Skocz do zawartości

Vin Dekoder

Tomek
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie wyskoczyło, że bandziora mam z 2000r, a w papierach jest 2002 :blink:

Z puszką też wyszło nie tak - pierwsza rejestracja jest w połowie 1998r, a z dekodera wychodzi 1999r :P

W suzuki nie kodują w VINie daty produkcji (przynajmniej w modelach 99-04). Właśnie dlatego w polu rok produkcji większość ma pierwszą rejestrację. Już np VW czy Seat ma zakodowaną datę produkcji w VINie.

Edytowane przez Macieksoko

Witam

Mogę trochę się mylić ale jadę z pamięci:

VIN w motocyklach Suzuki nie odpowiada zasadom tworzenia VIN wg norm hametykanckich i jewropejskich. Dlatego też ogólnodostępnymi Vinkoderami nie da się poprawnie i wyczerpująco odczytać info o pojeździe. Jeśli mogę coś zasugerować to polecam kontakt z dilerem Suzuki. Ja np. podczas zakupu niemieckiego dziorka, zadzwoniłem do poladnposition w Wawie. Po drugiej stronie słuchawki miły Pan jak na spowiedzi rozkodował i przekazał mi wszelkie info o moim przyszłym moto. Tak na marginesie dodam, że producenci nie są (albo przynajmniej nie byli) prawnie zobligowani do klepania VINu wg norm.

PZDR

makzel

• Upvote 1

I wszystko jasne :)

Dobra już sprawdzone.Kiszka totalna.Zamykam temat.Dekoder nie działa szukam dalej :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.