Skocz do zawartości

Gmole - Ochrona Silnika - Jakie Gmole?

Gość Snejk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Wszystko było by fajnie ale jak pisałem wymiary na gmole bede mial z mojego 1250 z 2007 r oraz ze starszego modelu - 99 rok pojemnosc 600 bo takie sa w garazu. Wiec czy olejak 1200 z 2007 rok bedzie mial inne mocowania niz moj?? oraz narazie nie mam pomyslu na model typu K3 1200ccm.

Sądzę , że będzie miał inne. Sam próbowałem kiedyś zamontować oryginalne gmole givi z wodniaka 650 do olejniaka 650 K6 - niestety modele choć ramę mają teoretycznie tą samą , to mocowanie silnika jest inne.

Rama w Olejaku 650 i Wodniaku jest różna diametralnie.Nawet średnica rur jest inna :)

Po poszukiwaniach prywaciarskiej klatki polecanej przez kolegów dwie strony wcześniej zakończonych fiaskiem, bo koleś jak już wspominałem nie wytwarza takowych oraz po długich perturbacjach związanych z zakupem innych w miarę tanich na alledrogo (koleś wysłał mi 2 różne modele, które nie pasowały w żadnym kierunku :P ) Skusiłem się na te Fehlingi - 350zł :( ale wyglądają solidnie, estetycznie (ładny chromik - ciekawe jak długo hehe) montaż w jakieś 45 minut, pomimo, że w komplecie nie dali instrukcji (tego się po kolegach z za Odry nie spodziewałem ;) tylko zestaw śrub i niewyraźne skserowane zdjęcie jak żelastwo wygląda na motocyklu. Na szczęście trochę dedukcji i bez problemu doszedłem co, gdzie i jak :) bandyta jest uzbrojony, chociaż nie ukrywam, że bardziej chyba podobał mi się bez :P Teraz tylko polerka wydechów i ogień w szopie :D

ja bym się pisał na gmole 3 punktowe do 600 01', fajnie by było gdyby były srebrne czy tam chromowane, czarne trochę zepsują wygląd :)

chętnych od c***a a nie ma komu zrobić... no no jakie czasy...

Heh mercyful ma racje, a ja pisałem jakie mozemy zrobić. Teraz nie mam możliwości załatwienia wymiarów z roczników 2000-2005...wczesniej mialem takiego bandita. Tak jak mowilem do 600 z roku 95-99 jak najbardziej no i do 1250 tez. Nic wiecej nie obiecuje, a nie chce by komuś potem coś nie pasowało. Moj kolega z tej firmy ma mały przestój w zamówieniach, a pracowników trzeba opłacic wiec dlatego powiedziałem mu żeby uderzył w ta dziedzine - tyle, ze jak krawiec, musi mieć modele do zdjecia wymiarów.

W razie jakbyś potrzebował małego przed 2000 (wiem, że pisałeś, że masz takiego do dyspozycji) to mogę przyjechać na mierzenie. Do Bełchatowa nie mam daleko. Tylko musi się cieplej zrobić.

Bo 2x220 km w plus 5 to trochę zimno ;)

A czy ja mogę prosić o fotki z jednej i drugiej strony tak żeby było widać punkty montażowe. Moje fehlingi od 2 miesięcy leżą 2 metry od bandzia ;) Robi się ciepło więc pewnikiem niebawem odwiedzę smoczą jamę i będę instalował to ustrojstwo, a biorąc pod uwagę załączoną przez hakenrojców instrukcję przydałaby się podpowiedź.

Ja kupiłem w Larssonie

A czy ja mogę prosić o fotki z jednej i drugiej strony tak żeby było widać punkty montażowe. Moje fehlingi od 2 miesięcy leżą 2 metry od bandzia ;) Robi się ciepło więc pewnikiem niebawem odwiedzę smoczą jamę i będę instalował to ustrojstwo, a biorąc pod uwagę załączoną przez hakenrojców instrukcję przydałaby się podpowiedź.

