Skocz do zawartości

Gmole - Ochrona Silnika - Jakie Gmole?

Gość Snejk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Pany, orientujecie się czy są jakieś gmole do bandita w wersji gt czy zostają tylko gmole crashpady za jakieś dziwne pieniądze ?

Ja widziałem tylko te dedykowane crash pady za 7 stów.

Ale Lelon se dorobił na zamówienie gmole do zzr 1200 to może i do bandita gt dałoby radę?

Albo oddaj moto na zimę Mad Jaro, może coś wykombinuje i rozszerzy ofertę...:)

Edytowane przez ar1tur

a Mad Jaro to się jeszcze udziela na forum? Bo po ślubie jakby przepadł... :P

Edytowane przez darekb1

Przez "obowiązki małżeńskie" chłop pewnie na nic nie ma czasu...:)

Ja niestety nie moge polecic forumowych gmoli. po przejechaniu zaledwie 800km jedno mocowanie peklo a drugie zaczyna pekac. Lepiej dolozyc troche kasy i kupic cos firmowego z gwarancja. 

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/a7ef181e7377c435

http://www.fotosik.pl/zdjecie/pelne/0c07ade1e5273379

no to klops, bo chciałem takowe zamówić :-(. No nic trzeba szukać na allegro.

Edytowane przez Asterix

• 2 months later...

Ja również polecam gmole od heed. Szukałem gmoli do 600s i trafiłem na ofertę od Heed. Generalnie firma specjalizuje się w produkcji crash barów do różnych motocykli. Wybrałem wersję big, bo jest jeszcze wersja mniej rzucająca się w oczy. 

Poczytałem i spotkałem się z opiniami, że otwory czasem nie pasują i trzeba albo wyginać, albo otwory rozwiercać. Myślę sobie, silny jestem to wygnę, mam wiertarkę to rozwiercę, połamię to zespawam. Więc zamówiłem. Okazało się, że pasują idealnie i nic nie trzeba kombinować. Wszystkie elementy potrzebne do montażu przesłane w paczce, więc nawet śrubki nie musiałem dodatkowej poświęcać na montaż. Czas montażu 1 godzina. W sumie to teraz myślę, że przydałoby się wrzucić fotki, ale nie wziąłem, a nie chce mi się już schodzić do garażu. Może wrzucę później, bo w sumie spoko to wygląda, więc pokazać i pochwalić się można.

Tez polecam heeda testowalem je na drodze gruntowej, wszystko fajnie osłonily leciutko sie wygieły na dole, minus taki ze robią dźwignie i większość uderzenia przyjeła czacha

Mógłby ktoś wrzucić fotki jak Bandzior prezentuje się w dużych Heedach? Zastanawiam się nad zamontowaniem takich do swojego ale boję się że będzie wyglądał jak maszyna z nauki jazdy

Mógłby ktoś wrzucić fotki jak Bandzior prezentuje się w dużych Heedach? Zastanawiam się nad zamontowaniem takich do swojego ale boję się że będzie wyglądał jak maszyna z nauki jazdy

Wstawiłbym, ale mi się nie udaje rozgryźć wstawiania zdjęć na forum. Pomoże ktoś i odeśle mnie do odpowiedniego wątku?

Wstawiłbym, ale mi się nie udaje rozgryźć wstawiania zdjęć na forum. Pomoże ktoś i odeśle mnie do odpowiedniego wątku?

instrukcja milicyjna https://polishbanditcrew.pl/topic/24439-jak-u%C5%BCywa%C4%87-forumowego-ihosta/

poczyniona przez QQ

*milicyjna - do opanowania przez przeciętnego (IQ) milicjanta

Edytowane przez syku

to są te duże gmole heedy?

thumb_ihost_1492195297__img_0584.jpg

thumb_ihost_1492195033__img_0749.jpg

thumb_ihost_1492194820__img_0401.jpg

@syku, jak żeś taki mądry to mi powiedz jak to się dzieje, że fotki ze srajfona wczytują się do góry nogami? ;)

Edytowane przez pwm

Nie wiem,czy duże mam te same i je polecam.

Panowie mam dużego Bandziora olejaka i właśnie gmole Heeda. Jako że bardzo lubię mocniej poskładać się na zakrętach nasunęło mi się pytanie- czy najpierw będę tarł podnóżniem czy gmolem ? Wiadomo stopka się złoży, gmol nie i boję się o glebę w razie przytarcia gmolem o asfalt. Ma ktoś jakieś doświadczenia w tej sprawie?

• 1 month later...

