Skocz do zawartości

[Zestaw Słuchawkowy] Parrot Sk4000

Magpie
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

AGV S4 - nie chce nic pchac na sile... 3m to chyba dobry pomysl, ale chyba sprzedam to na rzecz innego gadzetu. Musze tylko dobrze wybadac temat

Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2

w swoim lazerze zdemontowałem ten uchwyt (zawias) i przykręciłem śrubką na samym rancie skorupy - taśma 3M powinna dać radę, ale ja nie mam do niej zaufania:)

p.s. Magpie układałem głośniki na wiele sposobów i dalej mi cicho gra..... kutfa jestem już głuchy.....

Edytowane przez lelon

w swoim lazerze zdemontowałem ten uchwyt (zawias) i przykręciłem śrubką na samym rancie skorupy - taśma 3M powinna dać radę, ale ja nie mam do niej zaufania:)

p.s. Magpie układałem głośniki na wiele sposobów i dalej mi cicho gra..... kutfa jestem już głuchy.....

Ja nie jestem głuchy ale lubię głośno- zazwyczaj brakuje mi skali głośności, te da się ustawić, żeby było wystarczająco, ofkors, jeśli masz kask w którym wiatr zagłosza komunikację między neuronami to inna bajka.

Daj proszę zdjęcie Twojej kombinacji ze śrubką bo jakoś nie mogę sobie tego wyobrazić :(

Edytowane przez Magpie

Magi, jak odpalisz te swoja eSVałke to uwierz mi nie bedziesz chciał słuchać nic innego.

Odsprezdaj tego komunikatora :D

Magi, jak odpalisz te swoja eSVałke to uwierz mi nie bedziesz chciał słuchać nic innego.

Odsprezdaj tego komunikatora :D

Ale ja jestem jebnięty na punkcie muzyki i jak tylko wyjadę z miasta to muszę... Inaczej nie jadę :D:P No i póki co mam stockowy wydeh. :(

• 2 weeks later...

0be9660d4a80.jpg

10b5667efa7d.jpg

tak wygląda mój sposób zamocowania, śrubka przez skorupie i malutkie wcięcie w plastiku żeby ustabilizować parrota

Edytowane przez lelon

No to ja tak raczej nie zrobię ;) ale mam już pomysł, zwrywam tę gumę dpos mocowania i przykleje całość na rzep 3M Dual Lock- jeśli można na nim wozić kamery to można i słuchawkę :) no i będę miał możliwość ściągnięcia tego w razie co. jak będzie gotowe na pewno pokażę.

No to ja tak raczej nie zrobię ;)

nie dziwię się :D kupując nowy kask, tez miałbym pewne obiekcje aż tak ingerować w skorupę :D

• 3 months later...

dla potomnych.

W ostatnim czasie urwałem mikrofon, sam mikrofon od pałąka.

Na początku miałem nie mały problem jak dostać się do środka tej plastikowej obudowy i czy w ogóle jest ona rozbieralna.

Z pomocą przyszedł szwagier, który długo się nie zastanawiając rozdzielił dwa elementy mikrofonu nożem kuchennym. :D

Cóż w środku żadnych hamerykańskich wodotrysków, tylko najzwyklejszy mic z miejscem na przylutowanie dwóch kabelków.

Ot co, cała filozofia. I'ts working. :)

• 2 weeks later...

dziś trochę pogrzebałem w kasku, co nieco wywaliłem z wnętrza i w końcu dobrze ustawiłem głośniki :)

w końcu mogę powiedzieć że, jest głośno :P ( na światłach na biegu jałowym zapominasz że masz pod dupskiem motocykl :P )

Edytowane przez lelon

No ja czekam, na taśmę 3m, o ile w mieście odpalanie tego mi się teraz już nie widzi o tyle w trasie przykrzy się bez "wanted dead or alive" :D

Rzep 3m Dual lock Działa.

DSC_0782.JPG?token_hash=AAHiO4c7Csc0uDQ18BU-6LGzQCb64hjYWc90WfdymAKabA&dl=1

I z bani, siedzi i działa, nie trzeba robić dziur w kasku, w razie co można zdemontować bez rzeźby i jest lepiej niż na ori mocnowaniu bo nie trzeba imbusa do tego. :)

Jakby ktoś miał wątpliwości co do mocy tego rzepa to polecam prezentację:

Gdzie mogę dorwać tego Parrota? Również jestem maniakiem słuchania muzyki w trasie, ale wciąż nie mogę znaleźć idealnego i wygodnego zestawu w rozsądnej cenie. Na allegro nie widziałem od dłuższego czasu tego zestawu.

Gdzie mogę dorwać tego Parrota? Również jestem maniakiem słuchania muzyki w trasie, ale wciąż nie mogę znaleźć idealnego i wygodnego zestawu w rozsądnej cenie. Na allegro nie widziałem od dłuższego czasu tego zestawu.

Cierpliwości :) czasem się trafia na allegro w bardzo korzystnej cenie :)

są tacy wśród nas, którym się udało kupic zestaw za grosze :) tylko trzeba monitorować :)

Pojawią się, może pojawi się mój :D

Ostatnio mało go używam i po głowie chodzi mi raczej jakiś komplet z interkomem, żebym mógł pogadać z dziewuchą, ale jeszcze nie teraz :P

Jakbyś się zdecydował to pisz od razu do mnie :D A do tego czasu będę wypatrywał na allegro.

• 4 months later...

Dodam jeszcze, że kupując navi z transmiterem mamy komendy głosowe nawigacji bezpośrednio w kasku. (w ostrym słońcu, nie zawsze wszystko widać na wyświetlaczu- a raczej rzadko coś widać :) )

Kupiłem mojej kobietce ekonimicznego larka pod choinkę i tam jest właśnie transmiter

Wystarczy wrzucić do navi plik WMA włączyć transmiter i odtwarzanie muzy, w parrocie znaleźć odpowiednią częstotliwość, wyłączyć muzę i gotowe. Komendy głosowe mamy na parrocie w kasku (jak to zadziała podczas jazdy na bandicie dam znac na wiosnę)

Dotychczas używałem telefonu i blututa, tylko to było słabe rozwiązanie, bo blutut kiepsko współpracował z parrotem. Po dłuższej chwili bez komend, albo komendy były za późno, albo pewne były pomijane (któres urządzenie wchodziło w tryb uśpienie - chyba)

Edytowane przez lelon

Przy samych komendach moze tak byc, jesli nie ma transmiaji bt przechodzi w tryb standby i jak jest komunikat moze sie nie zdazyc przelaczyc zebys uslyszal caly. Jesli sluchasz muzyki i mqsz wlaczone navi wszystko jest ok.

Wysłane z telefonu, nie licz na polskie znaki.

Przy samych komendach moze tak byc, jesli nie ma transmiaji bt przechodzi w tryb standby i jak jest komunikat moze sie nie zdazyc przelaczyc zebys uslyszal caly. Jesli sluchasz muzyki i mqsz wlaczone navi wszystko jest ok.

Wysłane z telefonu, nie licz na polskie znaki.

właśnie tak miałem, jeżdżąc po mieście było ok, komendy co chwilka, poza miastem już nie działało jak należy, z navi z transmiterem nie powinno być tego problemu :)

btw.  kupię sobie etui wodoszczelne do navi 5" więc jakbym nie usłyszał to zobaczę, ewentualnie zakleję silikonem zwykłe navi :P i też będzie OK

Edytowane przez lelon

(...) ewentualnie zakleję silikonem zwykłe navi :P i też będzie OK (...)

Potwierdzam, będzie OK ;)