Skocz do zawartości

Skrzynka Z Narzędziami Na Kółkach

Gość Frugacz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam kupić nowe narzędzia i zastanawiam się nad takim zestawem.

Szukam zestawu żeby wszystko było w jednym miejscu bo mam już dość latania po szawkach i szukania dziesiątki.

http://allegro.pl/zestaw-kluczy-narzedzia-w-jednej-walizce-polecam-i2527533265.html

I teraz pytanie czy ktoś miał narzędzia firmy Brossman ? - oczywiście narzędzia będą urzytkowane sporadycznie przy naprawie motoru itp.

Remontu mieszkania nie chce nimi robić ;)

Na porządne narzędzia trzeba wydac co najmniej raz tyle. Teść ma takie cudo i ostatnio bałem się tymi imbusami rower robić bo jeszcze bym mu te cudeńka pogiął. Ja za skrzynkę z samymi bitami,troxami, przedłużkami, nasadkami itp dałem 700zł, ale nie mam obaw, że przy dokręcaniu koła czy innych śrub coś mi się nie uda i klucz się nie zerwie.

faktycznie trochę tanie jak na taką ilość kluczy..pewnie ze słabej stali więc do zardzewiałych śrub sie tym nie dotkniesz nawet :-)

Popieram przedpiszców - ja na swoim moto już w****ałem komplet imbusów i jakieś stare płaskie klucze.

Kup osobno mniej narzędzi ale dobrych firm, do tego walizkę osobno i będziesz zadowolony...

Za 300zł to mozna kupić tylko komplet imbusów i komplet śrubokrętów żeby być z tego zadowlonym.

Sorki, ale tak jest....

Ja mam sporo narzedzi, ale dokupowalem po trochu w zaleznosci na co byo mnie stać. A jak moto robie albo auto to jade i tak do kumpla mechanika bo to co on ma to w porówaniu z moimi nadal sa zajebiste...

Kup imbusy i jakieś płaskie - do moto moim zdaniem używa się tego najwięcej... Ale to niech juz lepsi fachowcy sie wypowiedza co potrzebne

Miałem kontakt z poniższym zestawem i wytrzymywał naprawde zapieczone śruby:

http://allegro.pl/klucze-nasadowe-94-czesci-profi-honiton-promocja-i2543083634.html

Może nie ma tak okazałej ilości jak propozycja autora ale napewno jest trwalsza.

Te honitony są ok, sam takie mam i sobie chwalę.

Śrubokręty to ok 100-120, torxy i imbusy po ok 40, płasko-oczkowe 150, za komplet szczypców ze 100. I jak kupisz takie, to nie będziesz narzekał. A te Brossy to no-name. Nie powiem, że to szmelc, bo nie znam, ale nie masz gwarancji, że będą warte cokolwiek...

Ja na początek poleciłbym Ci taki zestaw:

http://allegro.pl/kp...2535401483.html

Wbrew pozorom jestem w stanie przy jego pomocy rozkręcić 90% motocykla.

Z czasem dokupisz na spokojnie brakujące elementy.

Ja wiem, że w tym zestawie co pokazałeś masz wszystko tylko niestety cena za to wszystko jest za mała. Po prostu większość kluczy jest z gównolitu i poniszczysz śruby.h

Ten proxxon ma tyle samo wad co zalet. Z jednej strony sprzęt z górnej półki, nawet nie do wykorzystania przy okazjonalnym używaniu. Z drugiej brakuje zarówno ampuli, jak i śrubokrętów. Druga sprawa, że to są te słabsze grzechotki proxxona. Te "batony" są sporo mocniejsze.

Ja wybrałem honitona, bo tam jest komplet bitów i długie nasadki.

Proxx to jest to profi sprzęt i ma jedną rewelacyjną zaletę - jest mega, turbo wygodny

Ten proxxon ma tyle samo wad co zalet. Z jednej strony sprzęt z górnej półki, nawet nie do wykorzystania przy okazjonalnym używaniu. Z drugiej brakuje zarówno ampuli, jak i śrubokrętów. Druga sprawa, że to są te słabsze grzechotki proxxona. Te "batony" są sporo mocniejsze.

