Skocz do zawartości

[Kask] Agv Stealth Sv

Gość czaja
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

ihost_1355570596__2010-agv-stealth-sv-stile-helmet-white-black.jpg

W tym kasku latam dopiero od 4 dni ale co nieco mogę o nim powiedzieć. Wentylacja na prawdę działa, czuć różnicę gdy jest otwarta czy zamknięta. Czasami pojawia się gwizd prawdopodobnie od wlotów powietrza. Wyściółka wygodna, łatwo sie wypina. Zapięcie typu DD, przez wielu chwalone jednak ja wole coś szybszego, jakieś zatrzaski. Blenda działa fajnie, przycisk chodzi z odpowiednim oporem. W zestawie dostajemy osłonę na nos (nie pamiętam jak się fachowo nazywa, ale zapobiega chuchaniu na szybkę), plastiki od regulacji oporu z jakim chodzi szyba, jakieś papiery i naklejki AGV.

Plusy:

-4 gwiazdki w teście SHARP-a http://sharp.direct..../agv-stealth-sv

-Blenda

-Skuteczna wentylacja

-Szybki demontaż szyby

Minusy:

-Czasami pojawiające się gwizdy w wentylacji

-Trochę głośny ale miałem do czynienia z głośniejszymi

Cena 650zł

Edytowane przez Krzysztof

Osłona = deflektor :)

A poza tym po 4 dniach to prędzej do Nowych Nabytków, a nie do recenzji. Na razie to jakiego kasku być nie zmienił to po 4 dniach wyda Ci się lepszy od poprzedniego.

A poza tym po 4 dniach to prędzej do Nowych Nabytków, a nie do recenzji. Na razie to jakiego kasku być nie zmienił to po 4 dniach wyda Ci się lepszy od poprzedniego.

Wiadomo, ale ogólne wrażenia też się liczą. Jeśli ktoś kiedyś będzie zainteresowany kupnem takiego hełmu będzie wiedział do kogo może się zwrócić z pytaniami.

• 5 months later...

Miałem strasznie głośny w porównaniu do Nitro N-PSI który mam od roku, ale nie głośniejszy niż AGV TI-Tech którego zupełnie nie polecam.

Zapięcie typu DD, przez wielu chwalone jednak ja wole coś szybszego (...)

Nie rozumiem, jak to coś szybszego? Przecież DD jest chyba najszybszym zapięciem na rynku. Nie trzeba go nawet rozpinać do założenia kasku.

Warto nauczyć się szybko zapinać i rozpinać, dla mnie jest dużo przyjemniejsze niż zwykły zatrzask i po niedługim czasie jego zapięcie czy rozpięcie to chwila.

Jest dosyć głośny, ale cieszy oko, dostępne są szyby w różnych kolorach.

Mam go już ponad dwa lata, na początku kosztował coś około 1200zł.

• 4 months later...

Jako że zrobiłem w tym kasku już 7000km mogę powiedzieć że jestem średnio zadowolony.

Nie jest to może jakiś Hi-end ale w kasku za tą cenę powinni wyeliminować gwizdy od wiatru. Po za tym po mimo włożenia wkładek wygłuszających (fabryczne, były w zestawie) poziom hałasu nie wiele spadł.

Natomiast świetnie jak dla mnie działa wentylacja i wyściółka jest na prawdę przyjemna. Nie ma porównania do budżetowych kasków typu LS2 itp.

Mialem podobnego Stealth'a w którym przejeździłem jeden sezon i wg mnie jest to kask typowo torowy.

PLUSY

Panoramiczny wizjer (duże pole widzenie)

Lekki

Dobra wentylacja.

MINUSY

Głośny (nawet w porównaniu do is-16)

Wnętrze (wykończenie od spodu bardzo szybko sie wyciera)

delikatne uchwyty wentylacji (po sezonie zgubiłem dwie "brewki")

spora cena części zamiennych.

Czy wiecie, że w AGV mechanizm zawiasu można przesuwać tak żeby wyregulować szybkę? Jest to spowodowane 2 typami dostępnych wizjerów, zazwyczaj do jednego mocowania mamy szybki obłe i proste (ponoć lepsze na tor i można dawać zrywki) Polecam pokombinować z zawiasem i użyć smaru silikonowego do uszczelki (a to ze względów praktycznych, jak szyba siedzi za mocno z powodu system jej otwierania bardzo szybko matowieje na styku)

Cześć.

Latam w tym kasku już rok i nie polecam go innym

W tej półce cenowej można znaleźć kaski znacznie lepsze.

W moim zrobiłem 10.000 km i po roku mogę powiedzieć, że wyściółka się wygniotła i zbiła przez co kask zrobił się głośniejszy, gwizdy powyżej 100 są bardzo uciążliwe zwłaszcza w trasie.

Kask jak na mój gust stawia zbyt duży opór i po trasie boli szyja, nie mówiąc już o odwracaniu głowy powyżej 100 bo potrafi głową zarzucić.

Blenda (ja akurat mam irydowe lustro) bardzo szybko się zniszczyła, no ale to lustro... bardzo łatwo je porysować. Problem w tym, że pomimo otwartych wszystkich wentów szybka bardzo łatwo się zaparowuje zwłaszcza w chłodniejsze poranki.

Ogólnie nie jestem z niego zadowolony.