Skocz do zawartości

Chcem Schuść - Eksperyment

Kruk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

I jeszcze 1: dieta to gowno. To ma byc styl zywienia a nie zadna gowniana dieta

A czymże innym niż stylem żywienia jest dieta?

Dieta (ze stgr. δίαιτα diaita – "styl życia") – sposób odżywiania.

Dieta «system odżywiania się polegający na dostosowaniu ilości i rodzaju pokarmu do potrzeb organizmu; też: w ogóle sposób odżywiania się»

Ja całe życie jestem na diecie i nie narzekam :D

Ja całe życie jestem na diecie i nie narzekam :D

tyś to jest gość

19879252194c7cb24ea0bc2.gif

Kukuryku:

Dieta (w pojeciu ogolnym) to czasowe ostepstwo od regul zywienia w celu osiagniecia zmiany masy ciala, badz poprawy zdrowia. Chodzi mi o to, zeby nie stosowac czasowego katowania sie zadnymi dukanami tylko zaczac sie wlasciwie odzywiac i takiego zywienia trzymac sie na zawsze.

Moja żona się nie dietuje, chodzi od miesiąca na zumbę 2 razy w tygodniu po 60-90 minut i jest zadowolona, kondycja jej się poprawiła, waga trochę spadła a samopoczucie sobie chwali. Teraz czas na mnie, ale zumbę chyba odpuszczę, same babki w grupie, to śmiesznie bym wyglądał. Biorę się za bieganie.

Ja nadal zawzięcie siłownia . Może i efekty nie powalają jeśli o wagę chodzi , ale czuję się 12 lat młodziej ( pomijam juz to że rzuciłem te yebane papierosy). "klata" rośnie ręka też ,no i nigdy się nie czułem tak zayebiście jak teraz :)

• 2 months later...

Odświeżam temat. W listopadzie zrobiłem badanie krwi - wyniki wątrobowe i cholesterol - mocno przekroczone. Lekarz mi powiedział, że bez tabletek się nie obejdzie, jeśli się coś nie zmieni. Do tego nadciśnienie - nieduże, ale jednak. Długo nie jeździłem na rowerze - długa zima, potem deszczowy maj. W ciągu ostatniego miesiąca brzuch mi tak spuchnął, że ważyłem prawie 97 kg i miałem problem z wiązaniem butów.

Od trzech czterech tygodni dość regularnie poświęcam - 2-3 razy na tydzień - 1,5h na rower. Mam taką trasę obok domu - 6,5 km cały czas pod górę na najmniejszych przełożeniach. Czas podjazdu - troszkę ponad 1h. Jadę bez przerwy aż na szczyt i z równomiernym obciążeniem. Do tego wziąłem się za urozmaicenie diety - dużo sałaty, marchewki, pomidorów i rzodkiewek. Dużo ryb, małży, krewetek i mało mięsa, szczególnie smażonego. Najgorzej było zahamować napady nocnego głodu - woda, trzy liście sałaty, marchewka, pomidor. Rano - müsli, ale już bez słodkich jogurtów - z chudym mlekiem, poprawiło się trawienie.

Dziś po trzech tygodniach mam taki wynik na wadze (aż zmieniłem baterie, bo nie dowierzam) :D

2fe3.jpg

Jak trochę zrzucę, co by nie obciążać kolan, wrócę do biegania - dwa trzy razy w tygodniu 5-7 km, więcej nie trzeba, byle regularnie.

No więc wypowiadam wojnę moim złym nawykom, kilogramom i lenistwu - bo z własnej winy zarosłem sadłem jak tuczny wieprz.

Gratulacje Krzysztof!!

Ja na początku sezonu miałem do wyboru:

- kupić nowy kombi albo schudnąć bo po zimie po prostu mi się spodnie rozpinały od bebzona

schudłem 6 kilosów w jakieś 2 miechy, chciałbym jeszcze 4 dygnąć ale to już tak na spokojnie.

Powodzenia w dalszej walce :)

Zrzucić, to nic. Trzeba tę wagę jeszcze utrzymać, a z tym u mnie ciężko.

Mi tam się schudło, po intensywnych treningach na siłowni do 90 kg :)

Kombi moge już zapiąć i nie ma problemu ze schylaniem(sznurowaniem :)) Problem właśnie w tym żeby z powrotem nie przybrać . U mnie największym problemem jest podjadanie wieczne wieczorami , ale co poradzić jak wtedy najbardziej smakuje . Staram się wtedy zapchac , jak już , jakimiś warzywami . Pomaga.

Zrzucić, to nic. Trzeba tę wagę jeszcze utrzymać, a z tym u mnie ciężko.

No właśnie...

Jak to utrzymać w krainie piwa, schnapsa, stroha, käseleberkäsli, schnitzli i spare ribsów :hungry: ???

Edytowane przez Kukuryku

• 2 weeks later...

No właśnie...

Jak to utrzymać w krainie piwa, schnapsa, stroha, käseleberkäsli, schnitzli i spare ribsów :hungry: ???

A co dopiero w kraju makaronów lodów lasagne i Pizza? - celowo z dużej ;)

dziś wklejam w ten wątek "kamień milowy" na mojej drodze do zdrowia:

ImageUploadedByTapatalk1372485539.443992.jpg

We wrześniu zeszłego roku było tu 118,5kg.

Następny i zarazem ostateczny cel: 90kg. Do końca września tego roku jednakże nie dam rady, choć będę próbował.

Słowo "siłownia" przez cały ten czas czytałem tylko w tym wątku :-P

tapnięte ze starego jabłkofonu

• 1 month later...

Wystarczy ograniczyc napoje słodzone, sól i duże ilości wegli i brać się za lekkie interwały a później stopniowo dawać sobie lepiej w palnik i gubicie kilogramy.