Ja wybrałem honitona, bo tam jest komplet bitów i długie nasadki.

Ampule i śrubokręty są w nim zawarte. Grzechotki owszem nie są to te najmocniejsze ale nie udało mi się ich jeszcze popsuć. Pomijam, że te słabe grzechotki proxxona pewnie i tak są 10 razy mocniejsze od tych w tym zestawie za 300 zł, w którym brakuje tylko zmywarki do kompletu. ;)

Dzięki za odpowiedzi...

za dużo kasy niestety nie mam na narzędzia.

Trzeba będzie poszukać takiego zestawu ale lepszej firmy i wycenić ile by mnie to kosztowało.

wolałbym kupić komplet chińskich nasadek za 150zł - naprawdę dają radę, 5 rok w warunkach warsztatowych, po 4 latach padła duża grzechotka, po 2-ch mała. Nasadki nie do zabicia, do tego dorzuciłbym komplet płaskooczkowych stahlsona z castoramy i komplet śrubaków wiha'y czy proxxa, całość w najtańszą narzędziówkę z plastiku i kupno małego młotka i mamy fajny podstawowy zestaw do garażu - bez problemu naprawimy moto, samochód rower, jak trzeba to przyj***ć można w klucz czy stanąć na nim i się nie obrobi ani śruba ani klucz. Pamiętajmy o jednym - jedna obrobiona śruba i koszta reanimacji w ciulowym miejscu mogą być większe niż zestaw porządnych kluczy

W tym sęk że nasadki mam bardzo dobre wykonane na zamówienie w hucie.

Może innaczej czy ktoś widział jakiejś szanującej się marki takie zestawy ??? chodzi mi o takie walizki.

Bo ja nie mogę nigdzie tego zlokalizować :(

Edytowane przez Frugacz

• 10 months later...

Zestaw kupiony za śmieszne pieniądze ale sprawdza się w 100% :) --- piszę dopiero teraz bo przyznam się że zapomniałem o temacie i dopiero 4 miesiące temu kupiłem :)

a ja napisze jedno od chinoli z daleka, Polecam obiema recyma proxxona i stanleya to i to miałem na warsztacie i można katować w opór.

Ja polecam Beta, Facom, Granat. Od 2 lat katuje owe firmy w robocie ( pracuje jako mechanik). Nie jedną zapieczona srube akpulowa czy zwykła odkrecilem i ani jednego klucza z grzechotoka nie udało mi się przeciągnąć ( mowa o kluczach plaskooczkowych). A zdecydowanie odradzam markę idg tools tandeta

• 1 month later...

a ja napisze jedno od chinoli z daleka, Polecam obiema recyma proxxona i stanleya to i to miałem na warsztacie i można katować w opór.

Ja się na stanleyu strasznie przejechałem.... dlatego nie brałem go pod uwagę.

Ostatnio tą skrzynką zrobiliśmy remont silnika samochodowego i o dziwo dały radę :)

W sumie dałem za skrzynkę 100 zł :) więc się opłacało

Edytowane przez Frugacz

Ja polecam Beta, Facom, Granat. Od 2 lat katuje owe firmy w robocie ( pracuje jako mechanik). Nie jedną zapieczona srube akpulowa czy zwykła odkrecilem i ani jednego klucza z grzechotoka nie udało mi się przeciągnąć ( mowa o kluczach plaskooczkowych). A zdecydowanie odradzam markę idg tools tandeta

Nie każdy może wydać na zestaw kluczy tysiaka,i to słaby zestaw.Firmy o których piszesz są cholernie drogie...i też ich używam w...pracy....chociaż GRANATAMI jeszcze nic nie robiłem,i oby tak zostało hehe.

Edytowane przez kudłaty

• 4 weeks later...