Skocz do zawartości

Gość bandyta_b6
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

witam nowsze sie z zamiarem kupna nowych kloców do bandita 00 -04 , jakie najlepiej wybrać klocki do ceny 150 - 180 zł na cały przód

znalazłem coś takiego , kloce wyglądają solidnie , firma nhc , są to klocki sinterowe przynajmniej tak pisze - 150 komplet na cały przód

http://allegro.pl/kl...1528600618.html

jednak też sie zastanawiałem nad klocami lucasa w podobnej cenie i podobnej twardości ( sv takrze sinterowe) - 160 komplet na cały przód

http://allegro.pl/kl...1510794902.html

gdzie kupić najtaniej kloce ?? , jaką firme najlepjej wybrać do podanej ceny Może Ebc albo jeszcze jakieś inne ?

dordzcie coś ?? , jakie wy bierzecie i skąd ?

nhc jak i lucasa odpuść - co z tego że ładne jak to kupa, już lepiej zrobisz kupując zwykłe ebc, inną bajką jest że usiłujesz oszczędzać na czymś na czym oszczędzać nie można

tematów o hamulcach/klockach jest przynajmniej kilka..opcja szukaj! Klocki firmy luckas..fajnie latają przez okno i do tego mogą jedynie służyć..nhc też niech lepiej dalej robi tarcze sprzęgłowe czy co tam oni produkują..za cenę około 200zł z przesyłką masz ebc

temat do zamknięcia..

No to zapraszamy do skorzystania z szukajki. Póki co, zamykam.

• 1 year later...

Zastanawiam się właśnie nad nowymi klockami do B6 2000-2004. Nie znam się zbytnio na tym, a nie chciałbym kupić shitu.

Niestety nie znalazłem innego tematu, w którym poruszany byłby podobny wątek =/

Klocków do wyboru do koloru, ale jakie wybrać jeżeli stawiam na trwałość i niezawodność?

Jakich wy używacie? Czy jesteście z nich zadowoleni czy wolelibyście inne? lepsze?

*NISSIN NS

*EBC HH

*SIFFERTY

*NHC

*SBS HS

*SBS RS

*FERODO

NHC zielone na przodzie i i tyle. Zielone tj. średnia twardość mieszanki w palecie NHC (ogólnie NHC robi zwykłe organiczne (niebieskie opakowanie), jakiś wynalazek z kevlarem (zielone opakowanie), i ze spiekami brązu (złote opakowanie). Jak za taką kasę czyli 100PLN komplet na przód narzekać nie można, zużycie praktycznie nie widoczne a przelatane będzie z 15 tys, siła hamowania - powiedzmy że może być, aczkolwiek w porównaniu do założonych wcześniej klocków Tokico to jednak zostają w tyle. Więcej rozwodzić się chyba nie ma co :)

leży gdzieś temat na forum o klockach, poszukaj jest tam sporo opinii.

Ja mam EBC HH, zresztą przez wielu tu i nie tylko tu polecane i bardzo sobie chwale. Wcześniej jeździłem na Ferrodo i niebo a ziemia.

Przestrzegam przed TRW Lucas. Są jakieś niedopasowane, mają kilka milimetrów luzu góra-dół i stukają przy wolnej jeździe o zacisk (po prostu tarcza je ciągle lekko łapie i klocek uderza o ogranicznik zacisku). Kupiłem jakieś utwardzone i hamują bardzo dobrze, tylko to stukanie. Wkurza i wstyd z kumplami jeździć :zniesmaczony:

ja w tym sezonie zalozylem TRW Lucasa sredniej twardosci i nie narzekam.

To może tylko do b12 są jakieś niedopasowane. Na hamowanie też nie narzekam

Po przeczytaniu miliarda komentarzy dot. klocków na polskich jak i zagranicznych forach zadecydowałem!

Kupiłem i jutro montuje SBS HS. Za jakiś czas zdam Wam relację jak się sprawują.

