Skocz do zawartości

Duży 1200 Czy 1250

Gość makumba
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

60-100 na pewno nie jest sprawdzane na ostatnim biegu.. i obstawiam, że jest to tak samo jak w puszkach na 4-biegu (bez wzgledu na to czy testujemy 4-biegowy manual, czy 8-biegowy automat), a wygląda to tak - przy ok. 40-50 wrzucamy 4 bieg, gaz w "pizzdę" i jedziemy.... przy =60 gps zaczyna odczyt, przy =100 - zamyka.. przejazd powtarza sie w jedna i druga mańkę - ze sloncem, pod wiatr, z cieniem... itd.. i na koniec biorą jakąs mediane.

po drugie - B12,5 na ostatnim biegu przy 60kmh ma = 1980 rpm, a to daje ~25KM, więc za chooja nie uzyskalby 3.8s. co jest baaardzo dobrym czasem elastycznosci.

• Odpowiedzi 56
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• mercyful

3

• Kukuryku

5

• obieżyświat

4

Czyli co odkładać na 12,5 czy kupić

1200 i modyfikować.Dla mnie to i tak

będzie rakieta czy 1200 czy 1250.

600 też mi dawała frajdy z jazdy

przez 1-y sezon.Normalnie myślę że

moment obrotowy w obu dziorach

powyrywa mi łapy z barków. :driving_moto:

nad czym Ty sie jeszcze zastanawiasz, jesli tylko srodki finasowe pozwalaja to bierz 1250

Dziękuwela Oktański za ocene innego

Podoba mi się Kawa jeszcze bardziej Blackbird

no ni Hayjka No i oczywiście Gsx 1250 Fa ale ten kosztuje

dużo roczniki najstarsze 2010.Narazie błądze ale wybór

padnie pewnie na wiosnę lub w zimę nie omieszkam się pochwalić

Jedyny prawidłowy wybór pogrubiłem :P mam rację kacper ?? :P

PS. Jak masz wybierać między b12, a b12.5 to szukaj b12.5 z czarnym silnikiem w wersji GT i masz uniwersalną maszynkę do prawie wszystkiego :D Tylko nie wiem czy w takiej konfiguracji jest dostępny.

Edytowane przez mikitBP

• 2 months later...

Przepraszam, że odgrzebuję temat, ale mam jeszcze jedno zapytanie. Mianowicie jak jest z kosztami eksploatacji - o spalaniu tutaj nie mówię, bo padły liczby. Mam na myśli garażowo-serwisowe sprawy typu:

- regulacja gaźników / regulacja wtrysku (jeśli się coś takiego robi - w sprawie wodniaków totalnie nic nie wiem :/) (o ile gaźniki wiem, że to nie są straszne pieniądze 80-120zł)

- cena płynu chłodniczego (co ile wymieniać itp)

- cena regulacji zaworów

- itd

Jestem dość zainteresowany tym tematem ponieważ może pod koniec przyszłego sezonu będę chciał zrobić przesiadkę - a lubię się zastanawiać na zaś - i chciałbym określić czy nie będzie mnie bardziej szarpać po kieszeni utrzymanie wodniaka, bo oba modele są ładne i różnica mocy nie jest tutaj aż tak istotna wg mnie :)

dla przykładu wybiłem sobie z głowy vfr800 po zobaczeniu ceny ok 600zł za regulację zaworów...

Edytowane przez Matt

Zawory to około 200zł. Zależy gdzie się robi. Co do wtrysku to jedynie synchronizacja przepustnic i to tak jak synchro gaźników jednak robi się o wiele rzadziej co 2-3 lata.. W serwisówce napisali, że płyn co 2 lata. Dla zachowania czystości układu lepiej się tego trzymać.

Dzisiaj poszedłem do garażu i po 3 miesiącach stania odkryłem swojego bandita. Odpalił tak jakbym wczoraj jeździł. Jedynie akumulator stał w pokoju koło kaloryferka :)

Edytowane przez Conorian