Skocz do zawartości

Olej - Wyciek Oleju - Uszczelka Miski Olejowej

Gość Domyn0
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak pisał Logic. Uszczelkę miski możesz kupić tylko w serwisie. Koszt nie duży bo jakieś 50zł dostępna w ciągu 2 dni.

Nie czerwony bo możesz wybrać - ja zawsze czarny biorę i jest bardzo dobry, jak chcesz przepłacać i wywalać bez sensu 55zł to kupuj w ASO, dla mnie to bzdury tym bardziej że to tylko miska olejowa a nie głowica, czy cylinder !

Ja składałem na starą uszczelkę i czarny silikon od K2 http://allegro.pl/k2-silikon-wysokotemperaturowy-85g-czarny-torun-i2556847632.html

ładnie trzyma, nic nie cieknie nic się nie poci:D

Czyli nie tylko ja kleje dekle na sylikon.

Swoją drogą tego jeszcze nie miałem.

Najważniejsze by był czarny.

Ja tam tez uzywam tylko tu ludzie maja awersje do czerwonego sylikonu hehe ( ze zaraz silnik do wymiany bedzie bo kanaly olejowe sie pozapychaja itd itp), mnie to tam rybka czym, wazne zeby spelnialo zadanie i nie popsulo niczego. ALe mimo wszystko w starym silniku uszczelka spelni lepiej zadanie jak sylikon.

Nie czerwony bo możesz wybrać - ja zawsze czarny biorę i jest bardzo dobry, jak chcesz przepłacać i wywalać bez sensu 55zł to kupuj w ASO, dla mnie to bzdury tym bardziej że to tylko miska olejowa a nie głowica, czy cylinder !

Co ty za głupoty wypisujesz ? Tylko miska olejowa ? tam masz smok który zaciąga olej i jak przesadzisz z tym sylikonem na takiej misce to zrobisz silnikowi kuku i będziesz nam tu drugi raz płakał że jakieś dziwne odgłosy się wydobywają z silnika. :]

I po drugie się nie unoś na użytkownika który był ci pomocny bo nie wypada.

Po pierwsze - nie unoszę się.

Po drugie - wiadomym jest że trzeba to zrobić z głową a nie nawalić ile wlezie, wręcz musnąć.

Po trzecie silnik nie zaciągnie Ci sylikony tak od razu - jest sitko które zatrzymuje wszelki syf - chyba że jest uszkodzone.

Po ostatnie - nie płakałem, lecz opisałem swoją usterkę, od tego jest forum.

Wyboru dokona zainteresowany.

Bandit1200 a jak będziesz wystawial swoj sprzęt na sprzedaż to oczywiście napiszesz, że igła c'nie? :D

Ludzie nauczcie sie wkońcu nie bycia mądrzejszymi od konstruktorów i wytycznych producenta!!! A poźniej lament, że sam zlom na rynku bo każdy myśli jak tu zaoszczędzić 5zł na wszytskim co się da. Rzygać się chce.

...każdy myśli jak tu zaoszczędzić 5zł na wszytskim co się da. Rzygać się chce. ...

To poszukaj kibla. A patenty w stylu silikon pod uszczelkę od miski olejowej nie jest przejawem przesadnej oszczędności. W moim przypadku po prostu ori uszczelka była w idealnym stanie a czekanie na nową uszczelkę znacznie wydłużyło by czas naprawy. Jeśli używa się silikonu z głową to nic się nie stanie. Inna sprawa gdy ktoś uszczelkę ma totalnie zniszczoną i wali sam silikon w nadmiernych ilościach. Ale o czym ja Ci opowiadam przecież na pewno sam co regulację zaworów wywalasz 100zł na uszczelkę pokrywy zaworowej pomimo że swobodnie można użyć tej samej i nawet na tym forum wiele osób to popiera.

Ludzie spokojnie z tym wylewaniem swoich racji. Widzę z prostego zapytania zrobił się straszny Off-topic. Ja się jednak uprę i zasadzę jak w oryginale uszczelkę, silikon już tam jest, ale ktoś nieudolnie to zrobił i się co jakiś czas zbiera kropla. Wolę zrobić raz a dobrze, zamiast spuszczać 10x olej i kleić silikonami.

W każdym bądź razie dzięki wielkie tym którzy faktycznie pomogli i wskazali gdzie takową uszczelkę mogę dostać :)

Uszczelka na szczęście już zamówiona. Dla potomnych info:

Marcin Wieczorek

MOTO SIERPC

Wróblewskiego 6A

09-200 Sierpc

Mają też sprzedaż na allegro: moto_sierpc

Całe 27zł, identyczna firma producenta co na Larsson, teraz tylko oczekiwanie na przesyłkę :P

Ludzie nauczcie sie wkońcu nie bycia mądrzejszymi od konstruktorów i wytycznych producenta!!! A poźniej lament, że sam zlom na rynku bo każdy myśli jak tu zaoszczędzić 5zł na wszytskim co się da. Rzygać się chce.

Jeździsz nadal na Batlaxach tak jak Ci producent zalecił?

Masz zalany płyn hamulcowy od Suzuki?

Używasz klocków hamulcowych od Suzuki?

Wlałeś olej do lag z naklejką Suzuki na opakowaniu?

W takim razie rzygać się chce jak dbasz o swoje bezpieczeństwo kosztem kilku złotych w ASO ;]

Edytowane przez obiezyswiat

Obi spokojnie, temat był o uszczelce a przemianowali go wszyscy na "jaki Olej". Poszukiwania zakończone, info o źródle zakupu dodane w razie czego i nie się co więcej rozwodzić :)

• 4 years later...

Hej,

(jeżeli był już taki temat, proszę o usunięcie, nie mogę znależć)

Po ostatniej przejażdżce zauważyłem kroplę oleju pod moto, sprawdziłem, okazało się, że jest zapocona uszczelka nad miską olejową. To jest popularny problem? Wymiana uszczelki powinna załatwić sprawę? Czy poza spuszczeniem oleju coś powinienem wiedzieć?

Edytowane przez Krzysztof
Tak, temat był, dlatego został połączony z obecnym.

uwazaj na sruby ( ja ukrecilem 2), sciagaj delikatnie trzymajac miske ciagle. uszczelka jest tania i latwa w montazu. uwazaj na kazdy drobny piasek/syf ktory moze sie zatrzymac na rancie miski.   ja mialem miske ktora zaczela sobie cieknac (wygladalo jak zapocona uszczelka) a potem sie okazalo ze miska wziela i sobie peklaw czasie jazdy (dostala kamieniem) i saczylo sie z uszczelki.

• Upvote 1

Ewentualnie uszczelka w postaci pasty. Koszt 30 zl a dostepna w kazdym sklepie od ręki.

Jakby co mam sruby i miski olejowe w zapasie :P