Skocz do zawartości

Szycie Ciuchów Na Miarę (Dużych) Na Śląsku

vieto
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

żeby zacząć jeździć trzeba się ubrać, a że jestem - co tu ukrywać - j***niutki, macie jakieś namiary na śląsku kto szyje ciuchy na moto na miarę (skóra, cordura czy jak to się nazywa) no i oczywiście instaluje tam od razu protektory...

biorąc pod uwagę, że się ostatnio wykrwawiłem na bandytę dobrze by było, żeby ceny z kosmosu nie były, ale w sumie co szkodzi wszystko sprawdzić...

w razie jakby ktoś mi jednak podsyłał linki do standardowych rozmiarów, to chciałem tylko uprzedzić, że nawet kurtki z modeki 10xl nie dawały rady :(

także czekam na propozycje :)

W Wawie chyba Feliks robi na wymiar - ortaliony, skórki to chyba na słowacji tanio i dobrze.

Jak cos napisz na priv bo mam ciuchy dla wielkoludow - wysokich i przy tuszy np. spodnie mam do 120 cm w pasie, kurtki 132 w pasie i klatce 140

Jak cos napisz na priv bo mam ciuchy dla wielkoludow - wysokich i przy tuszy np. spodnie mam do 120 cm w pasie, kurtki 132 w pasie i klatce 140

nie żebym chciał ci zniszczyć psychikę, ale troszkę za małe na mnie :D

W Wawie chyba Feliks robi na wymiar - ortaliony, skórki to chyba na słowacji tanio i dobrze.

w Looblynie

TARBOR szyje na rozmiar

http://www.tarbor.pl...zy_motocyklowej

przed osattni akapit

pozdro :mario:

dzięki za namiary,te już znam i dlatego na śląsku szukam, bo ciężko mi za to jeszcze co najmniej z 500 pln wywalić na trasę do przymiarki :)

dla potomności... :)

dla nieco większych na śląsku szycia jak na razie kurtki podjął się http://www.witleather.pl/ w skoczowie, mam nadzieję, że w miarę rozsądnej cenie...

może tylko szkoda, że przy moich gabarytach łapię się tylko na ramoneskę, ale co tam... będę najwyżej oryginalnym jeźdźcem :D

to jakie masz wymiary zaskocz mnie wzrost/waga???

jakos nie chce mi sie wierzyc ,ze w nic ori sie nie wbijesz...jezeli tak jest faktycznie to moze goldwinga trzeba bylo kupic ? :zeby: :zeby:

jakos nie chce mi sie wierzyc ,ze w nic ori sie nie wbijesz...jezeli tak jest faktycznie to moze goldwinga trzeba bylo kupic ? :zeby: :zeby:

pw z wymiarami poszło do jarokuc, żeby nie siać zgorszenia i już nie pociągnął tematu :D

a, że ubiorem raczej na walca będę pasował - to leje mnie to :D

mam zajebiaszczego bandziorka i be na nim jeździł :)

a ja się wcale nie dziwie że masz problem z ciuchami bo ja też mam jeden rozmiar za mały a drugi za duży i tak mam z każdymi ciuchami

problem polega na tym że producenci albo nie używają atlasów antropometrycznych populacji polskiej a jak używają to i tak na nic bo polskie atlasy są z lat 80 niby instytut włókiennictwa w Łodzi chce wydać nowy ale kiedy to będzie to nie wiadomo więc pozostaje nam kombinowanie z szyciem na miare

Vieto, ale ramonę bez frędzli, co? :D

Ja też jeżdżę w ramonesce czasem ;):rock:

Edytowane przez Kukuryku

Vieto, ale ramonę bez frędzi, co? :D

Ja też jeżdżę w ramonesce czasem ;):rock:

uff, bez :D

chociaż mogę jeszcze domowić:D

znam człowieka który wazył swojego czasu 180 kg i 205 wzrostu, uparł sie na pierwsze moto cbr f4, to dopiero padaka była jak musiał odkecać na 5 tys żeby ruszyć z miejsca :D

po paru sezonach i zajechaniu kilku sprzetów przesiadl sie na goldwinga i w koncu całośc miała ręce i nogi i nawet motór dał rade go ciągnać :D

Edytowane przez Cirus

to dlatego czasami mi gaśnie na skrzyżowaniu, jak nie chce żeby wyła... :)

dzięki, nie natknąłem się wcześniej na tą firmę w necie...

może następnym razem :)