Skocz do zawartości

Więcej Mocy W B6

grand
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No przecież się przyznał bez bicia ;)

O to trzeba by zapytać angola, od którego ja kupiłem.

Sam miałem cyrki z tymi gaźnikami

owcen: kup sosbie uzywki od jajka 750 i bedzie pan najbardziej zadowolony.

Gaźniki są z podgrzewaniem, ale podgrzewanie nie działa. Prąd jest, grzałki nie działają. Stąd też był ustawiony na mocne zalewanie i spalanie niesamowite. W styczniu potrafił po wystaniu na mrozie odpalić bez ssania bez najmniejszych problemów.

Gaźniki posiadają kilka cech, które były w GSXF-ach:

- podgrzewanie

- regulowana wysokość main jet. Co ciekawe, jest 5 wycięć, a nie trzy jak domyślnie podają niektóre serwisówki.

Dysze, a raczej średnice pomierzone, i tu jest wogóle bałagan. dysze w 1i4 gaźniku inne niż w 2 i 3 :dobani:

O pozrywanych gwintach w pokrywie zaworów, urwanym gwincie na bloku silnika odnośnie wymiany oleju, 200ml oliwy w prawej ladze, zamiast 513ml, tarczach po 3mm, gdzie min dla p=4.0, tył 4.5 itd....mógłbym sporo napisać o tym egzemplarzu :/ Ogólnie duuuuuuuuuuuużo kosztowało mnie doprowadzenie tego złomu do warunków użyteczności.... a miała być igiełka, stan ideał..... :dobani:

Nie wiem, jakim cudem Ty się nie bałeś tym jeżdzić. Z drugiej strony, miałem co przez ponad dwa miechy robić, i zapoznać się z dokładną budową maszyny :usmiech:

Soory za OT.

To są normalne gaźniki które wychodziły w tym modelu na UK, a to że dysze na 1 i 4 są inne od tych na 2 i 3 jest normą tak samo jak cyrki z ich regulacją .

Słuchaj podgrzewane gaźniki w motocyklach z UK to jest norma, czy to jajko czy bandit czy inne wiec nie jest to wyznacznik, tak samo różne dysze między gaźnikami, przejrzyj sobie serwisówke tam masz wszystkie parametry.

Powiedz mi czym mierzysz niby średnice dysz? Robisz to sam czy mechanior taki dobry jest?

Śruba spustu oleju (która defakto nie jest w bloku silnika tylko misce olejowej) + gwinty śrub od pokrywy to tak specyficzny problem, że gdy przychodzi wiosna to co drugi temat na forum go dotyczy, a jeśli mój olejem nie żygał więc nie bałem sie nim jeździć.

Nigdzie Ci nie mydliłem oczu ze stan igiełka, ideał bo takim niewielu może sie pochwalić, tarcze i gaźniki to widziałeś jak wyglądały przy oględzinach i sporo też z ceny zeszliśmy z tego powodu, ale z niektórymi rzeczami to chyba przesadzasz. Ja przejeździłem tym moto 2,5 sezonu i w dniu sprzedaży nie miałem mu nic do zarzucenia.

Jeżeli miałeś jakieś pretensje czy uwagi to mój nr telefonu sie nie zmienił.

Tyle mojego off-topa ale sprostowanie sie należy.

Podsumowując prawie 90konny b6 ma sie nijak do (niby) 100konnego b12 ;) pozatym koszty i problemy z przeróbkami nie są tego warte.

Pozdro

wiec tak co do moto kiljano to bylem z nim na szkole jazdy suzuki i nie zauwazylem zeby byl w jakis tragicznym stanie a nawet odwrotnie bardzo fajne moto , a co sie tyczy ciebie Owcen to najpierw popraw przywitanie a dopiero potem oczerniaj innych to tyle sorki za Offtop

• 2 months later...

witam

zastanawia mnie czy zamiana gaźników na zestaw z gsxf poprawi coś w kwestii osiągów w b6,5?

próbował ktoś już tego?

pz

Nic nie poprawi. Niby dlaczego ma poprawić? Gaźniki są dobrane do wielkości silnika. Bez innych zmian typu wydech i dolot gaźniki nic nie zmienią.

• 2 months later...