Ja kupiłem w Larssonie

Mam parę fotek zaległych do wrzucenia - jak uruchomię aparat, to wrzucę - pewnie w sobotę :)

Oto i fotki:

DSCN0007.JPG

DSCN0008.JPG

DSCN0009.JPG

DSCN0009.JPG

DSCN0010.JPG

DSCN0012.JPG

DSCN0013.JPG

Przykręcasz do gmola blachy wg zdjęć krótkimi śrubamiz kompletu (pod każdą podkładka), wykręcasz oryginalne śruby na imbus (przednie mocowanie) i wsadzasz w ramę po tulejce (jako wypełnienie zagłębienia po łebku) na otwór i wkręcasz śruby z kompletu gmoli (na każdą śrubę podwójna podkładka - jedna cała i jedna rozcięta- przy łebku) z tyłu wykręcasz oryginalną (uwaga na specyficzną trójkątną nakrętkę (o ile przednie są przyspawane do ramy, to ta wypada smile.gif i po lewej stronie zostawiłem oryginalną bo wystarczyła, a po prawej wymieniam na tą z kompletu (poza tym chyba z dużych dali i tak jedną smile.gif kąty blach ustawiałem na oko - tak jak na zdjęciu w necie tongue.gif

Edytowane przez Krzysztof
Wklejenie zdjęć.

• 2 weeks later...

Na temat gmoli było sporo pisane.

Użyj wyszukiwarki tongue.gif

Łukasz no właśnie BYŁO:)

temat zamknięty a może znalazłoby się paru chętnych na kolejne zamówienie?

Towar dość chodliwy, sam byłbym chetny na te co tak ładnie przylegają.

Wygląda na to, ze to o tych mowa.

Tylko, że one są do B6 od 97r do 99r.. a ja mam 96. Wydawało mi się że nie ma różnicy, ale czy ktoś może to potwierdzić?

Łukasz no właśnie BYŁO:)

temat zamknięty a może znalazłoby się paru chętnych na kolejne zamówienie?

Towar dość chodliwy, sam byłbym chetny na te co tak ładnie przylegają.

Chętni są, tylko nie ma kto zrobić to raz, a drugie nie ma nikt wymiarów do 1200 a na takie właśnie byłbym chętny.

Warto kupić te gmole ? link do gmoli, kliknij sobie

Nie ma zbytnio dużego wyboru jak patrzyłem w necie

Tu masz mój ulubiony filmik gdzie koleś ma założone takie gmole, możesz zobaczyć jak to na moto wygląda.

Wygląda na to, ze to o tych mowa.

Tylko, że one są do B6 od 97r do 99r.. a ja mam 96. Wydawało mi się że nie ma różnicy, ale czy ktoś może to potwierdzić?

Andi, spokojnie będą pasować do Twojego, od 95 do 99r są takie same. Jak z kumplami robiliśmy gmole na zamówienie do trzech banditów (95, 98, 99) to były takie same, z resztą te motocykle się nie różnią wiec dlaczego miałoby nie pasować ;]

Tu masz mój ulubiony filmik gdzie koleś ma założone takie gmole, możesz zobaczyć jak to na moto wygląda. FILMIK

No tak, jak na gmole wygladaja całkiem spko, tylko bardziej mi chodzi czy dają radę przy glebie - te mocowania dla mnie jakieś dziwne, ale w sumie się nie znam.

Temat z gmolami aktualny?

Potrzebowałbym do 600, '99

Może ktoś wie gdzie takie trójpunktowe wyrwać za rozsądne pieniądze?

Edytowane przez Dawid

Temat z gmolami aktualny?

Potrzebowałbym do 600, '99

Może ktoś wie gdzie takie trójpunktowe wyrwać za rozsądne pieniądze?

Sprawa nieaktualna. Zorganizowałem już sobie gmole u Roberta z motostel.

Jakby ktoś był zainteresowany to na jego stronie www są namiary.

Cena 250 z montażem.