Skocz do zawartości

Gmole - Ochrona Silnika - Jakie Gmole?

Gość Snejk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

TEMAT POWSTAŁ Z POŁĄCZENIA PODOBNYCH WĄTKÓW O GMOLACH.

Posty ułożone są chronologicznie.

Moderator

Krzysztof.

-----------

Z tego co udalo mi sie znalesc do tego modelu sa dostepne 2 rodzaje Givi TN539 - 360 zl lub Sw-Motech 470 zl, ktore lepiej sie prezentuja i daja dobra ochrone w razie gleby, moze jeszcze jakas firma robi gmole do GSF650 K7. Co mogli byscie doradzic ?

Pozdrawiam

Na starym forum pisałem o gmolach KAPPA KN539/TN539. Wyglądały dość fajnie i solidnie, montowane w 3 miejscach, kolor czarny mat . Niestety ten model nie spasował mi do mojej wersji bandziora 650 K6 , ponieważ śruby na których trzyma się silnik są umieszczone w innych miejscach w tych dwóch wersjach i ostatecznie je oddałem. Jedyne zdjęcie jakie mam, to te z instrukcji.

hpim7151hf6w.jpg

ddca18cf0e0231e36f1b58ad50e768d3500x500.jpg

Nie wiem jak z samym wykonaniem tych drugich gmoli, ale oba modele są mocowane w tych samych miejscach, ochrona silnika powinna być taka sama. W porównaniu do gmoli z wcześniejszej wersji bandita inne jest miejsce trzeciego mocowania (środkowego). U mnie 3 mocowanie w formie rury przechodziło przez cały silnik, motocykl przy upadku oparł się mi właśnie na tej części parę razy. Możliwe, że nowy model jest szerszy, ale to już tylko moje domysły ; P

Edytowane przez artur

Na starym forum pisałem o gmolach KAPPA KN539/TN539. Wyglądały dość fajnie i solidnie, montowane w 3 miejscach, kolor czarny mat . Niestety ten model nie spasował mi do mojej wersji bandziora 650 K6 , ponieważ śruby na których trzyma się silnik są umieszczone w innych miejscach w tych dwóch wersjach i ostatecznie je oddałem. Jedyne zdjęcie jakie mam, to te z instrukcji.

Nie wiem jak z samym wykonaniem tych drugich gmoli, ale oba modele są mocowane w tych samych miejscach, ochrona silnika powinna być taka sama. W porównaniu do gmoli z wcześniejszej wersji bandita inne jest miejsce trzeciego mocowania (środkowego). U mnie 3 mocowanie w formie rury przechodziło przez cały silnik, motocykl przy upadku oparł się mi właśnie na tej części parę razy. Możliwe, że nowy model jest szerszy, ale to już tylko moje domysły ; P

A kupiłeś w końcu jakieś do swojej K6?Jak tak to jaki? Bo jakoś nie mogę z posta wywnioskować, a też się zastanawiam nad kupnem crashpady albo gmoli - niestety nasze roczniki są "wyjątkowe" :-/ i takich rzeczy jest mało....

E tam wyjątkowe.Jest troszkę systemów ochrony .Są oferowane gmole takich firm jak Givi, Mototech,Oryginały Suzuki oraz samoróbki wzorowane na fabrycznych.Są krasze do ramy do silnika.Do wyboru do koloru.Ceny porównywalne.Jedyny minus to bardzo mało używek.Jak się pojawią to znikają momentalnie

A kupiłeś w końcu jakieś do swojej K6?...

Zakupiłem Givi TN534 . Na necie jest tego sporo. Sprawdziły się idealnie, testowane niestety dwa razy - silnik po upadku został bez rys.

tn534.jpg

Jedyny problem jaki występuje przy ich montowaniu jest taki, że śrubę która przechodzi przez środek motocykla trzeba wymienić na trochę dłuższą, gdyż jest za krótka i ciężko założyć nakrętki.

Edytowane przez artur

E tam wyjątkowe.Jest troszkę systemów ochrony .Są oferowane gmole takich firm jak Givi, Mototech,Oryginały Suzuki oraz samoróbki wzorowane na fabrycznych.Są krasze do ramy do silnika.Do wyboru do koloru.Ceny porównywalne.Jedyny minus to bardzo mało używek.Jak się pojawią to znikają momentalnie

"Jedyny minus to bardzo mało używek" - no właśnie o tym piszę w kwestii "wyjątkowości" :-(

Ceny wszystkich są dość duże.... Puig też chyba robi....

A nawet mało osób to dorabia bo się nie opłaca....

No i nie wiem na co się zdecydować skoro musiałbym juz dać te 400-500 zł...

jj

Ja w zimę będę robił sobie coś ala gmole.Mam zamiar zamontować na nich dodatkowe oświetlenie.Znaczy będzie to krasz ale z dodatkowym mocowaniem co by się to nie wygięło przy byle parkingów-ce.

Jak zrobię nie omieszkam zapodać fotek.Dodam tylko że to będzie pełna manufaktura.Pomysł własny.Wykonanie własne :)

Nie chcę zakładać nowego wątku...

