Skocz do zawartości

Rezerwa W B6 K3

Magpie
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ale wy kombinujecie jak konie pod górkę.

Pływak z wyświetlaczem i kranik w żaden sposób nie są polączone. Po prostu wcześniej był tylko kranik i dołożyli bajer - wyświetlacz.

ja robię tak, że jak są 2 kreski to przełączam na res. Inni mają zawsze na res i tankują jak jest jedna kreska. Ale nie ma co się przejmowac, podginać pływaka i robić żadnych cyrków.

Inaczej będzie pokazywał w górach, inaczej z pasażerem a inaczej na równej czy dziurawej drodze... panowie - szukacie problemu tam gdzie go nie ma.

Ja tylko spytałem z ciekawości...

no to ja ci mówię, żebyś się nie przejmował. Co innego, gdyby się dusił np. na 3 kreskach na ON, albo inne takie.

Zobaczysz jak więcej pojezdzisz, że ten wskaźnik nie jest super dokładny (a który na pływaku jest?) i będzie różnie zachowywał się na autostradzie i na krętej górskiej drodze. Ot co

Przykładowo jak jadę z plecaczkiem to najpierw mi zdychał, a później pojawiał się migający dystrybutor. Jak jadę sam to często chwilę przed zdychaniem miga dystrybutor. Recepta? Albo jezdzić na RES albo przełaczać jak zejdzie do 2 kresek.

Uwierz - nie chcesz, żeby wyświetlacz cię oszukał na zatłoczonej drodze szybkiego ruchu przy wyprzedzaniu!

Ja mam na RES cały czas. Tankuję przy miganiu pierwszej kreski, a ostatnio i dystrybutor migał. W moim przypadku nie odczułem braku mocy choć pewnie dlatego, że byłą to równa droga, a i jazda nie do odcinki :) Każdy robi w tej kwestii jak uważa, nie ma co dyskutować bo i po co ;)

no to ja ci mówię, żebyś się nie przejmował. Co innego, gdyby się dusił np. na 3 kreskach na ON, albo inne takie.

Zobaczysz jak więcej pojezdzisz, że ten wskaźnik nie jest super dokładny (a który na pływaku jest?) i będzie różnie zachowywał się na autostradzie i na krętej górskiej drodze. Ot co

Przykładowo jak jadę z plecaczkiem to najpierw mi zdychał, a później pojawiał się migający dystrybutor. Jak jadę sam to często chwilę przed zdychaniem miga dystrybutor. Recepta? Albo jezdzić na RES albo przełaczać jak zejdzie do 2 kresek.

Uwierz - nie chcesz, żeby wyświetlacz cię oszukał na zatłoczonej drodze szybkiego ruchu przy wyprzedzaniu!

Mówię- pytałem z ciekawości bo dziwne rzeczy właśnie widziałem, "trochę" już pojeździłem ;)

• 6 months later...

Odkopuje temat. Zaobserwowałem takie zjawisko. Po przejechaniu ok.250-270 km no ON zaczyna się dławić, zatankowałem 14l. Czyli rezerwa ok 6 litrów i to się chyba zgadza. Po zatankowaniu przełączyłem na rezerwę i tak zostało. Dziś po 270 miga dystrybutor i świeci jedna kreska a po 320 dziorek zdechł (dobrze, że przy samej stacji). Zatankowałem niecałe 16 litrów, czyli było jeszcze 4 litry w baku. Dlaczego pomimo benzyny w baku silnik zdechł a na wskaźniku nie zaczęła migać ostania kreska, migał sam dystrybutor ? . Zacznę pewnie od wymiany filtra paliwa i sprawdzenia kranika...

Edytowane przez malutki1939

Obstawiam kranik na 100% :P masz 2 miarki NA KAŻDEJ MIARCE JEST FILTEREK W KSZTAŁCIE RURKI OKOŁO 1CENTYMETRA

Jak postawisz motocykl na nóżce bocznej i zaświecisz latarką przez wlew widac jak na dłoni

Bynajmniej u mnie tak jest :drunk: (wisisz piwko), pewnie sie zasyfilo i zdechł :P

Odkopuje temat. Zaobserwowałem takie zjawisko. Po przejechaniu ok.250-270 km no ON zaczyna się dławić, zatankowałem 14l. Czyli rezerwa ok 6 litrów i to się chyba zgadza. Po zatankowaniu przełączyłem na rezerwę i tak zostało. Dziś po 270 miga dystrybutor i świeci jedna kreska a po 320 dziorek zdechł (dobrze, że przy samej stacji). Zatankowałem niecałe 16 litrów, czyli było jeszcze 4 litry w baku. Dlaczego pomimo benzyny w baku silnik zdechł a na wskaźniku nie zaczęła migać ostania kreska, migał sam dystrybutor ? . Zacznę pewnie od wymiany filtra paliwa i sprawdzenia kranika...

Ten kranik jednak jest zajebisty i świadome nie korzystanie z niego to proszenie się o telefon do przyjaciela gdzieś w szczerym polu.

Ja tam nie wiem jaką mam rezerwę... Jak miałem totalnie pusty bak, zalałem dokładnie dziesięć litrów, to rezerwę musiałem włączyć po 50kmach, a pusto miałem po 100kmach, czyli pali dyche... -.-'

Ok, rozumiem że wskaźnik nie jest precyzyjny, ale zastanawia mnie to że mając 4 litry wachy i przełączoną rezerwę silnik zgasł.

Ok, rozumiem że wskaźnik nie jest precyzyjny, ale zastanawia mnie to że mając 4 litry wachy i przełączoną rezerwę silnik zgasł.

zobacz sobei co napisalem 4 posty wyżej

zobacz sobei co napisalem 4 posty wyżej

No tak przeoczyłem :)

Ja tam nie wiem jaką mam rezerwę... Jak miałem totalnie pusty bak, zalałem dokładnie dziesięć litrów, to rezerwę musiałem włączyć po 50kmach, a pusto miałem po 100kmach, czyli pali dyche... -.-'

W Igen. jest bodajże 4,5l rezerwy.

W Igen. jest bodajże 4,5l rezerwy.

czyli około 50 kmów na rezerwie zrobię, no to poszalałem. :D

Wychodzi na to, że masz więcej szpachli niż baku w swoim moto :D