Skocz do zawartości

Kontrola Luzów Zaworowych W Gsf1250

Gość przea
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Nie pamietam ale blisko 50000(trochę sie lata) sprawdzalismy razem po 30 to byly ok. Ale przed nastepnym sezonem trzeba tam zajrzeć, moze gdzies dalej sie jeszcze pojedzie

No przy tym przebiegu warto zajrzeć zwlaszcza ze bandit mial doczynienia z hajkami :D

A co, jeśli przy tych 50k okaże się, że jeszcze wszystko będzie w normie, natomiast za następne 10k może się już coś rozregulować?

A co, jeśli przy tych 50k okaże się, że jeszcze wszystko będzie w normie, natomiast za następne 10k może się już coś rozregulować?

Zawsze może się coś zepsuć :) Nawet 10 km po serwisie.(Złośliwość rzeczy martwych czy prawo Murphy'ego)

Jak jest dobrze, to znaczy jest dobrze.

Akurat w sprawie luzow to tak nie działa, po sprawdzeniu wiesz ile dany zawor odbiega od normy i albo sprawe olewasz bo luzu jest na zaś i hoho albo jest blisko normy lub poza.

to mechanika tu może się zdarzyć wszystko i to w każdej chwili

• 3 months later...

Witam wszystkich ! Mam pytanie '' Czy ktoś z Was regulował zawory w 1250tce we własnym zakresie i czy dużo jest kłopotu z demontażem osprzętu ?'' Coś nie mam już zaufania do ''mechaników '' i sam się przymierzam. Ostatnio mechanik miał mi zrobić przegląd i poprawić co nie co a wyszło chyba niezbyt 😕 gdy przyprowadziłem mu moto to stwierdził że klamka hamulca wpada trochę , sprzęgło coś wyregulować trzeba bo słychać po dotknięciu klamki itd a mam wrażenie że jest jak było. Nie mam dużego porównania bo Bandita mam od roku  .Pozdrawiam 

37 minut temu, Rafi napisał:

Witam wszystkich ! Mam pytanie '' Czy ktoś z Was regulował zawory w 1250tce we własnym zakresie i czy dużo jest kłopotu z demontażem osprzętu ?'' Coś nie mam już zaufania do ''mechaników '' i sam się przymierzam. Ostatnio mechanik miał mi zrobić przegląd i poprawić co nie co a wyszło chyba niezbyt 😕 gdy przyprowadziłem mu moto to stwierdził że klamka hamulca wpada trochę , sprzęgło coś wyregulować trzeba bo słychać po dotknięciu klamki itd a mam wrażenie że jest jak było. Nie mam dużego porównania bo Bandita mam od roku  .Pozdrawiam 

Jaki przebieg?

Regulacja jest troche upierdliwa (blaszki) ale sprawdzic mozesz spokojnie sam. 

Mechanik zrobi to w biegu ale jezeli robisz to we wlasnym zakresie potrzebujesz  o wiele wiecej czasu.

33 minuty temu, Masztalski napisał:

Jaki przebieg?

Regulacja jest troche upierdliwa (blaszki) ale sprawdzic mozesz spokojnie sam. 

Mechanik zrobi to w biegu ale jezeli robisz to we wlasnym zakresie potrzebujesz  o wiele wiecej czasu.

Obecnie mam 52 tysiaki . Mam oryginalną książkę serwisową z Niemiec i ostatni przegląd jest przy 39 tyś i jeszcze ten przy 46 tyś ale już z polskiego salonu który go sprowadził

serwisowka i jazda ale ale jak nie iwesz jak ustawic i napiac to moze sie skonczyc kosztownym remontem pieca

2 minuty temu, benywariat napisał:

serwisowka i jazda ale ale jak nie iwesz jak ustawic i napiac to moze sie skonczyc kosztownym remontem pieca

Haha ! Dzięki ! W jakimś sensie pomogłeś ..może się zastanowię i nie będę tam wkładać łap hahaha

u mnie okolo 400 zl w serwisach takze mysle ze to  ie jest duzo kasy , a do sprawdzenia to jest moment

2 minuty temu, benywariat napisał:

u mnie okolo 400 zl w serwisach takze mysle ze to  ie jest duzo kasy , a do sprawdzenia to jest moment

Widzę właśnie że ze Śląska jesteś . Ja Myszków i tu na miejscu ciężko kogoś trafić rzetelnego a stać za plecami i kontrolować nie mam zamiaru . Trochę dało mi do myślenia jak powiedział że płyn chłodniczy też wymienił. Pytam za miesiąc czy nie pamięta jaki mógł wlać i nie był pewien więc patrzę po kolorze , jest różowy. Zachodzę do sklepu i pytam o różowy '' Różowy ?? Do motocykli nie ma różowego , nie istnieje '' usłyszałem w sklepie 

plyn to prestone tani i dobry do  moto , tyle ze nie jest rozowy hahhahahh, rozowy to borygo  

I dlatego straciłem zaufanie do tego gościa ..a na dolewkę kupiłem akurat Pro- Cool . Tak też mi powiedzieli w sklepie i byli zdziwieni bo sami polecili mi tego mechanika

8 minut temu, benywariat napisał:

plyn to prestone tani i dobry do  moto , tyle ze nie jest rozowy hahhahahh, rozowy to borygo  

Więc czy sprawdził te zawory czy nie ...też nie jestem już pewien . Olej i filtry tym razem też sam sobie wymienię , może w tym tygodniu nawet bo leżą w garażu 

5 minut temu, benywariat napisał:

samo sprawdzenie zrobisz sam bez problemu 

Zobaczę ; jak ogarnę temat to dam znać . Kilka rzeczy przed sezonem mam do zrobienia żeby wszystko było na 100%

Cytat

tyle ze nie jest rozowy hahhahahh, rozowy to borygo

Jeśli zalali ci borygo różowe to na twoim miejscu zmieniłbym płyn.

1 minutę temu, Kazmir napisał:

Jeśli zalali ci borygo różowe to na twoim miejscu zmieniłbym płyn.

To też zrobię dla pewności