Skocz do zawartości

Gmole - Ochrona Silnika - Jakie Gmole?

Gość Snejk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

I dobrze by było gdyby odezwał się jak będzie wysyłał te za pobraniem to się człowiek przygotuje ;)

Nie no Panowie to jest jakaś MASAKRA

Było wszystko ładnie, pięknie, praktycznie dogadane, a tu dzisiaj wieczorem dostałem emaila od jakiejś innej osoby o treści:

witam

Gmole te ja wykonuje, jednak na dzień dzisiejszy nie uruchomiłem jeszcze partii gmoli na sezon wiosenny, szacuję że na przełomie lutego - marca uruchomię, więc pod koniec marca powinny być.

pozdrawiam

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

W poniedziałek zadzwonię i zapytam O CO KAMAN :blink: , bo to jest lekkie przegięcie pałki.

Jak by mi od razu powiedział, że gmole będą na marzec to inaczej by się to rozegrało.

Jest jeszcze jedna opcja, to jest mój plan A, który sobie darowałem (bo wyskoczyła opcja zamówienia)

Na podstawie różnych fotek gmoli chciałem wykonać projekt gmoli z rury pex (jest dosyć sztywna i zarazem spokojnie można ją wyginać) i dostarczyć do jednego gościa który ma giętarkę do rur, żeby mi wykonał gmole wg mojego pomysłu.

w poniedziałek będę wiedział co z gmolami, jeśli oni w taki sposób podchodzą do realizacji zamówień to po jakiego grzyba (żeby nie wyrazić się gorzej ) jadą na targi ?

Spróbujcie napisać go gościa z allegro o nicku "odeta12".

We wrzesniu kupowalem od niego gmole takie jak Prwyo w jedynm z poprzednich postów określił jako bardziej płaskie.

Płaciłem coś powyżej 200 pln. Jak będziecie brali większą liczbę to może da jeszcze jakis upust.

pozdro

Nie no Panowie to jest jakaś MASAKRA

Było wszystko ładnie, pięknie, praktycznie dogadane, a tu dzisiaj wieczorem dostałem emaila od jakiejś innej osoby o treści:

witam

Gmole te ja wykonuje, jednak na dzień dzisiejszy nie uruchomiłem jeszcze partii gmoli na sezon wiosenny, szacuję że na przełomie lutego - marca uruchomię, więc pod koniec marca powinny być.

pozdrawiam

(...)

Masakra...

A Twój projekt gmoli jest podobny do tego co zamawialiśmy? A może by po prostu zrobić identyczne jak te nasze zamówione?

Rzeczywiście Masakra

Nie ma co się z gościem pieścić ,najpierw nie chce nic zmienic, a potem w ogóle nie zrobi, a finalnie to w ogole nie on to robi :unsure:

Poza tym nie był to idealny projekt

chyba lepiej bedzie poszukać innego wykonawcy i przy okazji zmienic troche projekt

Mi osobiście juz bardziej podobały się gmole zaprezentowane przez Prywo w poscie 47

Rzeczywiście Masakra

Nie ma co się z gościem pieścić ,najpierw nie chce nic zmienic, a potem w ogóle nie zrobi, a finalnie to w ogole nie on to robi :unsure:

Poza tym nie był to idealny projekt

chyba lepiej bedzie poszukać innego wykonawcy i przy okazji zmienic troche projekt

Mi osobiście juz bardziej podobały się gmole zaprezentowane przez Prywo w poscie 47

Myslę, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby poszukac kogoś nowego... Przy ilości kilkunastu sztuk ktoś może sie zdecydować na wykonanie...

Fajnie wyglądały też gmole na filmiku który ktos podsyłał - facet montuje gmole na podnośniku... Nie moge odszukac tego posta....

pozdrawiam

jj

EDIT: znalazłem :-)))

Edytowane przez cleaner

Spróbujcie napisać go gościa z allegro o nicku "odeta12".

We wrzesniu kupowalem od niego gmole takie jak Prwyo w jedynm z poprzednich postów określił jako bardziej płaskie.