• 1 month later...

witam

Mam bandita 650 s na tablicy rejestracyjnej jest podany rok 2007 (jestem w Angli) silnik chlodzony powietrzem, sprzeglo na lince wiec chyba 2006. Wiec niech mi ktos powie jakie mam kupic klocki hamulcowe. Czy różnia sie te z 2006 r od tych z 2007 ? Mam zamiar je zamowic na ebay.co.uk moze ktos jak juz zakladal i poda mi link jak to wyglada z kompletem na tyl i przod, dodam ze mam abs. Z gory dziekuje

Edytowane przez klucha

Zerknij w nootboka ,tam jest chyba napisane, który to rok produkcji. Bo to co masz na tablicy rej, to w którym roku była pierwsza rejestracja.

Prawdopodobnie masz 05-06 i nie jestem na 100% pewien, ale jest różnica między klockami do modeli od 07-....

Te bedą do Twojego: http://www.ebay.co.u...=item256ec463ee

Jesli zdecydujesz sie na EBC, to na tył nie zakładaj HH, bo szkoda kasy, tylko zwykłe EBC FF.

Edytowane przez TomekGSF

• 1 month later...

W dowodzie albo na ramie masz numer vin. Na podstawie numeru vin określisz rocznik i wiele innych informacji. Użyj forumowej szukajki.

PS- A działa Ci ten abs? Możliwe, że odłączyli czujnik.

Edytowane przez Phoenix

Napisz maila do Serwisu Suzy z podanym VIN'em i zapewne Ci odpiszą co i jak.

Ten ABS mruga czy świeci ?? Mruga jednostajnie, czasami, czy może chwile po odpaleniu ??

Mruga po przekreceniu zaplonu i gasnie po ruszeniu a wczesniej swiecil jednostajnie i po ruszeniu gasl. WIec zastanowilo mnie to mruganie. Dzisiaj jak wracalem z pracy to jak zachamowalem na sniegu to kolo bylo normalnie zblokowane wiec raczej nie dziala. A moze zalozyli klocki nie do modelu z abs, czy to ma jakies znaczenie?

same klocki nic nie maja do ABSu, mogli uszkodzić czujnik.

Ja miałem problem z ABS'em też po wymianie klocków. ABS przestał działać, i hamulec był miękki dopiero za 2-3 podpompowaniem hamował. Sprawdzona pompa ABS'u, odpowietrzanie na 100 sposobów, zakładanie starych kloców nic nie dało hamulca nie było.

W końcu u kolejnego mechanika ponoć wybadali że przewody w stalowym oplocie zostały uszkodzone przy wymianie klocków, założyli zwykły przewód gumowy z obejściem pompy ABS'u i hamulec wrócił jak BRZYTWA.

Zabrakło czasu/funduszy w sezonie na kupienie nowego oplotu i podłączenie przez pompę ABS'u żeby sprawdzić czy on wróci.

Będę na dniach kombinował przy tym bo mam teraz czas na moto

Edytowane przez Szyszka

Abs zaczal swiecic normalnie jak powinien, zobaczymy jak długo. Zastanawia mnie inny probem. Po ostatniej wizycie u mechanika jak zakladali klocki i zdejmowali w tym celu kolo z tylu i z przodu oraz z tylu zalatali od srodka kapcia zauwazylem ze poczas jazdy huczy. Chyba z tylu choc nie jestem na 100 % pewny. Co to moze byc? Opony niemal nowki, zauwazylem jedynie ze kreski od napinania łancucha po obu stronach sa rozne o zaledwie jedna ale czy to mogloby byc to? Wiem ze to nie na temat ale nie bede zakladal nowego na taka knedlole.

Edytowane przez klucha

• 3 weeks later...

Pozwolę sobie odświeżyć

Jestem właśnie na etapie poszukiwań klocków na Tył do Bandyty S z 2002r.

na aledrogo nie mogę znaleźć EBC HH i SBS HS, jakie są mniej więcej koszty tych klocków ? Może ktoś poleci jakieś inne godne uwagi które są dostępne na aledrogo (linki mile widziane)

a to jest seria klocków Double-H HH ? Bo widzę że tu w oznaczeniach mają też FA ? EBC-FA063HH, czyli na to wychodzi że trzeba patrzeć na końcówkę oznaczenia ?