Skocz do zawartości

Palący Sie Check W Czasie Jazdy

Gość BALDHEAD30
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, odbyłem dziś dluższą jazdę swoim nowym dziorkiem. Jest zajebisty!!!!. Ale nie ma rozy bez kolcow, podczas jazdy zapalał mi się CHEC :( i gasł i znow sie zapalał. Ktoś się z tym spotkał? Jaka tego moze byc przyczyna? Dodam że moto caly czas jedzie jak po sznurku bez dalszych innych objawów. Czy to może być np. nie do konca zlozona kosa?

Edytowane przez BALDHEAD30

Może gdzieś jakaś wtyczka nie kontakci.

Może gdzieś jakaś wtyczka nie kontakci.

Moze, w instrukcji każą sprawdzic wlasnie wtyczki i bezpieczniki. Dziwne, ze w czasie jazdy wlaśnie się zapala. A może być którys bezpiecznik być spalony bez dalszych innych objawow.

Moze, w instrukcji każą sprawdzic wlasnie wtyczki i bezpieczniki. Dziwne, ze w czasie jazdy wlaśnie się zapala. A może być którys bezpiecznik być spalony bez dalszych innych objawów.

witam

jeśli byłby spalony jakiś bezpiecznik, który powodowałby zapalnie się CHECK-a to świeciłby się raczej cały czas, a nie zapalał podczas jazdy, moim skromnym zdaniem coś gdzieś nie styka, poruszaj może bezpiecznikami, powyciągaj je i powtykaj na swoje miejsce po oględzinach, może któreś z gniazd bezpieczników zaśniedziało i nie łączy na 100 %, a następnie jak nie pomoże to wszystkie wtyki porozłanczaj i pozałanczaj z powrotem, może masz jakiś środek - kontaktron lub podobny, do odtłuszczania wtyczek i poprawy przewodności, na pewno nie zaszkodzi.

Daj znać jak zrobisz, co była, czy pomogło, ale moim zdaniem może podczas jazdy właśnie coś się od drgań rozłancza i załancza.

pozdrawiam

witam

jeśli byłby spalony jakiś bezpiecznik, który powodowałby zapalnie się CHECK-a to świeciłby się raczej cały czas, a nie zapalał podczas jazdy, moim skromnym zdaniem coś gdzieś nie styka, poruszaj może bezpiecznikami, powyciągaj je i powtykaj na swoje miejsce po oględzinach, może któreś z gniazd bezpieczników zaśniedziało i nie łączy na 100 %, a następnie jak nie pomoże to wszystkie wtyki porozłanczaj i pozałanczaj z powrotem, może masz jakiś środek - kontaktron lub podobny, do odtłuszczania wtyczek i poprawy przewodności, na pewno nie zaszkodzi.

Daj znać jak zrobisz, co była, czy pomogło, ale moim zdaniem może podczas jazdy właśnie coś się od drgań rozłancza i załancza.

pozdrawiam

Dzieki, jutro powalcze.

Dzieki, jutro powalcze.

Zajrzalem do bezpieczników i tam wszystko ok. Wczoraj zauwazyłem ze nie chce zgasnąc jeszcze na postoju bez włączenia silnika (bieg jałowy załączony, odpala normalnie i jezdzi bez zadnych przeywań) kuźwa czyźby czekał mnie komputer i serwis?

To ostateczność ale nie wykluczysz tego puki nie sprawdzisz wszystkiego i nie podłączą Cię do gniazda. Sprawdź dokładnie styki kosy bo może się zwiera podczas jazdy.

Dodatkowo może włącznik przy kierownicy ON/OFF się rozłącza (albo zaśniedział albo na łączeniu kabla gdzieś jest zwarcie.

To ostateczność ale nie wykluczysz tego puki nie sprawdzisz wszystkiego i nie podłączą Cię do gniazda. Sprawdź dokładnie styki kosy bo może się zwiera podczas jazdy.

Dodatkowo może włącznik przy kierownicy ON/OFF się rozłącza (albo zaśniedział albo na łączeniu kabla gdzieś jest zwarcie.

Gdzieś poczytałem, że błędy CHECK to błedy elektryki - braki połączenia zegarów z komputerem centarlką itp. Rozbiorę jeszcze dziś ten włącznik. Mam zamiar sprawdzić też podłączenie (wtyczkę pod zegarami) może się troche obluzowała zasniedziala cholera wie. Zastanawia mnie tylko, ze jezdzi bez problemu. Jakieś gówno a nerwy psuje. kuzwa.. Kosę raczej wykluczam bo gdyzby tam bylo jakies zwarcie to by przeciez gasł.

Po wyjęciu zegarów, rozłączeniu wtyczki i ponownym jej połączeniu CHECK znikł, mam nadzieję ze już się nie będzie załączał.:)

Dzięki wszystkim za pomoc.

Edytowane przez BALDHEAD30

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.