Skocz do zawartości

Spawanie Kolektoru Wydechowego

Gość Daniels
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie, ponieważ w kolektorze wydechowym poluzowała mi sie taka blaszka i pod wpływem drgań hałasuje. Trza by to przyspawać a że kolektor jest wykonany z cienkiej chyba kwasówki więc nie wiem czy spawaraką na elektrody da rade?? Czy spawa się to inną spawarką??

najlepiej spawarką mig-mag ;) na małym prądzie coby dziury nie zrobić bo będzie jeszcze bardziej hałasować

Pojedz do warsztatu zajmujacego sie tlumikami. Mi w zeszlym sezonie w elemenice łaczącym tłumik z kolektorem zrobila się dziura. Pojechałem, wstawili kawalek rurki kwasówki w to miejsce i elegancko zaspawali. Prawie nie znać było dla mnie, nie mówiąc już o laikach. Sam tego nie rób bo dziurę wypalisz, a dotego możesz mieć np. zle eketrody i spaw odpadnie.

Jeśli już chcesz spawac to najlepiej TIGIEM do spawania nierdzewki (kwasówki). Efekt gwarantowany. Tak się składa że mam dostęp do takiego sprzętu i sam sobie przerabiałem dolot do nowego wydechu. Po wypolerowaniu wygląda jak fabryczny.

Mam w kolektorze taka blaszke która rozdziela całą przestrzeń na pół (u góry idą spaliny z 2 cylindrów i na dole z pozostałych 2) Kończy się ona tuż przed miejscem łączenia kolektora z dolotem tłumika. Wk**wia takie coś jak sie jedzie i brzynczy :/

Jak pisałem wcześniej tigiem na pewno da radę. Tylko musisz znaleśc kogoś kto Ci to pospawa w Twojej okolicy. A nawet jeśli migomatem to złapiesz od środka to nie będzie tragedii.Zrobią Ci to w piewszym lepszym warsztacie.

ściągnij wydech, młotkek i przecinak i wywal tą blaszke

heh mi blaszka tez dzwonila az spadla... Chcialem zdjac caly tlumik i kolektory zeby dac do spawania to sruby od kolektorow ekhmmmm noo nie udalo sie. Wiec teraz czekam na lepsze czasy i podjade gdzies cala maszyna, moze spawna na zalozonym?

Fajrant po robocie. Ostatecznie Bandzior jest lżejszy o kawałek blachy, wyciąłem ją spawarką i wszystko jest ok nic nie hałasuje. Nie wiem tylko po co ona tam była :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.