Zastanawiam się nad kupnem Link na allegro

Koleś pisze, że kupił złe - nie wiedział jaki ma model? Jego nie zapytam bo i tak prawdy nei powie :-)

Zastanawiam się nad jakimś haczykiem... Myślicie, że nie będzie problemu żeby je dokręcić do mojej maszyny? Nie będę musiał czegoś do nich dokupić???

jj

Myślałem też o kupnie tutaj: http://www.pwlracing.com/suzuki/crash_pad_suzuki_gsf_650_bandit_2006_2008.html

Ma ktoś z Was takie? Trochę dziwi mnie rocznik do którego mają pasować.... 2006-2008. Przecież 2006 i 2007 to jednak trochę inna konstrukcja ramy....

Te z mojego wcześniejszego postu tańsze....

jj

Te pierwsze to gościu może chciał zamontować do Wodniaka a wtedy kiszka nie pasuje :)

Po modelu to są rzeczywiście do B650 K5-K6 olej

Na allegro kiedyś znalazłem gościa, co za... chyba 90zł sprzedawał komplety gmoli, nówki, czarny mat do B12. Rzuciłem więc pytanie (jeszcze na starym forum) czy będą pasować do B6? TAK. No to nie zastanawiając się długo - kupiłem. Co się okazało - nie dość, że układ płaskowników jest zupełnie inny to jeszcze odległość od ramy też jest większa :P ale, że dla chcącego nic trudnego - przerobiłem je sobie pod B6. Płaskowniki odciąłem i spawnąłem pod odpowiednim kątem a odległość wypełniłem stalową tuleją. Później tylko szlif i spray. Działa, trzyma. Obym, nigdy nie musiał ich testować. Tydzień później dowiedziałem się, że znajoma ma giętarke, więc mógłbym całe gmole zrobić sobie sam. ;)

Na allegro kiedyś znalazłem gościa, co za... chyba 90zł sprzedawał komplety gmoli, nówki, czarny mat do B12.

Za 90 zł to można kupic i sie pobawic.... Jednak nie dam 250 zl jakbym musial jeszcze cos dorabiac....

Dlatego tak dopytuje :-)

jj

• 3 weeks later...

Witam.Wreszcie sie doczekalem upragnionych gmoli.Jest to wyrob Pana Roberta Bartkowiaka.Trzy punkty to zdecydowanie bardzo wielka ochrona silnika podczas slizgu.Cena za jaka udalo mi sie je zakupic to 235zl.Estetyka wykonania bardzo dobra,calosc malowana proszkowo na czarny mat.Polecam wszystkim,posiada rowniez gmole jak i stelaze pod kufry do roznych modeli motocykli.

Strona Pana Roberta www.motostel.pl

post-219-1261428419,3138_thumb.jpg

post-219-1261428459,6429_thumb.jpg

Byłbym ciekaw jak wyglądają stelaże do 600S 2002r. :)

diabelok- jesli jestes zainteresowany to mozesz smialo pisac do Pana Roberta on wysle Ci zdjecia tych stelazy oraz cene. Tu masz e-maila robert@motostel.pl

diabelok- jesli jestes zainteresowany to mozesz smialo pisac do Pana Roberta on wysle Ci zdjecia tych stelazy oraz cene. Tu masz e-maila robert@motostel.pl

To może poprośmy o zdjęcia do wszystki odmian Bazdziorów? Tak na przyszłość :-)

+ cennik

jj

To może poprośmy o zdjęcia do wszystki odmian Bazdziorów? Tak na przyszłość :-)

+ cennik

jj

No może jakiś rabacik dla PBC by gość ujął :)

tymontyminski dzięki za namiary :)

Rabacik owszem dostalem bo zamawialem Gmole na dwa Dziory.Mysle ze jak bedzie tego duzo a chetni napewno sie znajda to niezly rabat mozna dostac.:)

Może kilku chętnych by się zebrało w końcu zima to można coś pogrzebać przy dziorku. Jak by odezwały się osoby zainteresowane to hurtem zawsze taniej :)

ja byłbym chętny, tylko chciałbym również zamontować pług, a dopiero potem dopasować w miarę możliwości gmole

Ja też się zastanawiam... Jakny cena była sensowna to też bym sie skusił...

Tylko, że do mojego modelu beda raczej inne niz dla tymontyminski - inny punkt podparcia z przodu...

jj

a da rade już polakierowane na jakiś oryginalny lakier suzi ?

koledzy,z tego co widzialem u niego w katalogu to były gmole do 650,musialbys do niego napisac i podac mu model i rocznik,to podesli Ci fotke oraz cene.A co do koloru to mozna by sie z nim pewnie dogadac:)

Witam,

jeżeli cena będzie dobra to ja też bym był zainteresowany zakupem gmoli do mojego bandita 600N z 1998r, mam nadzieję,że robi też do tego moto. Jeżeli ktoś będzie zamawiał to chętnie się przyłączę do utargowania ceny!! ;)

pozdrawiam

Więc wypadałoby by zrobić liste kto jakie gmole chce, wtedy będzie łatwiej targować :P kopiować i wklejać:

Matis- B6N 2002r