Skocz do zawartości

Lagi - Olej - Uszczelniacze - Pytania I Problemy

Gość kornikbp
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Ja tam co dwa-trzy lata wymieniam sam olej :) I jakoś pomimo 11lat i ponad 80k km nic się nie poci :P

• 2 months later...

mam do kupienia lagi w atrakcyjnej cenie, pytanie takie: 

mam rocznik 2003 a gościu co sprzedaje lagi mówi mi że pasują one 95-04r a są ogólnie z modelu po lifcie. 

Z wygladu wszystko pasuje (mocowanie blotnika, hamulcow) . jak to jest ze pisze mi 95-04 ?? przez 9 lat byly takie same :D

• 1 month later...

Witam

Niedawno kupiłem bandziora k6 650. Lewa laga mi sie pociła wiec postanowiłem wymienić uszczelniacze i olej. Po wymianie i złożeniu wszystkiego stwierdziłem ze lewa laga która sie pociła jest o 2 cm krótsza od prawej :zdziwiony: .

Myślałem sobie pewnie poprzednik jezdził bez oleju i spreżyne wygniótł, ale po rozmowie z szanownym "baldhead" stwierdziliśmy że to co innego, musze ponownie je rozebrać i zmierzyć długość rury, bo być może poprzednik wcisnął od innego moto tylko by opchnąć.

Kolega uzmusłowił mi również, że może czegoś brakować w lagach i po dyskusji okazało sie, że brak mi spreżyn na tłoczni odbijaka oraz małej tulei idącej pod korek.

Tu moje pytanie do was, czy ma ktoś te elementy na sprzedaż lub wie gdzie je dostane?? tylko proszę mi oszczędzić, że w "serwisie"...

na serwisówce to nr. 13 i 18.

Jak wstawić tu JPGa? żeby wam pokazac!

Edytowane przez Gardzin

Jest takie cos jak przywitanie tam kierujesz swoje pierwsze posty

Gardzin weź i przywitaj się porządnie bo takie tu panują zasady. A potem na pewno ktoś pomoże.

Nie dorabiaj tego sam, to są tanie rzeczy.

spoko, już przywitane. W robocie za kółkiem pisałem na szybko. Dopiero teraz miałem wolny czas od całego zamętu w pracy i domu.

Poszukaj na alledrogo. Czasem ktoś sprzedaje rozbite moto na części. Krzywe lagi można wyrwać za grosze. Rozbierasz, bierzesz, co ci potrzeba, resztę na złom...

Edytowane przez fido-dido

szukałem ale nie znalazłem. jakby ktos wymienial olej w lagach to prosze o podanie wymiarow sprezyny,srednice wewn. zewnętrzna oraz długość. Tuleje pod korkiem również

Oryginalne sprezyny musza gdzies lezec, bedzie czas to wymierze ale, nie pozostale czesci.

Nie bede rozbieral.

Sprężyny  2 szt + tłumiki za 30 zeta to chyba okazja :)

sprezyny sa te same w

gsf 600

gsf 650

sv 650

gsf 400

burgman 250

burgman 400

http://allegro.pl/tloczyska-lag-amortyzatora-gsf-600-bandit-panewki-i6806521282.html#thumb/1

• Upvote 1

Normalnie Królu złoty - 5 min nie trwała aukcja. Już są moje  :jupi: :jupi: :jupi::hug: 

teraz tylko tuleje i moge składać zawieche :tancze:

no własnie tych tulei nie mogę znaleźć :D

chyba ze zagadasz do tego gościa może mu sie została ta jedna kompletna :

http://allegro.pl/laga-golen-lagi-golenie-lewa-suzuki-sv-650-i6377823495.html

Edytowane przez baldhead

juz pisalem, ale to handlarz a pod nr. tel jest tylko pracownik, ktoremu wogole sie nie spieszy. kupowalem juz u niego olej do lagów. Zobaczymy co jutro odpisze.

• 2 weeks later...

Chlopaki jaką długość mają nowe sprężyny do k6?

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Limity takie :

650 olejaki:

Front fork spring free length
Service Limit: 337 mm (GSF650)
332 mm (GSF650S)

a ile mają nówki to nie wiem :)

Serwisowka się kłania wystarczy przeczytać

No to przeczytaj jak jestes jasnowidzem. W serwisowce podana jest wartosc minimalna do wymiany a nie nowe.

Najlepiej to pisac taki spam.

Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka

Wez nie tworz pustych postów jak nie jestes w stanie pomoc to po co 100 pytan do? Późnej jest nabite 43 strony z ktorych nic nie mozna sie dowiedzieć. Potrzebuje tego wymiaru. Chce wiedziec ile moze sie ugniesc sprężyna. Czy nowa ma 10cm wiecej czy moze 15. Czy jak dam sprezyne 46 cm to nie bedzie za twarde. Duzo mi rozwiąże ten wymiar

Edytowane przez Gardzin

Widzisz, zapomnialem o tobie.

Tu fedry z b6,5 k7 jezdzone jakis rok, czyli nowka panie.

ihost_1495825769__14958257091370.jpg

Wymiarow od k6 nie mam ale powinne byc te same.

Edytowane przez pioter