Skocz do zawartości

Rejestracja Motocykla Z Anglii - Pytania i Porady

Gość Pawel
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

tak poważnie za pare stów załatw transport tirem. Ja tak zrobiłem i sprawa załatwiona. Dają zwykle list przewozowy itp itd. a jak masz ten kolorowy dowód motocykla to tam jest jeden odcinek, który się wykorzystuje przy exporcie.

u nas nikt problemu z tym nie robi nawet stacje diagnostyczne nic nie mówią oby sprawny technicznie był

u nas to gdzie? bo u mnie w warszawie przyczepil się do angielskiej lampy

Wysyłane z mojego GT-P3100 za pomocą Tapatalk 2

Edytowane przez esterboy

naklej sobie naklejke na lampe - po anglicku HEADLAMP BEAM DEFLECTORS i smigaj smialo. Bez obaw

HEADLAMP BEAM DEFLECTORS w halfordsie kupisz za grosze albo na ebayu

http://www.ebay.co.uk/sch/i.html?_trksid=p2047675.m570.l1313.TR0.TRC0&_nkw=HEADLAMP+BEAM+DEFLECTORS&_sacat=0&_from=R40

Edytowane przez jarokuc

a i zerknij w ubezpieczeniu czy nie masz ograniczenia 30-sto dniowego na uzywanie w eu

a i zerknij w ubezpieczeniu czy nie masz ograniczenia 30-sto dniowego na uzywanie w eu

Ograniczenia? Ze niby nie moge jezdzic poza anglia? No i wlasnie sie zastanawiam ze w razie czego jakiejs niedajboze kolizji w pl skad oni sciagna kase Czy ubezpieczenie angielskie obejmuje stluczki w pl? Czy jesli kiedys musialbym przerejestrowac moto na polskie blachy to bedzie mi potrzebna umowa kupna - sprzedazy ktorej to nie posiadam i posiadac nie bede? I jeszcze jedna sprawa jest taka stronka gdzie zlecasz przewezienie moto z londynu do pl i oglaszaja sie jacys ludzie ze go przewioza za dana cene najnizsza to 500zł Jaka mam pewnosc ze gosc nie zaladuje moto na vana i tyle go zobacze?

Edytowane przez klucha

Ograniczenia? Ze niby nie moge jezdzic poza anglia? No i wlasnie sie zastanawiam ze w razie czego jakiejs niedajboze kolizji w pl skad oni sciagna kase Czy ubezpieczenie angielskie obejmuje stluczki w pl? Czy jesli kiedys musialbym przerejestrowac moto na polskie blachy to bedzie mi potrzebna umowa kupna - sprzedazy ktorej to nie posiadam i posiadac nie bede? I jeszcze jedna sprawa jest taka stronka gdzie zlecasz przewezienie moto z londynu do pl i oglaszaja sie jacys ludzie ze go przewioza za dana cene najnizsza to 500zł Jaka mam pewnosc ze gosc nie zaladuje moto na vana i tyle go zobacze?

napisz zadzwon do ubezpieczalni ile możesz śmigać poza wysepka

Zależy jakie masz ubezp. Samą jazdą nie powinieneś się martwić, Zabierz ze sobą V5, świstek z MOT i ubezp. Ja już na urlop do PL swojego dziorka zabierałem 2x, a teraz zabieram iksa. Ubezp. pokrywa wszystkie zdarzenia w całej EU tak samo jak w GB w okresie 90 dni [wszystko zależy od ubezpieczalni i twojego ubezp.]. Tak samo breakdown cover jeżeli masz opcje na EU. Co do zostawienia dziorka w PL to mój stoi tak już jakiś czas i nic się nie dzieje. Jedynie nie zapomnij zgłosić SORN w DVLA jak już ci Road Tax się skończy, lub wcześniej i wtedy możesz odzyskać część kasy w zależności ile czasu pozostało dla Taxu.

• 7 months later...

Słuchajcie. mam opcje kupienie Gsxr'a do remontu. 

Motocykl był jakiś czas temu spr z Anglii.

I teraz kilka wątpliwości..

Jako że motocykl po sprowadzeniu uległ uszkodzeniu juz po podpisaniu umowy.... do tej pory nie został oclony , ubezpieczony , nie ma przeglądu...stoi pod plandeką i sie marnuje.Jeśli go kupię to czy moge dopiero ogarnąc wszystkie sprawy papierowo- biurowe jak go wyremontuję, jeśli go wyremontuję? Bo żeby dostał polskie blachy to musi przejśc przegląd m a wo obecnym stanie nie dojedzie do mnie 700m o własnych siłach.

Dokumenty jakie dostane do niego to 

v5

tumaczenie

umowe kupna

Czy tanej wyjdzie kupić ramę z papierami?

co wyjdzie taniej, tłumaczenie juz ma to odpada parę złotych.a chcę go robic powoli tak ,że nie będzie mi kolidowało z przyhotowaniem Bandziora do przyszłego sezonu i objazdu PL...po co mam bulić za ubezpieczenie. Jest w zasadzie 3cia opcja. Motor, bo motocykla nie przypomina należy do mojego przyjaciela. Więc umowę mogę podpisać jak go zrobię, tyle,że jeszcze nie rozmawiałem z nim tym. o Tej trzeciej opcji...

nie mieszkam w polsce i niewiem jakie są ceny ale jakbym ja kupował bajka z polski i go tu targnoł to bym kupił rame z tablicą bo tutaj niestety 1 rama 1 życie

bajk był prosty, zaliczył tylko szlifa....a owiewki i tak chcę wyrzucić. Chcę zrobić sobie Golasa:)

czyli zostanie Ci do opłacenia urząd skarbowy, rejestracja, przegląd i ubezpieczenie -> żeby się nim legalnie poruszać. Tak możesz załatwić sprawy urzędowe dopiero jak go wyremontujesz

Edytowane przez kamkow8338

fantastyś

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.