Skocz do zawartości

[Inne] Tyre To Travel - Palnowanie Podróży

Gość Reed
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
chciałem się podzielić informacjami o programie Tyre to Travel, dzięki któremu można zaplanować sobie ciekawą podróż.
Strona: TyreToTravel

TyreToTravel to aplikacja bazująca na GoogleMaps, która została stworzona specjalnie dla motocyklistów przez motocyklistów.
Główne funkcje tej aplikacji to:
- planowanie turystycznej podróży z A do B
- planowanie turystycznej trasy dookoła
- dodawanie POI (points of interests)
Wszystkie te funkcje działają z modelami nawigacji TomTom i Garmin.

Poniżej kilka przykładów tras dookoła. Jako miejsce startu wybrałem Wrocław, ul. Karkonska, oraz długość trasy - 250km.

Nastepnie program generuje kilka tras. Poniżej przykłady:

trasa1c.jpg

trasa2r.jpg

trasa3.jpg

trasa4.jpg

trasa5f.jpg

trasa6.jpg

trasa7.jpg

Gdy już wybierzemy sobie jakąś trasę, to możemy ją sobie przeglądać, uruchomić demo, przeedytować, wydrukować, przesłac mailem do kolegi, stowrzyć pliki itn aby zładować je do TomToma lub garmina

trasa8.jpg

Główną zaletą owej aplikacji jest różnorodność tras jakie proponuje. I możecie być pewni, że będzie na niej wiele zakrętów :)

Poniżej jeszcze przykład trasy turystycznej z A do B, w tym przypadku pojedziemy z Wrocławia do Kłodzka. Wybrałem preferowaną długość trasy na 150km (najszybsza trasa '8', to koło 100km). Więc mamy dodatkowe 50km na harce po zakrętach.
Program pokazuje nam kilka propozycji, jak w przypadku planowania drogi na około.
Oto jedna z propozycji

trasa9.jpg

Uważam ten program za ciekawą alternatywę dla standardowych algorytmów planowania tras motocyklowych w nawigacjach. Dość duża swoboda, pozwala na stworzenie własnej trasy, badź skorzystanie z już istniejącej.
Dodatkowo, jeżeli jadąc w grupie jest kilka osób posiadających navi, to wcześniejsze wgranie tej samej trasy ułatwia jazdę i komunikację

:adios: Lewa :adios:

• Upvote 2

Oficjalnie program wspiera tylko TT i G. Ale moge ci podrzucic jakis pliczek i sobie sprawdz co w formacie trzeba by zmienic aby Lark go czytal

Pytam bo chciałem kupić ale.... mam samsunga galaxy S II i chyba w tym momencie przy nim zostanę (zresztą to ma być tylko zabezpieczenie), wolę kulturalnie mapę papierową :D

MM.

• 2 months later...