Skocz do zawartości

Mały Bandzior, Ale Wariat - Prośba

Dario
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

To właśnie próbuję zrobić, nic - czekam na odpowiedzi. :)

• Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• Paweł NGI

9

• Conorian

3

• Dario

26

http://otomoto.pl/su...t-M3376977.html

A ten bandzior? Ile kosztowałaby naprawa przodu po prawej?

//edycja:

a i czy ktoś zna może tego bandytę? http://tablica.pl/oferta/suzuki-bandit-gsf-600-s-ID1x0I7.html#44b46599;r:;s:

Edytowane przez Dario

Zeby powiedziec ile będzie kosztowała naprawa trzeba by to wszystko rozebrac, obadac co do wymiany a co nie i poszukac na np. allegro częsci. Do tego farba i malowanie no i nie wiem czy sam temat ogarniesz czy ktoś to będzie robił. Policz sam.

To może inaczej - na razie przeglądam i tak, bo zacznę latać za nimi, jak mi ktoś z forum podpowiedział, jak zacznie sypać zimnem - ceny atrakcyjne :)

Gra jest warta świeczki w takich przypadkach?

Gra jest warta świeczki jak masz warunki do naprawy i tanie części. Innaczej wyjdzie że za moto dasz 7tyś plus ze 2tyś ( strzelam na oko) za naprawę i wychodzi 9tyś. Za 9 tysi masz o wiele wiekszy wybór i kupujesz cały motor. Chyba że nie masz tyle kasy od razu to kupujesz takiego i powoli przez zimę go naprawiasz.

czyli lepiej poczekać, trochę dołożyć i kupić kompletnego. ok - w razie czego to jeszcze będę zanudzał linkami, ale to później, jak już się zacznie hurtowe sprzedawanie bandziorków :)

No z tego sobie akurat zdaje sprawę, kompletnego, w sensie, że nic do wymiany z owiewek, szyb... Ogólnie mówiłemmyślałem o częściach niezwiązanych z eksploatacją.

Edytowane przez Dario

http://allegro.pl/su...2627929536.html

Na PW prosiłeś mnie o ocenę tego dziora z ogloszenia. Lepiej będzie jak linki tu będziesz zapodawał to wszyscy będą się mogli wypoiedziec a nie tylko ja.

Po zdjęciach widac że jest zaniedbany (brudny) ale to o niczym nie świadczy. Z dodatków ma wydech akcesoryjny, dodatkowy tylny dłotnik, osłona chłodnicy, bagażnik z możliwością montażu płyty pod kufer. Wymienione: tarcze przednie ( nieoryginalne), kierunki, ciężarki kierownicy, podnóżki pasażera. Widac rysy na silniku i na plastikach (lewa strona czachy). Napęd ma jeszcze dużo regulacji. Wydaje mi się że zegar jest w milach. Reszte trzeba by na żywo obadac.

Edytowane przez Paweł NGI

od siebie moge Ci polecic goscia z Kiekrz'a. 'alinmoto.pl' Bralem od niego mojego B12, byl problem z koszem sprzeglowym. Naprawil na wlasny koszt. Kumpel w Fazerze mial problem ze skrzynia, wyskakiwala mu dwojka. Rowniez naprawil na swoj kosz i kumpel smiga bez problemow. Facet raczej mowi prawde o motocyklu, czy lezal. Co on osobiscie w nim robil. Motorki z Niemiec w wiekszosci zadbane.

od siebie moge Ci polecic goscia z Kiekrz'a. 'alinmoto.pl' Bralem od niego mojego B12, byl problem z koszem sprzeglowym. Naprawil na wlasny koszt. Kumpel w Fazerze mial problem ze skrzynia, wyskakiwala mu dwojka. Rowniez naprawil na swoj kosz i kumpel smiga bez problemow. Facet raczej mowi prawde o motocyklu, czy lezal. Co on osobiscie w nim robil. Motorki z Niemiec w wiekszosci zadbane.

Nie ma bandziorka w swojej ofercie niestety.

Trochę taki zlep. Z przodu wymienione: lampa, kierunki, kierownica, lusterka, tarcze. Sklejony zadupek na taśmę, porysowane kubki zegarów. Przez ten kolor i kanapę taki jakiś nijkai :)

Edytowane przez Paweł NGI

ma, zielony z brązową kanapą +10 do stylu ale -20 do prędkości

http://alinmoto.pl/?ido=2090

Ale to jest Nka i 95rok... interesuje mnie tylko druga generacja, na razie tylko w Sce.

• 4 weeks later...

No cóż, biorę też Nkę pod uwagę.

Co myślicie o tej? - http://allegro.pl/su...2708443928.html

Sam widzę tyle, że ten dekiel mi się nie podoba.

Edytowane przez Dario

• 1 month later...
  • 2 weeks later...

Kierunki wyglądają na nieoryginalne, od różnych modeli.

Dekiel mocno przytarty - ja po takim przytarciu, jak dostał temperatury, musiałem wymieniać (dziurki się zrobiły w szajs metalu).

Po zegarach - angol.

Warto sobie nim później zawracać głowę w razie czego?

• 3 weeks later...

Jeszcze co do Alinmoto, z tego co ja moto kupowalem. Gosc niczego nie ukrywal, wyszedl maly problem i go naprawil. Jak moto mialo wypadek to raczej nie powie ze bezwypadkowe. Niektore ma po crashu, niektore nie. Nie wiem co mam rozumiec poprzez "kombinowane" bo opis aukcji juz niedostepny.

Dobra, wiem, że nie warto. :P

A ten motocykl?

http://moto.allegro....2883667375.html

jest wart uwagi, patrząc na fotki? :)

Nieoryginalne kierunki i lusterka, jakaś rdza przy stopce - tyle można powiedzieć po zdjęciach.

Jedź, masz blisko. Zobacz, teraz jest ładna pogoda więc można się przejechać.

Kasa niewielka. Ogólnie nie wygląda źle, tylko ma strasznie brudne felgi...

Na pierwszy rzut oka widać, że zapuszczony troche. Lewy dekielek obtarty. Poza tym to anglik. Ogólnie nieświeży.

Wg mnie, to że motocykl jest z Anglii wcale go nie dyskwalifikuje.

Sam jeździłem anglikiem. Kupiłem go jako pierwsze moto. Spisywał się znakomicie. Bez problemów. Bez korozji (poza naprawdę delikatnymi plamkami w okolicach śrub).

Licznik w milach nie przeszkadzał. Z lampą też nic nie robiłem.

Może po prostu był w dobrym stanie i w miarę zadbany.

Kupując moto trzeba patrzeć przede wszystkim na jego stan, a nie na pochodzenie, przebieg itp.