Skocz do zawartości

Krotki Wydech Pod Silnikiem

Gość cobrra
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

witam was bardzo serdecznie mam do was 2 pytanie , cze ten tlumik nadaje sie do bandit?? drugie pytanie to czy nic sie nie stanie z silnikiem itp , jesli tlumik bedzie pezposrednio pod blokiem ( chodzi o rozstrojenie itp... za krotki odplyw spalin itp , za duzo przepustowac , jakies cos sie moze roz regulowac..) i 3 pytanie jaka bandit ma srednice rury w miejscu laczenia pod blokiem? i czy jesli jest to za duze to sa moze jakies przejsciowki z mniejszej srednicy na wieksza??

cos takiego :http://allegro.pl/show_item.php?item=2564134279

w tym miejscu

p2102091631.th.jpg

i zeby to wygladalo mniej wiecej tajk jak tu

medgallery2304514503975.th.jpg

Edytowane przez cobrra

mam tak jak w drugim zdjeciu dokladnie bo to ten sam wydech 20120624473.jpg

a tu wydzwiek jego http://www.youtube.com/watch?v=rRHYN8tHKEI

konieczne bylo podniesienie iglic oraz regulacja mieszanki a srednica rury to bodajrze 54 mm

Edytowane przez benywariat

He,he jakas moda zapanowała na krótkie wydeszki i to sama górna półka, beny yoszirura u mnie z kolei akrap :zeby: na filmiku gdzieś mozna sie doszukać jak to wyglada.

http://www.youtube.com/watch?v=lJkBsRmKpC0

Edytowane przez Calanthe

co do dzwięku to ładnie pracuje - słyszałem bandziora Calantha i fajnie gada - dużo lepiej niż mój .... dominator ;)

Jak sie postaram dzisiaj to moze tez zaprezentuje jak gada .

wszytko sie nada tylko problemem moze byc zamontowanie tzn dorobienie takiego dolotu ale to na kazdym warsztacie gdzie zajmuja sie tlumikami powinni ci zrobic

Ja np kupiłem teraz taki jaki ma calanthe u niego pasuje a u mnie trzeba przespawac dolot.

Troche dzisiaj sie pobawiłem.Wydeszek daje taki oto pomruk.

jedyny sluszny tlumik montowany nisko przy olejakach to Vance & Hines Drag Race Exhaus. koszt jakies 250 funtow.

bardzo intensywnie mysle o takim, do tego robienie kanalow i montaz gaznikow 38mm. inaczej nie ma sensu tego zakladac.

http://www.youtube.com/watch?v=hRNxN9NEeto

http://www.youtube.com/watch?v=jwMY_TjRwmc

Edytowane przez krynio

Niesamowicie to gada a i nieźle wygląda ale czy po jednym wypadzie nie miało by się na plecach jakiegoś radiowozu ? :) Wydaje mi się że ten wydech nie spełnia żadnych norm i raczej przeglądu by nie przeszedł o kontroli jakiegoś milicjanta nie wspomnę :D

za osiagniecie 155 koni jestem w stanie pogodzic sie z zatrzymywaniem dowodu. na przeglady mialbym oryginalne kolektory i wydech.

2 lata jezdzilem vfr z pusta skrocona pucha i nikt nigdy sie nie przyczepil.

Edytowane przez krynio

Krynio miałeś farta i tyle jeśli chodzi o VFR. Czasem za takie głupoty się czepiają jak brak odblasku czerwonego z tyłu, kumpel mało dowodu za to nie stracił :D

mozliwe, ze mialem farta. tak czy siak ten wydech mi sie podoba przeokrutnie i wiem, ze to jest inwestycja juz na lata.

szukam czegos fajnego na ebayu na przyszly rok, ale ceny sa jakies kosmiczne za same puszki. do tego trzeba doliczyc tez kolektory o wiekszej srednicy.

tutaj za 250 funciakow sa i kolektory i pucha. to wcale nie wychodzi tak zle. przy takim pierdnieciu wroble i szpaki same beda spadaly z drzew.

chcialbym w przyszlym roku zblizyc sie do 160 kuni. :trzepie:

Edytowane przez krynio

• 1 month later...
  • 3 months later...

Panowie mam pytanie do tematu, jeżeli orginalna puchę przytnę do 30 cm zrobię pół przelot i zamontuje tak jak wy pod silnikiem będzie bez problemu działać ? Chodzi mi o dżwięk żeby przy uruchomieniu szyby nie leciały ;)

Edytowane przez mazi11