Skocz do zawartości

Wydech Devil - Mocowanie Dekla(?) Na Końcu

Gość maniek930215
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, Devila kupiłem jakoś na początku tego roku (używka). Widać, że coś tam było już kombinowane, ale ok. Wszystko było w porządku dopóki nity nie puściły pierwszy raz. Ja to nitowałem ponownie, ale wytrzymało tylko kilka wyjazdów. Może coś podpowiecie jak to porządnie przymocować, żeby długo wytrzymało? Bo jak znowu przynituje to będę się ciągle oglądać czy to jeszcze jest czy może już odpadło.

post-2958-0-80126900-1345110334_thumb.jpg

post-2958-0-01845800-1345110359_thumb.jpg

No z tymi nakrętkami to nie jest zły pomysł. Jutro pogadam ze znajomym spawaczem i zobaczymy, może coś ciekawego też wymyśli.

Jeśli to nierdzewka w środku to TIG będzie potrzebny i śruby nierdzewne by się przydały. Najlepiej impusy z półokrągłymi łepkami.

U mnie w micronie jest większa obiemka która wchodzi w środek i nity są na boku tłumika b883a08b.jpg ja bym zrobił 4 takie uchwyty które wchodzą do środku po boku nawiercasz i nitujesz jeśli starannie to zrobisz to i nie ma bata żeby puściło i nie powinno paskudzić tłumika ;)

A i sory ale miszczem painta to nie jestem:D aa pomysł ze śrubami wydaje się być też dobry i raczej mniej roboty z tym będzie ;P

Edytowane przez jaco

Zrobiliśmy to z ojcem bez spawania. Skręcone śrubą i nakrętkami. Śruba szła od środka, dokręciliśmy ją. Na to przyszedł dekiel i też dokręciliśmy, muszę jeszcze kupić nakrętki tego typu (http://nakretka.pl/photos/nakretka-kolpakowa-m10-chromowana-nakretki-1453912199.jpg) i chyba będzie dobrze. :)

Powinieneś mieć obejme na zewnatrz i ta obejma jest zanitowana i trzyma dekiel.Mozna takowa dokupić, lepiej wyglada,wydech szczelniejszy i lepiej sie trzyma.Rozbierałem Devila i skracałem, na moim koncie znajdziesz fotorelacje. Pozdrawiam

Dzięki za podpowiedź, rzeczywiście o wiele lepiej to wygląda. I to jest sama obejma czy obejma z tą całą końcówką? No i nawet nie wiem, gdzie miałbym coś takiego znaleźć. Szukałem tej obejmy to znalazłem tylko to do zamocowania całej puszki do moto.

Mój kolega jak reanimował wydech to takie coś dokupił i mega lepiej wyglada. W tygodniu moge sie go zapytać jak nie znajdziesz. U mnie akurat końcówka jest razem z obejma i nachodzi na zewnątrz wydechu, a od wewnatrz jest kołnierz aluminiowy. To wszystko jest razem znitowane co daje szczelność, wytrzymałość i dobrze wyglada. U ciebie końcówka wchodzi do obudowy karbonowej czyli odwrotnie jak u mnie ale obejma powinna załatwić sprawe jak w koncówce na krawedziech powiercisz otwory, w tych samych miejscach co na opasce zewnętrznej i razem to znitujesz. Chyba nic nie pomyliłem i da sie rozczytać o czym teraz myśle po żubrówce z sokiem :) Pozdro

Spokojnie to rozczytałem, także za mało tej żubróweczki było. :)

Jeśli byś mógł podpytać tego znajomego, gdzie takie coś dorwał to byłoby fajnie. Próbowałem jeszcze tego poszukać i nic nie znalazłem.

Pytałem sie kolegi i mówi, ze robi to na zamówienie.Trzeba podać długość i szerokość obejmy.

Ok, ale ja mu podsyłam tą końcówkę i on to przerabia, żeby było z tą obejmą czy robi całą końcówkę od podstaw? No i jaki byłby koszt dorobienia tego?