Skocz do zawartości

Klapka Wlewu Paliwa Kłopot

jarconbubu
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam klopocik z klapką wlewu paliwa do zbiornika ,w sobotę uruchomiłem maszynę po śnie zimowym zapaliła pięknie bez męczenia ,chciałem zajrzeć do zbiornika i zameczek w klapce zastrajkował ,jedne kluczyki drugie kluczyki ,smarowanie i wszelkie próby otwarcia zawiodły kluczyki wchodzą prawidłowo tylko się nie przekręcają ,miał ktoś taki przypadek i czy odkręcenie tych śrubek przy wlewie pozwoli mi dostać się do zamka ,z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i wszelkie podpowiedzi rozwiązania tego kłopotu

Witam, mam klopocik z klapką wlewu paliwa do zbiornika ,w sobotę uruchomiłem maszynę po śnie zimowym zapaliła pięknie bez męczenia ,chciałem zajrzeć do zbiornika i zameczek w klapce zastrajkował ,jedne kluczyki drugie kluczyki ,smarowanie i wszelkie próby otwarcia zawiodły kluczyki wchodzą prawidłowo tylko się nie przekręcają ,miał ktoś taki przypadek i czy odkręcenie tych śrubek przy wlewie pozwoli mi dostać się do zamka ,z góry dziękuję za zainteresowanie tematem i wszelkie podpowiedzi rozwiązania tego kłopotu

Hej

jak odkręcisz te śrubki to wyjmiesz cały mechanizm, cały zamek będziesz mógł od spodu zajrzeć na niego ; ))

Zawsze możesz jeździć z ampulem i na stacji odkręcać śrubki hehe ; ) możne warto wyjąć i na stole przy tym podłubać : )

Hmmm napisałem na szybko a teraz się zastanawiam czy to przypadkiem można wyjąć dopiero po otwarciu wlewu... (robiłem to dzisiaj, ale ja mogłem otworzyć wlew i nie zarejestrowałem czy wyjąłem całość jak wlew był otwarty czy zamknięty.

Edytowane przez Tribord

ok,dzięki ale nie rozumiem przyczyny ostatni raz otwierany był przed zimą tankowanie do pełna ,i wszystko działało płynnie

a jak masz juz wlozony kluczyk do wlewu to naciskasz druga reka caly wlew( tak ze 2mm da sie go docisnac w dół) zeby przekrecic kluczyk czy trzymasz reke w kieszeni??

niestety odkręcając śrubki baku nie otworzysz. Musisz nalać tam jakiego penetratora i do skutku. W ostateczności duży śrubokręt, żabka i na hama - ale wtedy jesteś w plecy na korku paliwa

Tribord właśnie zaciekawiła mnie twoja wypowiedz bo tak by ginęły masowo korki :P

Ja miałem praktycznie identyczną rzecz ale w stacyjce...też kluczyk wchodzi gładko tak jak zawsze...ale ani w jedną ani w drugą. Na szczęście była ze mną dziewczyna i pożyczyła mi wsuwkę i wyjąłem ze stacyjki kawałek folii który nie wiem jakim cudem dostał sie do środka...to była ta ochronna wokół kluczyka...spróbuj wziąć jakiś cienkie 2 druciki i pogrzebać w środku jakbyś chciał coś wyjąć, u mnie to pomogło ale nieźle sie napociłem pod uczelnią wtedy...

a coś z innej beczki całkowicie ,,,

próbowaliście kiedyś otwierać wlew paliwa swoim kluczem u kogoś w bandziorku ?

ja u mojego kuzyna otwieram zadupek i wlew on swoim u mnie otwiera wlew

a jak masz juz wlozony kluczyk do wlewu to naciskasz druga reka caly wlew( tak ze 2mm da sie go docisnac w dół) zeby przekrecic kluczyk czy trzymasz reke w kieszeni??

witam ,oczywiście klapkę dociskam następna próba otwarcia w maju

witam ,oczywiście klapkę dociskam następna próba otwarcia w maju

na pewno otwierasz swoim kluczykiem ? :) juz lapie sie za wszystkie sposoby porady

:D na pewno moimi kluczykami ,wrócę w maju do kraju na urlopik to jak się klapka nie odczaruje to niestety będę zmuszony rozwiązać problem siłowo ,gdzieś widziałem nową za 150 zeta

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.