Skocz do zawartości

Cennik Kreta

M0t0Gdynia
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Był ktoś w Grecji na Krecie i zobaczył ceny wypożyczenia większego skuterka lub moto ? W roku 2011'/2012.

Na stronie piszą że około 20-30 euro dzień, a jak wygląda sprawa z paliwem, i czy ceny podane są aktualne, bo niestety nie podali roku w którym one były :-)

Jutro dostanę info o cenach wypożyczenia skutera i motocykla, od kumpla który od lat mieszka i pracuje właśnie na Krecie. Doprecyzuj tylko do jakiego miasta się wybierasz.

Dzisiejsza cena benzyny to 1,90 EUR.

Osobiście odradza jeździć motocyklem po drogach poza miastem komuś, kto od niedawna posiada motor ponieważ drogi są bardzo śliskie nawet suche i bardzo łatwo o wypadek.

Rethymnon czy jakos tak, jakieś obrzeża miasta, nie mam prawka na auto więc odpada, chce się dorwac do skuterka, żeby zwiedzac tanio i gdzie chce, a motorkami już latam może z 10lat jak wliczając wski komarki ogarki i romety ;o

super że pomożesz :) czekam z niecierpliwością.

Te ceny są co roku mniej więcej takie same, bieżesz na kilka dni to masz zniżkę i dużo zależy od klasy i jakości wyporzyczanego sprzętu.

Weź zakryte buty i może jakieś rękawiczki rowerowe chociaż. Przemyślałbym też spodnie za kolano.

Ślisko jest od pyłyu z Sahary, wiatr niesie go nawet do Rhodos, droga wydaje się sucha a tu skucha.

A w ogóle to możesz jeszcze sobie przeczytać taką moją historyjkę http://polishbanditcrew.pl/topic/8332-nie-udawaj-greka/

Edytowane przez Kruk11

Na ceny za wypożyczenie skuterów i motorów musisz jeszcze trochę poczekać w tej "dziurze" w której mieszka, jak sam pisze, niema żadnej wypożyczalni, spróbuje podzwonić po innych "dziurach" żeby się dowiedzieć, może uda mu się nawet w podanej przez Ciebie miejscowości coś dowiedzieć.

Super, dzieki wielkie za pomoc :) w niedziele wylatuje :)

Historia spoko :D czyli japonek nie brac :]

Motory za jeden dzień:

125 ccm 16-18 EUR

250 ccm - 23 EUR,

400 - 800 ccm 29 - 34 EUR

od 1000 ccm w górę - powyżej 60 euro

Jeśli bierze się na kilka dni ceny podlegają negocjacjom.

O quadach nie znalazł żadnych informacji.

• Upvote 1

no to 125 na 3 dni :)

Super, dzieki za fatygę, + poleciał, puki co mogę tyle dac :)

No i po wakacjach...1000km na kanapie, ceny skuterów były kosmiczne, uddało mi się wytargowac 70euro za 5 dni, koszt 1 dnia to około 23+ euro za 125cm3, nie mówie nawet o 600cm3+ ceny windowały ponad 70euro za dzień, dodam zę nie byłem w znanych wypożyczalniach, tylko jakiejś małej osobk mojego hotelu akurat z dośc niskimi cenami, inne miały bardzo podobne ceny za 50cm3.

Bak w moim piaggio miał chyba 4l ... 3l wlane full bak, przejechane około 120km i bak pusty, i znowu na stacje tankowac, 2x dziennie trzeba było latac na stacje :D,

Jak by komuś się przydał cennik z wypożyczalni samochodów to moge pomóc :) Zabrałem kartke z ofertą na pamiątkę.

Aaa.. paliwo 1.7-1,9 euro za litr.

Edytowane przez MotoGdynia