Płaciłem coś powyżej 200 pln. Jak będziecie brali większą liczbę to może da jeszcze jakis upust.

pozdro

Ja też kupiłem od niego ale zapłaciłem ok 300zł ale towar pierwszej jakośći- tutaj dane: Serwis Żary, Marcin Mądryga, mail: odeta12@wp.pl

tak wyglądał po szlifie (jedynie zdarta farba)

DSCF2771.JPG

Zgłoś się z tą listą- może jaki rabacik dostaniecie, co do kolorów to wiem że jedynie czarny był.

Te ktore mercyful posiada sa eleganckie i gdyby wyniosly cos kolo 200zł to tez bylbym chetny.

@mercyful- a te gmole tam pod airboxem to sie lacza ze soba lewa strona z prawa czy jest tam gdzies do ramy przymocowane?

Panowie ktoś sobie robi jajca <_<

jeszcze nie wiem kto ale spróbuję się dowiedzieć kto to :angry:

Już wyjaśniam

dzisiaj :blink: zadzwonił do mnie Robert i nic nie wie o takim emailu :blink: (troszkę na niego najechałem :o i był troszkę zaskoczony.

stwierdził że prawie wszystko mamy dogadane (wysyłki, odbiory, kolory itp) zadzwonił by dowiedzieć się co ze śrubami do gmoli za dodatkowe 10 zł może dołożyć odpowiednie.

poniżej wklejam emaila którego dzisiaj od niego dostałem

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Witam!

Z tego co pamiętam,długa śruba silnikowa(ta z tyłu,a raczej pod kierowcą;)ma 18 cm.długości.

Kupując u siebie,mam do wyboru śrubę 10x200 mm.Śruba powinna być dłuższa o min 10 mm.

Za tą 10x200(czarna,łeb sześciokątny,zwykły gwint,utwardzona)płacę ponad 10 zł.Następnie są potrzebne 4 z przodu,ale spróbuję się dokładnie dowiedzieć,jaki to wymiar.

Mam pytanie,czy dokupić te długie śruby,wówczas min.10 zł,.musiałbym doliczyć,te 4 pozostałe jak będę mógł,dorzucę gratis.Gmole byłyby gotowe,razem ze śrubami za 225 zł.

Na wszelki wypadek,zabiorę do Łodzi.

Jeśli chodzi o inny wzór,wiem z doświadczenia,że muszę działać na moto.Chyba,że posiadacie coś na wzór,musiałbym to zobaczyć i stwierdzić czy mogę zrobić.

pozdrawiam

Robert Bartkowiak

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Więc Panowie moim zdaniem temat dalej aktualny

Panowie, nawiązałem kontakt z osobą o której wspomniał Marcyful, może wykonać takie gmole jak ma właśnie Marcyful, tylko są droższe (300 zł i w komplecie wszystkie śruby, podkładki, tuleje, instrukcja ) ale nie ukrywam, że mi się bardziej podobają. zobaczymy jaką kwotę zaproponuje przy zamówieniu grupowym i na kiedy może wykonać.

I jeszcze jedno chyba bardziej przylegają do silnika i są tylko czarne takie jak ma Marcyful.

no i jest odpowiedź o Marcina Mądrygi:

witam

co do rabatu, cena 300 zł jest ceną z 2008 i 2009 roku, w roku 2010 będzie 350 ponieważ materiały podrożały, tak więc 300 zł to i tak już z rabatem dla takiej ilosci, co do przesyłki to ok 16 zł pocztą priorytetem.

Termin, w lutym byłyby wykonywane, więc początek marca gotowe, na malowanie proszkowe muszę czekać ok tygodnia a nawet nieraz dwóch, stąd ten termin, ale naprawdę widać że to proszkowe i wszelkie malowania pistoletem kiepsko wyglądają. Dlatego stosuje od 2 lat malowanie proszkowe w zaprzyjaźnionej lakierni i wszelkie opinie dot,. tych gmoli są pozytywne co do jakości ich wykoania i powłoki lakierniczej.

pzdr

Edytowane przez Prywo

hmm no dobrze że temat się wyklarował, jednak teraz widzę, że te drugie gmole faktycznie są ciekawsze... i osobiście byłbym w stanie zapłacić te 100zl więcej za nie.. jednak rozumiem że poszło już zamówienie na te pierwsze i mógłby być problem z jakąkolwiek zmianą, więc dostosuje się do reszty.:)

Edytowane przez DevQ

Panowie, nawiązałem kontakt z osobą o której wspomniał Marcyful, może wykonać takie gmole jak ma właśnie Marcyful, [...]

pzdr

No i oczywiście moja prośba o zapytanie o gmole do 650 rocznik 2006 :-))

jj

ja bym wolał jednak te tańsze i chyba z kompletem śrub...

