Skocz do zawartości

Gmole - Ochrona Silnika - Jakie Gmole?

Gość Snejk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Dysponuje może ktoś rysunkami technicznymi gmoli i byłby chętny je udostępnić? Mój bandzior to 600N z 1995r ale pewnie do 1999r są takie same. Najlepiej jakby to były te trzypunktowe. Pozdrawiam!

Przyłączam sie do pytania Domesa. Jeżeli by ktoś miał taki rysunek i chciał by sie nim podzielic to niech podeśle na PW albo niech wystawi tutaj :)

• 5 months later...

Ja mam gmole takie jak na tej aukcji. Moje gmole to firma Givi. Wyglądają na solidne. Mocowane są na 2 śróby, z czego 1 przechodzi przez hmm... rame moto na druga strone. Po szlifie przetarł mi się dekielek bo... mole były w garażu :P. Przy 2 parkingówkach moto ładnie oparło się na nich. Jeśli to tesame co moje to polecam. Tylko ja za swoje dałem 400 zł :rolleyes: . A i do montażu będzie tobie potrzebna druga osoba.

Ps. Pierwsza fotka i myśle: "k**wa moje moto. Kumpel sobie jaja robi " :)

Edytowane przez Samos

zamontowałem te z allegro.

pasuje idealnie. w zestawie śruby itd.

potwierdzam, że do 650 pasują.

nie wiem jak z 600.

Samos dałem radę sam zamontować ;)

przy cieplejszej pogodzie muszę położyć moto i sprawdzić czy spełniają zadanie :D

Panowie co sądzicie o tych gmolach?

http://allegro.pl/show_item.php?item=2012114997

Wydają się ok po względem ochrony, a także cena satysfakcjonująca w porównaniu

Te gmole robi mój znajomy, dla PBC daje rabat, wystarczy powiedzieć przez telefon że jesteś od Norberta z Częstochowy ;)

http://polishbanditcrew.pl/gallery/image/3952-1200jpg/

Pasują idealnie :P

Edytowane przez Hunganson

Nie no, bez jaj :lol:

Będzie robił również stelaże i kierownice motocyklowe więc może kiedyś jeszcze coś się przyda. Ponadto w przypadku zniszczenia jednego z gmoli jest możliwość dorobienia jednej sztuki :)

a ten koleś z aukcji to tylko za pobraniem wysyła ? troche nie na rękę :/

Spotkał się ktoś z takimi gmolami do Bandita, jak mają L-ki i motocykle policyjne? Wywracając moto z takimi gmolami, zabezpieczamy całą maszynę łącznie z kierownicą, lusterkami, wydechem. Zdaję sobie sprawę, że nie ciekawie to będzie wyglądać, ale przy okufrowanej maszynie może nie będzie to aż tak bardzo razić?

Spotkał się ktoś z takimi gmolami do Bandita, jak mają L-ki i motocykle policyjne? Wywracając moto z takimi gmolami, zabezpieczamy całą maszynę łącznie z kierownicą, lusterkami, wydechem. Zdaję sobie sprawę, że nie ciekawie to będzie wyglądać, ale przy okufrowanej maszynie może nie będzie to aż tak bardzo razić?

Z doświadczenia wiem, że zabezpiecza to jedynie najważniejsze elementy ;)

I zawsze można złamać klamkę, lub dzwignie hamulca/zmiany biegów;)

nejlepiej to obspawac rurami caly motocykl dookola i zamontowac boczne kolka.

i jeszcze zrobic taki daszek nad kierowca jak maja BMW C1.

• 1 month later...

ACHTUNG ACHTUNG znalazłem dziś na motobajzlu producenta gmoli do bandziorów:

firma:

http://www.motostel.pl/oferta.html

Cena: 235zł miał

Kontakt w linku powyżej, wyglądały solidnie i cena raczej wporzo- zatem dzwonić se Pany.

Gmole zbliżone wyglądem do tych:

gmoledobre2.jpg

dość fajne :)

wytrzymałe ale nie nadają się do jazdy, za bardzo odstają od silnika. No chyba, że ktoś jeździ prosto w zakrętach to się nadają :P

Widziałem w galerii że masz takie podobne w swoim dziorku. Jednym słowem crash pady będą lepsze niż takie gmole?

U mnie w galerii mam te które mam aktualnie założone, polerowane z kwasówki. Robiłem u znajomego, siedzą najbliżej silnika jak się da i w zakrętach nigdy mi się nie udało ich przytrzeć a lubię zapierdalać :P Tylko żeby zrobić to potrzebny jest motocykl więc jakbyś chciał to byś musiał przyjechać prawie pod Augustów ;]

aa no i uważam, że są lepsze od crashpadów, dają więcej ochrony niż jeden punkcik. Tylko muszą być dobrze zrobione żeby nie przeszkadzały w jeździe

Edytowane przez Jarek

ja mam takie, z grupowego zamawiania.

Urwało mi się dolne mocowanie przy kontakcie z gruntem, ale gmol spełnił swoje zadanie - silnik ochroniony w 200%. I to się liczy.

A w zakrętach da się oszlifować - tyle, że ja oszlifowałem na torze a nie drodze publicznej...

Jarek nie muszę do Sztabina zasówac bo mam dostęp do sprzętu i nierdzewki na miejscu. Jedynie jakiś projekt by się przydał ale z mocowaniami do b12.

my to najpierw zrobiliśmy taką wersję roboczą, jak już została zatwierdzona to na jej podstawie zrobił gotowe :)

Ale spoko jak będę miał już gips zdjęty i trochę czasu to pewnie coś wystrugam.

wytrzymałe ale nie nadają się do jazdy, za bardzo odstają od silnika. No chyba, że ktoś jeździ prosto w zakrętach to się nadają :P

Nie jeżdżę jak pipa a jeszcze nigdy nimi nie szlifowałem. Gdy jechałem z pasażerem i się mocno składałem to pierwsza szlifowała centralna stopka.