Skocz do zawartości

Ciekawy Efekt Relektora

Gość micz
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Ciekawa sprawa po zimie zrobiła mi się z kloszem reflektora.

Stopił się od temperatury.

Pytanie dlaczego?

post-353-1269718652,882_thumb.jpg

A jaką miałeś żarówkę - moc ??

Muszę sprawdzić bo nie pamiętam, ale nic nie grzebałem przy żarówce caly tamten sezon. We wtorek odpalam po raz pierwszy tego roku i to się stało.

Mam pewną teorię.

Suzi zimowała pod wiatą ale w mrozie. Podejzewam, że uszczelka sie skurczyla na ujemnej temp. i dostala sie wilgoc. Jak przyszla odwilz uszczelka uszczelnila spowrotem lampe i po odpaleniu woda nie miala jak odparowac i zagotowala sie na kloszu.

Oryginalny klosz kosztuje 700 zeta. Tak mi w Liberatorze na Jagielonskiej w wawie krzykneli.

700 zł to zdecydowanie zbyt gruba cena. Tym bardziej jeśli chodzi o jakość towaru- skoro orginalny klosz zdechł po zaledwie 5ciu latach to równie dobrze można kupić zamiennik za 250zł na allegro i na nim śmigać- widziałem takie na motobajzlu bodajże firmy motojapan- dobrze wykonane- polecam. Wydasz 250 a gwarantuję że wytrzyma tyle samo jak nie więcej.

pozdr

To teraz robimy myk: kupujemy lampe od jawy na alledrogo za 20-30zł - przerzucamy odbłyśnik i cieszymy się światłem lepszym od oryginału. 350TS o ile dobrze pamiętam była na standardową H4 (jak inna to kupujesz H4 z innym cokołem).

To teraz robimy myk: kupujemy lampe od jawy na alledrogo za 20-30zł - przerzucamy odbłyśnik i cieszymy się światłem lepszym od oryginału. 350TS o ile dobrze pamiętam była na standardową H4 (jak inna to kupujesz H4 z innym cokołem).

Ha. Mam w irmie zepsutą Jave 350 TwinSport i już się dobierałem do lampy :)

Pojade na motobazar ale to bedzie dopiero 10 kwietnia a do tej pory bede latal na zamienniku. Bo już się koledzy policjanci z mojego miasta pytali jak dlugo jeszcze będę ich denerwował.

Edytowane przez micz

na allegro generalnie może być taniej niż na motobajzlu - generalnie w 99% przypadków tak jest - bynajmniej we Wro

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Share

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając ze strony akceptujesz regulamin oraz politykę prywatności.Regulamin Polityka prywatnościUmieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.