANIE RACZEJ ZAJAZDÓW , BARÓW PRZY TRASACH ITD A NIE RESTAURACJE NA KOLACJE WE DWOJE W CENTRUM MIASTA. CHYBA WIADOMO O CO CHODZI.

WSZYSTKIE POSTY ZOSTAWIŁEM ZEBY NIEURAZIC AUTORÓW ALE NIEKAZDY MI SIE PODOBA

Edytowane przez Mateusz
  • Upvote 1

Grill Bar "Górski" w Kotlinie

Mega wyżera 24h - np. za 20pln kotlet schabowy wielkości dwóch (solidnych) dłoni, zapiekany z serem, cebulą i pieczarkami ;)

Duży budynek cały z drewna, zadbany, z ogromnym miejscem parkingowym. Przestronne wnętrze, duże drewniane stoły, przy nich ławy, duży grill gdzie obsługa smaży różnego rodzaju mięsa. Przy drodze krajowej 11, około 300m za zakładem "Kotlin" w kierunku na Poznań.

Gospoda Pod Krukiem w Tucznie

Mega dobre jedzonko, za 20pln idzie się najeść do rozpuku, obok fajne jeziorko (Kowalskie) do obczajenia.

Adres - Szosa Wronczyńska 11, Tuczno k. Poznania

Zespół pałacowo-parkowy Wąsowo

Sympatyczny pałac z parkiem, można nieźle zjeść, ale tu już niezbyt tanio co prawda, polecam zupę w chlebie (borowikową lub żurek) ;)

Pałac Wąsowo

Iwan II - koło Siedlec to jeszcze zajazd w Opolu na trasie sdlc->wawa , popularnie zwany "U Kosiorka" (nazwy oryginalnej nie pamiętam) i tamtejsze żeberka, przygotowywane wg ściśle tajnej receptury. :)

Edytowane przez VooR

A ja mam propozycję.Czy ktoś biegły w obsłudze internetu może zrobił by mapkę na Google maps czy jakos tak i wstawił te miejsca :) Było by miło i łatwiej :)

Masher koniecznie musimy wstawić namiary na ten kebab w Brlinie;)

przy sobocie mogę się zająć i powpisywać te miejsca w Google chyba to strasznie trudne nie jest ,

ale myślę ze w temacie niech każdy wpisuje miejsca i opis co w nim ciekawego i jak ktoś ma plus foto :)

Edytowane przez Mateusz

No słaby ten where2moto - goście nie zadbali o odpowiednie rozreklamowanie i przystosowanie serwisu, dla mnie porażka <_<

Moje ulubione miejsca we Wroc to Jadłodajnia u Jędrusia na Kościuszki, Kebab Hot na rogu Traugutta i Mierniczej, Budka z Hot Dogami koło Alibi na Grunwaldzie no i Petra Gyros najczęściej na Legnickiej;] w trasie rzadko gdzieś jadam chyba ze Hot Doga na Stacji :D

petra gyros daje rade :) od siebie dodam fajna knajpe z mega dobrym zurkiem w chlebie ;P dojazd :w swidnicy na poczatku w lewo na dzierzoniow a potem kierunkek na jugowice i w jugowicach w pewnym momencie jest taka droga z kamyczkow w dol do resauracji

Wrocław niech mi powie jak nazywała sięknajpa gdzie zabraliście mnie i chicken-a jak byliśmy we Wrocku. Było smacznie i dobre ceny :)

a to Wy byliscie we wrocku ? musialem zapic.. znaczy sie zaspac :/

a to Wy byliscie we wrocku ? musialem zapic.. znaczy sie zaspac :/

20_1207056811.jpg

121_1206833541.jpg

Mad Jaro, Kuba86bb, Abadon, JakubG, Banan, Gosia, Sopel,

kucaja: Chicken, Tomek

ostatnie zdjecie jest pod ta knajpą o która pytasz Tomku- Petra Gyros na Legnickiej...ale sa jeszcze 3 Petry we Wroc:D

No słaby ten where2moto - goście nie zadbali o odpowiednie rozreklamowanie i przystosowanie serwisu, dla mnie porażka <_<

Z tego co wiem, to jest to robione czysto hobbystycznie i nie bardzo chłopaki mają środki i czas, żeby traktować to "biznesowo" (a szkoda)- podejrzewam, że wtedy inaczej by to wyglądało/funkcjonowało...

Domyślam się, ale forum PBC my też robi hobbystycznie a mam wrażenie, że przygotowane jest znacznie lepiej. No ale + za iniciatywe choć troche zmarnowany pomysł moim zdaniem, fajnie by było gdyby ktoś się za to wziął na poważnie.

