Skocz do zawartości

[Zestaw Słuchawkowy] Parrot Sk4000

Magpie
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ładna i rzetelna recka.

Choć trochę pokaźne toto rozmiarowo..

No i ten mikrofon na pałąku to chyba jest wersja dla kasku open-face a nie do integrala..

ładna i rzetelna recka.

Dziękuję

Choć trochę pokaźne toto rozmiarowo..

Nie jest dużo większe od scali Q2, kształt jest mylący.

No i ten mikrofon na pałąku to chyba jest wersja dla kasku open-face a nie do integrala..

W Parrocie nie ma innej opcji jest tylko ten pałąk, ale spokojnie można go zawinąć pod kask, nie przeszkadza i go nie widać, myślałem, żeby go uciąć i przykleić sam mikrofon, ale zostawię tak, może kiedyś kupie sobie szczękowca to będzie jak znalazł.

ja swojego wytargałem za 78 zł + 15 zł koszt wysyłki i wszystko już działa, klips się sparował :P

Jak rozumiem ma wejście AUX oraz połącznie Bluetooth ? Fajna alternatywa dla scala rider itd jeśli ktoś ma darmowe np. w orange :P

P.s. Nie wiecie czy da się zrobić konferencje telefoniczną ;)? Rozmawiać w 3 osoby standardowo przez komórkę :)? Cena połączenia jest taka sama :) ? Jeśli tak to mamy zastępstwo scala ridera :)

zajefajne to muzy sobie można słuchać czy radia :)

Jak rozumiem ma wejście AUX oraz połącznie Bluetooth ? Fajna alternatywa dla scala rider itd jeśli ktoś ma darmowe np. w orange :P

P.s. Nie wiecie czy da się zrobić konferencje telefoniczną ;)? Rozmawiać w 3 osoby standardowo przez komórkę :)? Cena połączenia jest taka sama :) ? Jeśli tak to mamy zastępstwo scala ridera :)

Aux jest, BT jest. Alternatywa tylko jeśli interesuje Cię kontakt "z bazą" czy muzyka w trasie.

"Szkłem dupy nie wytrzesz, z gówna bata nie ukręcisz" - jeśli potrzebujesz komunikacji moto- moto kup scale. Rozmowa zje Ci baterię w telefonie i słuchawce po krótkiej chwili, nie jest to żadna alternatywa.

Można kombinować jak masz smartfona- są aplikacje na androida typu walkie talkie- działające po wifi, więc na 100 metrów.

Nie robi roboty na ulicy, zwyczajnie nie działa jak powinno, do tego wifi potrzebuje masę prądu, samo wybieranie połączenia itp- za bardzo absorbuje, szczególnie, że głosowe nie będzie działać po polsku a Ty wyłamiesz język próbując wymówić polską nazwę tak, żeby to to zrozumiało.

SK4000 to genialny zestaw bluetooth, dobrze odtwarza muzykę, nie zrywa połączenia- pilot jest super sprawą, ale nie jest i nie będzie to interkom- w sytuacjach awaryjnych da się połączyć z kolegą z innego moto (ja z kumplem upewniamy się, że jesteśmy ostatnim wybranym numerem, wtedy jeden przycisk i masz funkcję redial), ale zwyczajnie nie jest to interkom.

Spoko zrozumiałem :P dzięki za info:)

• 4 weeks later...

Magpie robiłeś może update przez USB albo Bluetooth?

Ja przez usb robilem

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez esterboy

powiedz mi, poszło to u Ciebie przez standardowy kabel czy miałeś w zestawie? U mnie po wybraniu opcji USB, pokazaniu się tych trzech zdjęć i dalszym włączeniu urządzenia pierwsze dwie rzeczy wskakują w moment, ale wszystko staje na wgrywaniu softa. Czekałem 15 minut, ale pasek stanu nawet nie ruszył i przez chwile myślałem, że go uwaliłem. Parrot dalej żyje, ale jak próbowałem kolejny raz to było tak samo.. :oczy: Szkoda, bo moja wersja to jeszcze 1,0.. :slash:

Edytowane przez SKIBA

Z tego co zauważyłem- mogą być problemy na zwykłym kablu w sensie z grubą końcówką, bo nie wchodzi do końca i potrafi rozłączać i dzieją się cuda, spróbuj innego kabla z chudszą końcówką. Brzmi głupio ale działa.