Ja też jestem za tańszymi ze śrubami, do odbioru w łodzi, w sobotę, 16 stycznia, pw masz Prywo :)

ja mam w ince takie (zrobione na wzor giva)

bez tytułuiiiii.JPG

DSC00243iiiii.JPG

o ile wiem do bandita 00-o4 pasują , niedługo bede robił z nierdzewki polerowanej bo do inki takie pasują jak zrobie to sie pochwale i pomyśle o jakiejś większej produkcji ;) zaletą jest to , ze przy małej parkingowce > pasta polerska i mam dalej prawie lustro.

Edytowane przez rogal

sytuacja prawie wyklarowana, czekamy jeszcze na, Wojt-a i Norbi-ego.

trzeba ogarnąć temat w tym tyg. i mieć z bańki :)

a potem będziemy się chwalić i chwalić :D

ostateczna lista podzielona

proszę nie każcie mi zmieniać :P

Pierwsza opcja gmole za 225 zł kpl. ze śrubami

1. Jarek: 3 komplety b6 98r, z tego 2 jasnoszare w kolorze silnika i jeden Czarny połysk - wysyłka za pobraniem od producenta

2. Matis 1kpl b6 02r Kolor czarny połysk - odbiera osobiście w Łodzi

3. Songo 1 kpl. Bb6 00r. Kolor czarny mat - odbiera osobiście w Warszawie

Druga opcja gmole za 300 zł kpl. ze śrubami + wysyłka około 16 zł przy wpłacie na konto

1. Prywo - 1 kpl. b6 01r. kolor czarny.

2. LeCH - 1 kpl, B12 '05, kolor czarny.

3. DevQ - 1 kpl, B6 00r, kolor czarny.

4. Okrop - 1kpl B12 04 kolor czarny.

5. wojt320 - 1kpl, b6 1998, kolor czarny.

6. Norbi - 1 kpl. b6 1999r. Kolor czarny

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

jeśli chodzi o pierwszą opcję to mamy wszystko ugadane w powyższych postach.

druga opcja nowa: termin wykonania, kolor i model mamy dogadane, jeśli chodzi o wysyłkę i realizację zamówienia to jutro będę miał zestawienie, by zacząć realizować zamówienie Marcin (wykonawca gmoli) potrzebuje 100 zł zaliczki od kompletu (czyli w naszym przypadku 600 zł).

ekipie z drugiej opcji prześlę swój nr konta na PW, wpłacicie po 100 zł zaliczki i ja prześlę Marcinowi w całości 600 zł z zaznaczeniem gdzie to ma być wysłane, jeśli chodzi o ekipę z Warszawy i okolic to przesyłkę zamówię do siebie i jak dojdzie to się podziałkujemy (zawsze to się mniej za przesyłkę zapłaci, a i sprzedający będzie miał mniej pakowania :D )

Jak coś to piszcie na PW

zamówienia zostały wysłane do realizacji

Edytowane przez Prywo
  • Upvote 1

• 2 weeks later...

Wracając do tematu gmoli do K7 (!sic) to na allgro jest teraz coś takiego: http://allegro.pl/item865085778.html Ja sam na 99% biorę te. Nie bede wybierał między tymi a jakimiś tam droższymi. Bo i tak róznicę poda tylko ten motorzysta, który się wywróci z jednymi i z drugimi. Licze, że te wytrzymają parkingówkę. A jesli wyjadę na czołówkę z tirem to raczej bede sie zastanawiał nad tym co się wydarzyło w moim życiu niźli nad tym czy gmole szlif wytrzymają.

To są dokładnie te, które podałem w drugim poście tego tematu. Wydawały się być dość solidne.

siemasz, miał je wysyłać w tym tygodniu.

jak coś to zadzwoń do niego

tel.:(061) 29-18-750

tel.kom.:889-48-50-60

a ja swoją drogą wyślę do niego emaila, jak coś będę wiedział dam znać