Skocz do zawartości

Jak Wozić Swój Warzywniak?

Gość Sulik
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No więc pewnie już wiecie, że jestem początkujący. Moje dzisiejsze pytanie do doświadczonych motocyklistów brzmi:

Jak wozicie swoje klejnoty? Przyznam szczerze, że jest to dla mnie nie jaki problem. Poziom komfortu przy różnych ustawieniach zaprezentowanych poniżej zmienia się w zależności od sytuacji i nie bardzo wiem jak sobie z tym radzić.

Być może macie jakieś swoje patenty?

Dla bezpieczeństwa psychicznego czytelników zastąpiłem "sprzęt" warzywami.

Np. najwygodniejsza jest dla mnie paradoksalnie pozycja nr. 2 ale wymaga manualnego dostosowania pozycji ogóra przed założeniem rękawiczek. Jak zapomnę to zrobić to ewentualnie można jeszcze usiąść na baku i powoli zjechać na siedzenie, wtedy istnieje szansa, że sam się ustawi. Ogólnie dobra do jazdy jest pozycja 1 ale problem pojawia się przy hamowaniu. To samo z 3. Najgorsza pozycja, która czasami sama się pojawi, podczas unoszenia się przy wjeżdżaniu na tory, czy dziurę, kiedy spowrotem się opadnie na siedzenie, pojawia się problem "podwiniętego ogóra" (pozycja 4) i wtedy nie ma szans... czasem trzeba zjechać na pobocze. Czasem próbuję też pozycji 5, czyli "Krzywego Janka". Dobry na hamowanie ale na dłuższą metę odpada. Macie jakies myśli w temacie?

naforumf.jpg

• Upvote 3

.....ja p*****le........nie wierzę...

Ja p*****le nie wierze co ja pacze :)

dog_withCucumbersOnEyes.jpg

Ja warzywa wożę na plecach albo w kufrze centralnym.

ROTFL :D

Ale faktycznie coś w tym jest, jak się źle "warzywniak" ułoży to przyjemność z jazdy s*******a niczym zając przed stadem wygłodniałych chartów. ;)

Wisisz mi czyszczenie monitora od kawy, którą właśnie wyplułem na niego!!!

Dobre. Swój motocykl odebrałem dwa dni temu no i jak wiadomo było takie :trzepie: , że aż nie zwróciłem na to uwagi. Dodam jedynie, że ważne jest jakie gacie na sobie posiadamy (z wolnym wybiegiem lub ogrodzone vel opinające) :)

Michał.

temat smieszny, ale bardzo zyciowy.

Metoda 2 the best.

może wez przed jazdą zimny prysznic to troche sie zmniejszy i nie bd problemu haha :zeby:

ale tak na serio to ja nie zwracam uwagi na polożenie ogóra, bo mi jakos specjalnie nie przeszkadza podczas jazdy, ale nie wiem czy sie automatycznie w pozycje nr 2 nie ustawia jak siadam na moto :P

temat zamykam a autor dostanie ostrzeżenie za zaniżanie poziomu, chłopaki to nie jest forum onetu, nie zaczynamy również od słów: "drogie brawo...", nie róbmy sobie jaj już do końca

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.