• 3 months later...
  • 1 month later...

Domyślam się, ale forum PBC my też robi hobbystycznie a mam wrażenie, że przygotowane jest znacznie lepiej. No ale + za iniciatywe choć troche zmarnowany pomysł moim zdaniem, fajnie by było gdyby ktoś się za to wziął na poważnie.

Hejka:)

Zdecydowanie bierzemy się za to poważnie:)

Weź proszę pod uwagę, że dopiero co ruszyliśmy:)

Nazbieraliśmy już sporo nowych sugestii i oto dzisiaj pojawiła się nowa wersja strony, w której zawarte są także uwagi ludzi z tego forum za co serdecznie dziękujemy.

Mam nadzieję że odczucie profesjonalizmu się poprawiło:)

Nie porównuj jednak skomplikowania działania forum do where2moto, fora są właściwie gotowe i wystarczy je przystosować do swoich potrzeb, nic nowego nie zostaje odkryte...

My weszliśmy na zupełnie nowy grunt i stworzenie wszystkiego od podstaw tak aby pasowało użytkownikom to BARDZO ciężkie zadanie, nie tylko pod względem graficznym ale i funkcjonalnym.

Jeżeli nadal uważasz że nie bierzemy się na poważnie za http://where2moto.com napisz proszę co moglibyśmy zmienić, każda sugestia mile widziana:)

Bardzo nam zależy na rozwoju i akceptacji motocyklistów:)

Jeżeli uważacie że w2m nie nadaje się do używania jako narzędzie do pokazywania ciekawych miejscówek, knajp, itd itp, napiszcie proszę czego brakuje Wam do szczęścia a na pewno uwzględnimy to w projekcie:)

Pozdrawiam Wszystkich serdecznie i zapraszam do korzystania oraz oceniania:D

w2m Team:)

W Białymstoku Pizza Italia przy ul. Podleśnej, zawsze miły jazzik z głośników, pycha pizza, moja ulubiona w mieście. A w Poznaniu bar mleczny "Przysmak" przy ul. Podgórnej. Za 10-12zł duuży obiad, z zupą i wodą mineralną 0,5l

Mi tam się podoba inicjatywa jak i wykonanie

Tyle ze ja tam się w tym nie wyznaje :)

No widzę, że dużo poprawiliście jezeli chodzi o użyteczność. Jest znacznie lepiej. Dbajcie teraz o promocję i o dobrą bazę miejscówek, które tam macie. Na razie opisy są skromne, a ilość miejsc też nie poraża.

No widzę, że dużo poprawiliście jezeli chodzi o użyteczność. Jest znacznie lepiej. Dbajcie teraz o promocję i o dobrą bazę miejscówek, które tam macie. Na razie opisy są skromne, a ilość miejsc też nie poraża.

Dzięki za ciepłe słowa:)

Co do miejscówek i reklamy, to sytuacja jest trochę podbramkowa...

Środki są ograniczone, robię co mogę na forach i wśród motocyklistów aby coś się działo, jednak to trochę za mało, przygotowywaliśmy sporą promocję na rozpoczęcie sezonu w poznaniu, jednak zostało ono odwołane...

Teraz kminimy promocję na zlot w Łagowie, co myślicie o skromnej ulotce i dołączonym do niej lizaku?:) Będzie miły gest? Czy raczej ludzie wywalą lizaki?:-p

Może ktoś ma jeszcze jakies pomysły na tanią i ciekawą promocje?

Miejscówki natomiast to sprawa użytkowników, można by na siłę dodawać byle co, jednak po pierwsze byłoby to sztuczne, po drugie jakość nie byłaby nadzwyczajna.

Chcieliśmy aby to inni użytkownicy rozwijali bazę miejscówek, bo każdy może wnieść do where2moto coś nowego i innego...

Mamy nadzieję, że stronka może się Wam przydać:) w tym miejscu właśnie gdzie opisujecie posiłki, miejsca warte obejrzenia itd itp, to właśnie na potrzeby takich dyskusji powstało http://where2moto.com :)

Jeżeli tylko będziecie mieli jakieś sugestie dotyczące funkcjonalności śmiało piszcie:)

Pozdrawiam serdecznie

w2m Team:)

No cóż. Z racji tego, że lubię obżerać się spagetti, polecam nieśmiertelną knajpę Piccolo Poznań :D . Jest ich kilka. Zwłaszcza na Dąbrowskiego często wpylałem jak do kumpla na Mylną przyjeżdżałem :)

a to chyba na Wrocławskiej- Poznaniaki dobrze mówię ?

CIMG0329_gallery.JPG?36304