Po ostatnim wyjeździe na winkle pierwsze szlify biorą stopki więc można spokojnie cisnąć bez obawy szlifem gmolem.

ihost_1496226292__gmole.jpg

tutaj masz B6,5 z dużymi gmolami. 

pierwsze wrażenia.... trochę przeszkadzają :) choć pewnie kwestia przyzwyczajenia. 

Piękne kolektory  :zeby:

Tobie wszystko co różowe to się podoba

jakoś wiedziałem, że nasz forumowy podróżnik przyczepi się do kolektorów :D

jakoś wiedziałem, że nasz forumowy podróżnik przyczepi się do kolektorów :D

Kolektory jak kolektory...

...ale wydech taki brzydki że nawet brud nie chce mieć z nim do czynienia! :p:

• 1 month later...

A ja heed-ów nie polecam. Ponieważ zależało mi na gmolach, w turystyce mogą się przydać, więc zamówiłem te z Częstochowy.
Paczka przyszła szybko, dobrze zabezpieczone na czas podróży, śruby + instrukcja. Spędziłem popołudnie na próbie montażu ale otwory były przesunięte ok. 1 cm.
Już myślałem czy nie zeszlifować tulei wchodzących w otwory w ramie i czy nie rozwiercić otworów by dało się je przykręcić.
Ale, nie po to kupiłem nowe by je przerabiać, do Częstochowy blisko to chciałem podjechać i wymienić na inne, które by trzymały wymiary ale nie było takiej możliwości, kontaktowałem się z nimi, chciałem zwrócić przez kierowce, gdyż codziennie auto z firmy mam w Częstochowie, również nie było to możliwe, ostatecznie gmole odesłałem pocztą a zakupiłem inny model w firmie RM-G w Andrychowie. Pasujące bez przeróbek, świetny kontakt ze sprzedającym i dodatkowo dostałem do nich uchwyty do halogenów.

http://www.rm-g.pl/wp-content/uploads/2014/09/image0039.jpg

post-11855-0-62711500-1500039447_thumb.jpg

Edytowane przez Caesar

Też kupiłem heedy i też ni chu*a nie pasowal rozstaw śrub ale nie miałem ciśnienia sie naciągać że zwrotem, trochę je ulepszylem: siła razy gwałt + pomoc kolegi (w pojedynkę bym pewnie nie uradzil) + różne narzędzia (m.in. podnośnik) i po godzinie kurwowania się udało. Nie o to mi chodziło jak je zamawiałem, a dodatkowo gdyby zaszła potrzeba dolania oleju, to prawa stronę będę musiał odkręcić - nie wykrece wskaźnika temperatury oleju - a ze zdjęć, które widziałem w necie wynikało (albo mi się tylko wydawało), że dostęp będzie elegancki. Generalnie nie polecam tej firmy

Edytowane przez linczester

A ja heed-ów nie polecam. Ponieważ zależało mi na gmolach, w turystyce mogą się przydać, więc zamówiłem te z Częstochowy.

Paczka przyszła szybko, dobrze zabezpieczone na czas podróży, śruby + instrukcja. Spędziłem popołudnie na próbie montażu ale otwory były przesunięte ok. 1 cm.

Już myślałem czy nie zeszlifować tulei wchodzących w otwory w ramie i czy nie rozwiercić otworów by dało się je przykręcić.

Ale, nie po to kupiłem nowe by je przerabiać, do Częstochowy blisko to chciałem podjechać i wymienić na inne, które by trzymały wymiary ale nie było takiej możliwości, kontaktowałem się z nimi, chciałem zwrócić przez kierowce, gdyż codziennie auto z firmy mam w Częstochowie, również nie było to możliwe, ostatecznie gmole odesłałem pocztą a zakupiłem inny model w firmie RM-G w Andrychowie. Pasujące bez przeróbek, świetny kontakt ze sprzedającym i dodatkowo dostałem do nich uchwyty do halogenów.

http://www.rm-g.pl/wp-content/uploads/2014/09/image0039.jpg

W swoim przywitaniu nie byłeś tak wylewny. 

Fajnie. Starasz się pomóc swoją recenzją, ale popatrz też na zasady naszego tego forum - przywitanie i kilka słów o sobie to tutaj podstawa. Nie wymagamy wiele. Jest jakaś szansa, że poprawisz swoje przywitanie?

Tu możesz przeczytać więcej: https://polishbanditcrew.pl/topic/6899-zanim-się-przywitasz-i-rozpoczniesz-pisanie-nowego-tematu-na-forum/

a tu Twoje przywitanie pełne kociaków: https://polishbanditcrew.pl/topic/28802-witam-all/

Któryś z moderatorów na pewno je otworzy abyś mógł więcej napisać o sobie :)

Edytowane przez Owca