być może to problem, bo ten kabel trzyma się na słowo honoru... No nic, jak niczego chudszego nie znajdę to może coś wystrugam :o:

Ogólnie sprzęt idealnie trafiony w moje potrzeby (też jestem maniakiem dobrego brzmienia). Dzięki za recke, bo dzięki niej dowiedziałem się więcej o tym rozwiązaniu :)

Edytowane przez SKIBA

No właśnie- a zobacz jak siedzi ładowarka... Znajdź inny kabel albo nożyk i ociosaj trochę ten co masz.

co za uparta papuga <_< wystrugałem, stery normalnie widoczne w menadżerze i... again

Hmm... A ile odczekałeś? Bo czasami z mega opóźnieniem zaskakuje.

Ja wzialem pierwszy lepszy kabel

Ja wzialem pierwszy lepszy kabel

Kabel kablowi nie równy. Niestety.

no maksymalnie czekałem 20 minut.. dobra dałem spokój :usmiech: nie będę cudował, bo jeszcze ubije papugę, a to już fajne nie będzie.. póki co, na rzeczy, które poprawia nowy soft nie narzekam ...takie informatyczne skrzywienie aktualizacji mi się załączyło :P czas na poprawienie akcentu coby się lepiej rozumieć z papugą.. :D

Edytowane przez SKIBA

no maksymalnie czekałem 20 minut.. dobra dałem spokój :usmiech: nie będę cudował, bo jeszcze ubije papugę, a to już fajne nie będzie.. póki co, na rzeczy, które poprawia nowy soft nie narzekam ...takie informatyczne skrzywienie aktualizacji mi się załączyło :P czas na poprawienie akcentu coby się lepiej rozumieć z papugą.. :D

Sprawdź menu, można nagrać własne tagi.

Co do aktualizacji, najbardziej cieszyłem się z dźwięku przycisków, wcześniej nie wiedziałem czy wciskam czy nie. :P

Jak napisałem wcześniej spróbuj zaktualizować innym kablem na innym kompie. Zauważyłem, że czasami sterowniki nie działają tak jak potrzeba, niestety nie wiem od czego jest to zależne.

Edytowane przez Magpie

no w sumie dziś po dwugodzinnej jeździe obyłem się trochę bardziej z obsługą i rzeczywiście klik przycisku robiłby robotę... w takim razie cisnę dalej.. :D jak będą efekty skrobnę coś dla pokoleń..

EDIT:

No i rzeczywiście ta sama operacja na innym kompie zakończyła się powodzeniem.. bez jakichkolwiek problemów. :) Niewątpliwym plusem najnowszego softu w stosunku do wersji 1.0 jest wspomniany "klik" przy używaniu przycisków, jak również wyeliminowanie natarczywej informacji lektora o rozładowanej baterii pomimo jej dobrego stanu..

Edytowane przez SKIBA

• 1 month later...

Jak dla mnie trochę za cichy..... ale ja już głuchy jestem :zeby: w porównaniu z cb-radiem przy którym uszy puchną parrot wypada "cicho". Chyba, że jeszcze nie doszedłem jak zrobić głośniej :D

poza tym jak Magpie pisał montaż pilota na manetce powoduje podczas wciskania sprzęgła wciskanie przycisku "source" i sieje zamieszanie podczas spokojnej niedzielnej przejażdżki :)

dużyyyyyyy plus za bardzo dobrą jakość dźwięku

Edytowane przez lelon

Wszystko zależy od tego jak ułożysz głośniki, raz miałem tak, że było za głośno... Tylko skóra z ucha mi zeszła zanim dojechałem do pracy... :D

• 5 months later...

ODKOP i pytanie do posiadaczy tego zestawu, wiem, że kilku ich jest na forum:

W nowym kasku, kołnierz się nie demontuje, nie ma opcji wsunięcia niczego między EPS a skorupę. No i jak teraz to przymocować? Rozmonować wsuwaną część (zawias jest rozbieralny) i przykleić taśmą 3m jak gopro?

Jeśli przykleisz całą powierzchnią do kasku, 3m powinno spokojnie wytrzymać, a i estetyka nie powinna ucierpieć :)

P.S. Co masz teraz za kask? XR-1000 był też teoretycznie nierozbieralny, a jednak dałem radę to jakoś upchnąć :D