Skocz do zawartości

Gmole - Ochrona Silnika - Jakie Gmole?

Gość Snejk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

wygladaja spoko. no to ja tez w takim razie bede musiał troche poszukac

Witam.

Na forum co raz pojawiają się pytania o gmole. Forum już raz robiło grupowe zamówienie więc pewne doświadczenia już są. Burdel, zamieszanie i bałagan już raz zostały opanowane B)

Mam pytania do posiadaczy - które są lepsze? Ile kosztowały? Jak z montażem?

I do innych forumowiczów - ktoś poza mną się pisze?

Dyskusja już była.Lepsze podobno te 3 punktowe.Koniec kropka .Po co powielać te same pytania.Montaż prosty jak budowa cepa.Cena oscylowała w okolicach 300zł.

Więc temat zostawiam tylko i wyłącznie z uwagi na drugie pytanie "I do innych forumowiczów - ktoś poza mną się pisze?"

Nie zupełnie o to mi chodziło - od jednego "producenta" odstawały, drugie były lepsze. Że w grę wchodzą tylko trzypunktowe i że przykręcic potrafi nawet szympans z dobrymi imbusami już wiem.

Łopatologicznie:

Jaka była cena finalna tych lepszych, kto to robił (namiary), ile czekaliście i czy macie jakieś uwagi?

I jak po sezonie używania: farba się trzyma, nie pojawiają się rdzawe wykwity, nie pękają na spawach?

Nie zupełnie o to mi chodziło - od jednego "producenta" odstawały, drugie były lepsze. Że w grę wchodzą tylko trzypunktowe i że przykręcic potrafi nawet szympans z dobrymi imbusami już wiem.

Łopatologicznie:

Jaka była cena finalna tych lepszych, kto to robił (namiary), ile czekaliście i czy macie jakieś uwagi?

I jak po sezonie używania: farba się trzyma, nie pojawiają się rdzawe wykwity, nie pękają na spawach?

finalnie wyszły 300 plus przesyłka ,sprawą zajmował sie Prywo (dawno go nie widziałem na forum )

u mnie po sezonie są jak nowe

Jak jesteś zainteresowany to moge je odstąpić bo moto na wiosnę i tak będe sprzedawał

aha ... mam do 600 r.99'

Edytowane przez Norbi

@Norbi jak wyglądają te gmole? masz jakieś zdjęcie?

Zdięcia tych gmoli są w tym wątku

http://polishbanditcrew.pl/topic/541-gmole-bandit-600/

największe dał Mercyful na piątej karcie, trochę testowane :D ale daja radę

Wrzucam wspominaną fotę, były bandzior- tak wyglądały po szlifku- bronią bardzo dobrze a wżer po tym był po prostu minimalny- zdarła się praktycznie farba:

DSCF2771.JPG

Ja jestem chętny na gmole 3-punktowe do 600 02'

to i ja się podepnę

Ja też bym sobie takie mercyfulowskie sprawił, ale jak to ma wyglądać tak samo, jak załatwianie gmoli na początku tego roku, to mi się już nie chce :D

Jak ktoś ma takie na sprzedaż , to dajcie znać.

• 4 weeks later...

Mogą uratować, ale nie muszą. Jak położysz bajka to oprze się na gmolu i kierownicy lub baku. Resztę wymyśl sam, bo nie próbowałem. B)

Witam, odnawiam temat gmoli. W sobotę z gościem z firmy Construkta będę pobierał wymiary na gmole do Bandita 1250. Mamy zamiar zrobić gmole na wzór wstępnie Givi http://www.sklep-motocyklowy.pl/gmole,givi,do,suzuki,gsf650,bandit,05,tn534,p1942.html . Rozmawialiśmy wstępnie o cenie ma oscylował ok 230 zl . Jeśli będzie więcej zainteresowanych powiedział, ze można negocjować. Jeśli będę miał wymiary z innych modeli banditow oferta moze być szersza. Jak będę mial wstępne fotki projektu to wstawię na forum. Pozdrawiam

za taka cenę chętnie też bym łyknął do mojego.

Lecz nie taki wzór jak ty podałeś, troszkę nie pasują mi wyglądem.

Wolałbym takie jak mercyful zapodał :

gmol2.jpg

Spoko zobaczymy jak to bedzie, jestem otwarty na wzory. Mam w garazu jeszcze jednego bandita z 99 roku B6 wiec z niego tez ściągniemy wymiary i zobaczymy jak moje wyjda. Wtedy wam pokarze i będzie można zrobić zamówienia na rożne roczniki.

Ja również byłbym chętny na gmole, ale model taki jak pokazał skins81

B6 '96

Edytowane przez And'GP

Okej to mysle ,ze wiekszość ma racje wiec i ja bede chciał takie :)