Skocz do zawartości

Mały Bandzior, Ale Wariat - Prośba

Dario
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Hej, chciałbym Was prosić o ocenę tego bandyty - http://otomoto.pl/su...y-M3322127.html ja tu nic nie widzę, żeby było źle, bo po prostu nie miałem jeszcze z nim styczności, no i jakby mógł ktoś mi napisać, na co miałbym ewentualnie zwrócić uwagę przy oglądaniu, byłoby mi bardzo miło. :)

//edycja: Dobra, znalazłem na co trzeba zwrócić uwagę. :) Teraz tylko proszę o ocenę tego Bandziora na podstawie fotek. :)

Edytowane przez Dariu

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Paweł NGI

9

• Conorian

3

• Dario

26

Zabawne, tylko, że ja nie wiem na co zwrócić uwagę, ale dzięki za pomoc, każda pomoc jest mile widziana, także Twoja, mało fajna.

Szarość silnika jakoś nierównomierna jakby skladana z 3ech silników albo i więcej w jeden

Czyli mówicie, że coś za tani jesT?

Wygląda normalnie i nic się specjalnie w oczy nie rzuca poza nie oryginalnymi balanserami kierownicy i brakiem długich śrub w zadupku ( są ale nie takie ). Bald zapodał link wyżej na co zwrócic uwagę przy kupnie. Tak że jedź i obadaj.

Przecież jest napisane w ogłoszeniu, 2000r. :P

Na to co podobno zostało w nim ostatnio wymienione cena jest coś za niska...zadzwoń najpierw, podpytaj czy to handlarz czy motocyklista. Ja swojego bandita kupiłem nawet taniej, ale od razu liczyłem się z tym, że będzie wymagał doinwestowania więc ten "stan idealny" trzeba by po prostu obejrzeć.

Przecież jest napisane w ogłoszeniu, 2000r. :P

Chyba czas kupić okulary:/

Sprzątnięto mi go sprzed nosa... W nie wiem, czy tak można, ale prosiłbym o opinię tych dwóch motocykli, głównie chodzi o to, że trochę mi się smutno zrobiło, że nie zdążyłem go obadać, ale szukam dalej, bo w końcu wiem, jaki motocykl chcę. :)

1. http://otomoto.pl/suzuki-bandit-600-s-M3253660.html

2. http://otomoto.pl/suzuki-bandit-600-idealny-M3296714.html

Jakby nie wgniecenie na baku w czerwonym to nie miałbym nic do zarzucenia (w tej cenie). Czerwony świeży łańcuch, w czarnym za bardzo się błyszczy (nie nasmarowany). W czarnym za to zdrowe kapcie w czerwonym troszkę mniej... W czarnym nie ma klocków z tyłu ale przednie tarcze wydają się być świeże. W czerwonym tak jakby tarcze były troszkę bardziej przytarte. Chyba tyle ze zdjęć... Jeszcze w czerwonym warto dowiedzieć się od czego wgniecenie na baku bo jest na wysokości kiery co nie jest zbyt pocieszające....

Suma sumarum, żeby doprowadzić sprzęt do dobrego stanu wizualnego, to czarny byłby po prostu tańszy, nie? Być może napęd nie jest super nowy, ale to idzie jeszcze zobaczyć, koszt wymiany klocków też nie jest duży, więc muszę tylko poszukać kogoś, kto mi doradzi przy oględzinach i w razie czego wyleje wiadro zimnej wody na głowę, bo się za bardzo napalę i wdepnę w minę.

Ja bym pojechał z chęcią ale niestety za daleko. Rozumiem że S'ka musi być? :P

No właśnie kurczę jaram się na S'ki, bardziej mnie do siebie przekonują, N są śliczne, ale jednak S mnie do siebie przyciąga. :P

Może obadaj ten:

http://moto.allegro.pl/suzuki-bandit-600-s-2003r-stan-bdb-poznan-lubon-i2592468374.html

Wydaje się być zadbany i zawsze troszkę nowszy no i niedaleko. Nie wiem jakim budżetem dysponujesz ale zakładam że do 7k. Mów że masz tyle i tyle i jak wszystko gra to wypłacasz gotówkę na rączkę :P

Mój budżet jest niestety ograniczony do 6500, niestety, ewentualnie te dwie stówki więcej, niestety.

Oba prezentują się dobrze. Wyczyszczone są na pewno. Nie widac jakiś specjalnych uchybień. Jeden i drugi ma wymienione kierunki i końcówki kierownicy. Na kożyśc pierwszego przemawia rocznik i szyba turystyczna. Drugi ma parę nieoryginalnych śrub czachy. Warte obejrzenia na żywo.

Warte? No skoro tak, to ekstra. Czaję się na tego pierwszego już kilka dni, ale nie mam z kim pojechać - w sensie, z kimś, kto się zna na razie. Brat się zna, tyle co nic, więc pozostaje mi gwałcić jakiegoś bandytowcę z poznania tutaj, ale już mi głupio. Wymieniane kierunki i końcówki świadczą o szlifie/parkingówce tak?

O niczym nie świadczą. Mogło coś byc albo fantazja właściciela. Ja też przeważnie z czasem zmieniam kierunki na jekieś ledy. Nie wiem czy to czytałeś.

Skoro się nie znasz to tu masz parę wskazówek na co zwrócic uwagę przy oględzinach

http://polishbanditcrew.pl/topic/3442-kupowanie-motocykla/

czytałem, oglądałem filmiki. Chodzi o to, że ja nie wiem, jak idzie na zimnym silniku, jak idzie na ciepłym, nie jestem w stanie wychwycić połowy tego co posiadacz bandita, ponad połowy - na pierwsze moto nie chcę się wjeb*** w syf, bo ciężko pracowałem i jeszcze będę musiał pracować na ten motocykl.

Nikt nie chce się w syf władowac. Więc dogaduj się z kimś z okolic Poznania i jazda.