Skocz do zawartości

Uszczelnienie Odpływu Oleju Z Głowicy

adamRS
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przy zakładaniu głowicy lekko zawinął mi się ten oring który jest w miejscu tego jednego odpływu oleju z głowicy i teraz cieknie tam olej. Próbowałem uszczelnić to silikonem, z przodu udało mi się ale nadal cieknie z tyłu tego odpływy przy samej głowicy. Dojścia tam nie ma za bardzo więc nawciskałem tam silikonu ale nadal cieknie. Macie może jakieś pomysły jak to lepiej uszczelnić oczywiście bez zdejmowania głowicy?

no widzisz, niby mam tak samo, ale ja nic nie kombinowałem więc nie ma możliwości żebym coś źle założył .

ale że w którym miejscu? pokaż na jakiej focie

odplyw.jpg U mnie cieknie w miejscu zaznaczonym na zdjeciu.

no niestety głowica w górę

Kolejny raz :(

niestety, ale pocieszę Cię że jeśli sprzęta odpalałeś to jesteś uszczelke w plecy

Dlaczego uszczelkę?

ja ogarne jutro fote w ktorym miejscu bo dzis za ciemno bylo na to ;/

Ale dlaczego jestem uszczelke w plecy? Myślę że dało by rade ją jeszcze zamontować.

Wiesz, ryzyko jest Twoje, ale uszczelka już się odkształciła + do tego dostała temperatury. Ja bym nie ryzykował, zwłaszcza że jeszcze jedna wymiana i będziesz musiał wymieniać śruby głowicy

panowie a da się pojeździć przy takim wycieku? tzn doleje pojezdze, doleje itd ;-) problem w tym ze mam urwana diode od czujnika cisnienia oleju ;/ zreszta do mechanika tez musze jakos dolejechac ;/

panowie a da się pojeździć przy takim wycieku? tzn doleje pojezdze, doleje itd ;-) problem w tym ze mam urwana diode od czujnika cisnienia oleju ;/ zreszta do mechanika tez musze jakos dolejechac ;/

A co to za jazda z wyciekiem. Lepiej to zrób i bedzie po kłopocie. <_<

no tak, ale niedziela, piekna pogoda, ruch mały ^^ warsztaty pozamykane, ja nie mam o tym pojęcia a nawet jakbym miał to posiadam tylko narzędzia kompletowe do bandziora ;-)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.