Skocz do zawartości

Pobity Lewy Dekiel -Piach W Silniku

Gość fox
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam dość poważny problem z moim bandziorem :angry: wczoraj dałem się przejechać bratu który zaliczył glebę i pobił lewy dekiel. Problem jest w tym ,że upadł na pobocze i przez dziurę w deklu nabiło mi do środka błota. Dekiel już zamówiłem teraz problem pozostaje w tym jak to dobrze wyczyścić więc proszę was o radę co i jak z tym fantem zrobić.

Edytowane przez fox

są 2 opcje

możesz wypłukać do bobrze pojedzmy olejej czy wd 40 żeby syfu nie było ale ta opcja jest kiedy silnik nie pracował kiedy wpadło błoto do silnika kiedy pracował to już niestety rozbiórka silnika

Brat mówił ze podczas upadku pracował ale szybko go zgasił. A jeżeli po wymontowaniu tego sprzęgła rozrusznika (chyba tak to się nazywa) nie będzie widać ziemi to może wystarczyć tylko przepłukanie?

fox poczytaj tutaj podobny przypadek http://polishbanditcrew.pun.pl/viewtopic.php?id=2276

i dodaj do tytulu swojego watku : "piach w silniku"

Edytowane przez jacekrysiek

Właśnie chciałem polecić ten wątek. Apropo piachu to zerknij pod pokrywę zaworów, to powinno wyjaśnić conieco.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.