Skocz do zawartości

Klucz Do Filtra Oleju Gsf1250

Gość BALDHEAD30
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, nie mam przy sobie dziorka a muszę zamówić częsci do wiosennego serwisu.

W związku z czym mam małe pytanka

1. Może ktoś się orientuje jaki rozmiar klucza oleju i na ile boków jest do gsf1250?

2. Klocki na przednią lewą i prawą tarczę są takie same (w larssonie nie bylo rozróżnienia)?

Pozdrawiam

Klucz do filtra oleju możesz sobie darować zbędny wydatek, bo skoro można na filtr założyć klucz to i skórzany pasek też da sobie radę (ja tak odkręcałem i zakręcałem filtr) można też użyć szerokiego paska do napędu osprzętu przy silniku (alternator, pompa wspomagania), przymierzałem i da radę.

Witam,

W gsf1200 2001, ze spokojem można zrobić to samą ręką, jest wystarczająco miejsca aby go chwycić.

Daj znać czy w nowej konstrukcji też tak jest.

pzdr

vinicjusz

ja sobie kupiłem klucz do filtra, wydatek prawie żaden 20 zł w Larssonie, a miło i przyjemnie się odkręca i przykręca filtr grzechotką. Do mojego był 68 mm 14 wgłębień, B6 K1

Zamówiłem na razie bez klucza. 20 zł by mnie nie zbawało ale nie wiedziałem jaki. I przyszło mi do głowy ze mam klucz z łańcuszkiem ( do poloneza) i chyba nim da rade.

Dzięki za odpowiedzi:) W instrukcji jest napisane żeby z chwilą styku filtra z silnikiem przekręcić jeszcze o dwa razy, więc może i ręką dokręcę.

Hmm, posmaruj uszczelkę filtra przed jego założeniem.

Dokręć jedną ręką mocno, a później dociągnij kluczem 1/5 obrotu i styknie.

Filtr MIW jest taki sam wielkością jak oryginał.

Dobry przysłali według strony.

Filtr MIW jest taki sam wielkością jak oryginał.

Dobry przysłali według strony.

Czyli się nie przejmować i montować, moze ten co jest zamontawany to jakis zamiennik.

Susuki montowało na przemian trzy filtry "16510-34E00 , 16510-06B00/1 , 16510-03G00/X07" który akurat masz nie wiem :) Albo masz jakiś zamiennik.Zakładaj i się nie stresuj.Filtra suwmiarką się nie mierzy :)

Susuki montowało na przemian trzy filtry "16510-34E00 , 16510-06B00/1 , 16510-03G00/X07" który akurat masz nie wiem :) Albo masz jakiś zamiennik.Zakładaj i się nie stresuj.Filtra suwmiarką się nie mierzy :)

No to jutro zakladam. Jak się chce to się zmierzy:)

Ten mój ma na pudelku wypisane te trzy symbole ktore napisales.

Pzdr.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.