Skocz do zawartości

Gość bandyta_b6
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

No tak jest niby napisane że pasują do B5 i B6 ale patrzyłem na różnych stronach itd że niekiedy różnią się wymiarami niekiedy wzorem klocka. I teraz nie wiem czy to tylko niezgrywa się obrazek z faktycznym wzorem klocka czy faktycznie są różne typy.

No tak jest niby napisane że pasują do B5 i B6 (...)

???

Jakie B5?

Do B6 są inne

Tu masz wszyskie dostępne klocki do Twojego modelu.

http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&nt=1641&cdes=Klocki%20i%20szcz%EAki%20hamulcowe&bid=110141

Sprawdzasz nr klocka i wiesz czy pasuje. W przypadku linku z allegro EBC FA254HH pokrywa się z tym co masz w larssonie. Po tych numerach nsjlepiej szukać i oceniać, gdzie taniej.

Pozdro

No tak jest niby napisane że pasują do B5 i B6 ale patrzyłem na różnych stronach itd że niekiedy różnią się wymiarami niekiedy wzorem klocka. I teraz nie wiem czy to tylko niezgrywa się obrazek z faktycznym wzorem klocka czy faktycznie są różne typy.

Nie masz co patrzeć na zdjęcia na aukcja czy w sklepach - często jest to zdjęcie poglądowe. Patrzysz w katalog i wtedy masz pewność czy pasuje czy nie.

• 3 months later...

stosuje lub stosował ktoś te klocki http://allegro.pl/klocki-hamulcowe-ebc-suzuki-gsf-600-bandit-00-04-i5619184043.html

są dobre, mówimy o codziennej jeździe nie lataniu po torze

Edytowane przez wydech

• 6 months later...

CHłooopaki, do B12 I gen na przód co byście polecili? ;)

SBS 624HS czy EBC FA145?

Generalnie chciałbym się zmieścić w 150zł za całość. A może jeszcze coś innego polecicie?

• 5 weeks later...

Nikt nie decyduje sie na Nissiny NS? Ktoś je używa w dziorku? Jakieś opinie?

witam

szukam klocków,obecnie jeżdze na EBC FA142 (standard) i szukam czegoś lepszego ale takiego aby nie zjadało tarczy. Zastanawiam sie nad ta wersją HH ale boje sie o tarcze. Czy jest cos co hamuje równie świetnie a nie naraża się tarczy na straty? 

Jest teraz jeszcze wersja semi-sinterów od EBC czyli FA142 V, może to jest jakis kompromis dobrego hamowania i nieduzego zuzycia....co myślicie? jeździł ktoś? Cena dobra.

PS: Ma ktos link do tych Galfer-ów co podobno świetnie hamuja?

Edytowane przez neodaro

ja bym brał zwykłe. szkoda tarczy hamulcowej , klocki sa od niej tańsze .

i kogo tu słuchać :o:  jest 1:1, kto da więcej! :D

jop kurde mać!!! wpadły mi w oko jeszcze klocki vesrach, nissin

Edytowane przez Hanni

Ja bym brał HH.  Kupilem kiedys zwykle(tył) i hamulec był bardziej miękki i trudniej było wyczuć moment zblokowania koła. pozdro!

edit: masz abs chyba, to brałbym zwykłe :lol:

Edytowane przez WaluÅ›

No dobra, pany! Kupiłem klocki brembo, takie jak w linku:

http://www.ebay.pl/itm/07KA1306-BREMBO-PASTIGLIE-FRENO-ANTER-CARBON-CERAMICA-KAWASAKI-ZX-11-R-1100-/321299825063?hash=item4acef641a7

Sprzedawca zapewnił mnie, że to są zwykłe (miękkie) klocki, ale jak czytam opinie na necie, to zaczynam mieć wątpliwości.

Poprzedni właściciel mojego bandita założył klocki twarde, ale mnie wkurw...ją, bo piszczą niemiłosiernie i zżerają tarcze, dlatego chcę założyć zwykłe.

Ktoś miał jakieś doświadczenia z klockami węglowo-ceramicznymi?

Mam weglowo ceramiczne w samochodzie... ich duzy plus to to ze w zasadzie mam felgi czyste caly czas praktycznie :) i z tego co zauwazylem to chyba lepiej hamuja jak sie zagrzeja...

Ja bym brał HH.  Kupilem kiedys zwykle(tył) i hamulec był bardziej miękki i trudniej było wyczuć moment zblokowania koła. pozdro!

edit: masz abs chyba, to brałbym zwykłe :lol:

czytałem opinie hh to niby bardzo dobre ale jak się rozgrzeją, a jak więcej jeżdżę dłuższe trasy to zda się jak słoń w domu chyba :P

i mam wersje bez Abs-u, nie wiem pomyśle jeszcze poczytam i się zdecyduje :oczy:

czytałem opinie hh to niby bardzo dobre ale jak się rozgrzeją, a jak więcej jeżdżę dłuższe trasy to zda się jak słoń w domu chyba :P

i mam wersje bez Abs-u, nie wiem pomyśle jeszcze poczytam i się zdecyduje :oczy:

Ja teraz mam HH i powiem tak: NEVER AGAIN!

Piszczą jak zarzynane prosię i jeden ich komplet zeżarł tyle tarczy, co 3 komplety zwykłych...

czyli wykluczyłem je :) zostaje przy zwykłych organicznych które i tak będą lepiej hamować od tych co mam teraz :oki:

a ktos używał SBS627 ale w wersji ceramicznej czyli HF? teoretycznie pisza że to do słabszych i wolniejszych motocykli a Bandit wariat ale za to oszczedzą tarcze.

Edytowane przez neodaro

• 4 months later...

Witam jakie polecacie klocki hamulcowe do suzuki bandit 650 N 2009r.?I 

Witam jakie polecacie klocki hamulcowe do suzuki bandit 650 N 2009r.?I 

Może warto przeczytać kilka postów wcześniej?

• 3 months later...

Nie znalazłem na forum zbytnio informacji. Ktoś się orientuje jak sprawują się klocki EBC z oznaczeniem V, "SEMI SINTERED"?. Wydaje się dobrym rozwiązaniem pomiędzy twardymi a miękkimi.

Jak ebc to tylko HH jak bys chcial to wal na pw mam w dobrej cenie

Wiecie co, ja tam szaleniec nie jestem, wielkich wymagań nie mam.

Założyłem to to na wiosnę zaraz po zakupie motocykla http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=39959599

Gość to chyba robi rzemieślniczo ale pasowały idealnie. Nie haratają tarczy. Hamują naprawdę przyzwoicie, nie piszczą a i czuje się je w miarę dobrze. Zrobiłem na nich około 5kkm i jestem zadowolony. Oczywiście nie mam porównania z innymi klockami w bandicie, bo nie miałem okazji jeździć nim na innych ale te naprawdę dają radę.

Nie, żebym gościa reklamował ale cena taka, że można spróbować :) a nóż widelec komuś jeszcze podpasują :)

o i stronkę mają :D (widzę teraz, że chyba nie tak do końca rzemieślniczo)

http://www.moto.makland.com.pl/

Edytowane przez YamTo

Bardzo dobre materiały cierne. Jakiś czas temu stosowałem do Suzuki Samurai w offroad, chyba każdy z Was wie jak działa błoto/piasek na klocki hamulcowe... polecam, nie tylko do samochodów.