Ja po przejściu na wodę, ograniczeniu tłustego jedzenia i chleb tylko na śniadanie schudłem z 98kg do 90kg bez ćwiczeń, poźniej zacząłem ćwiczyć crossfit i trzymam się na 84 kg i bez problemu wypije sobie piwko, zjem fast fooda i waga nie drgnie. Polecam kupić sobie ekstrakt z zielonej herbaty (ok. 20zł), przyśpiesza metabolizm i nie prowadzi do spustoszenia organizmu, ogólnie polecam pic około litra zielonej herbaty dziennie, ale herbaty a nie ice tea i innych podobnych napoi :P

Najlepiej to tak jeść, by nie czuć ani głodu ani sytości, amen.

Jak wy te ryby jecie, smazone czy pieczone? Mieso smażone to beee, a ryba cacy? Cos usiluje zrobic zeby waga wzrosla. Samo zarcie u mnie powoduje ze beben rosnie. A nie o to chodzi. Brakuje mi jakies 16-18 kilo do normalnej wagi.

Nie bierz Calgonu to Ci wyebie bęben :)

A poważnie całe życie ważyłem około 60 kg - chodzący Oświęcim . Teraz mam problem bo waże trochę za dużo 95 kg.

Jak to sie stało ? Też chciałem utyć.

Codziennie około godz 11 świętość - jadłem śniadanie porządne , choćby nie wiem co ( wiecznie nie miałem czasu ,zalatany , swoja działalność )Znajdowałem na to codziennie 20 minut .

Po jakims czasie weszło mi to w nawyk i zaczałem tyć .

Ważne żeby jeść regularnie .

Prace miałem podobną- stanie koło tokarki \maszyny , więc wysiłek bardziej umysłowy niż fizyczny .

Dziś sam nie wieżę ponad 30 kg więcej !!

Powiem Ci że lepiej się chyba czułem jako chudzielec ( poza posturą nie widzę plusów , tłuszcz na mnie bllleeeeee - to nie moje !!!)

Dobry byk nigdy nie był gruby ;)

Jak wy te ryby jecie, smazone czy pieczone? Mieso smażone to beee, a ryba cacy? Cos usiluje zrobic zeby waga wzrosla. Samo zarcie u mnie powoduje ze beben rosnie. A nie o to chodzi. Brakuje mi jakies 16-18 kilo do normalnej wagi.

Spróbuj tego sposobu, jest świetny na mięso jak i na ryby

http://www.sfd.pl/soczysta_piers_z_kuraka-t443164.html

Zabawne, bo regularne posiłki to podają jako sposób na schudnięcie :lol:

Też tego nie rozumię , ale specjalistka od żywienia mi to doradziła - :blink::takaemotka:

Bo niby jedzac czesto organizm nie odklada tluszczu na zapas, czy cos tam w ten desen gadali.:)

Sprobuje z tym przepisem. Nie chce sie spasc jak dziki wieprz ale tez troche sily i kilogramow mogloby przybyc. Jakies pompki brzuszki i rower dorzucilem. Na silke nie ma czasu i checi, w sumie to przede wszystkim checi

A więc tak. Już to przerabiałem i mogę się pochwalić oraz doradzić. Zasada jest prosta i sam do tego doszedłem:

śniadanie (9:00) - pieczywo razowe + najchudsza polędwica jaką znajdziecie opcjonalnie jakiś pomidor

obiad (13:00-14:00) - normalny domowy, najzwyklejszy żadna dieta czy coś. Nie patrzymy na tłuszcz bo to też jest potrzebne organizmowi

kolacja (18:00-19:00 zaraz po treningu) - pieczywo razowe (w moim przypadku 2 razowe bułki) i do tego kostka sera (twarogu) chudego (najlepiej z biedry bo dobrze się rozsmarowuje) i na to pomidorek ew. pieprz

+ codziennie trening (bez dni wolnych). Na przemian (w moim przypadku) Dzień 1. brzuch (abs i a6w) i biceps hantle. Dzień 2. klata i triceps (pompki wszelakiego rodzaju, ławeczka i trzepak do podciągania)

Nie podjadamy pomiędzy posiłkami. Po posiłku należy zjeść jakiś owoc. Unikamy wszelkiego rodzaju słodkości, cukrów, chipsów, napoi smakowych i innego shitu bo to oponki. Można śmiało wcinać paluszki solone i precelki.

Co do alkoholu nie patrzę na to i też mi to nigdy nie zaszkodziło/nie kolidowało. Ważne żeby pić po kolacji i po ćwiczeniu.

Rezultat w moim przypadku:

Wrzesień 2012

m5eo.jpg

Czerwiec 2013

gg5x.jpg

ubyło mnie jakieś 10kg i obecnie jest około 73-74 kg.

I spojrzenia innych na plaży, niezapomniane :D

Mam nadzieję że pomogłem. Wystarczy tylko trochę samozaparcia i wszystko jest możliwe tak więc do roboty.

Pozdrawiam :)

Edytowane przez Conorian

Qrwa, Conorian szacun. Dobry progres. Fajnie się wyciąłeś.

"Daję maxik i liczę na rewanżyk " :P

Faktycznie, nieźle pracowałeś przez zimę :)

Wysłano z MT11i z użyciem Tapatalk

no Concordian wycinka zajebista. Gratki.

Mnie mono zalało z 10 kg :P

ps golisz się pod pępkiem ? :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka:

A dziękuję :P Troszkę samozaparcia i wszystko jest możliwe. Naprawdę polecam bo wygląd się poprawia ale i samopoczucie.

ps golisz się pod pępkiem ? :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka: :takaemotka:

Nie?! :D

ps nigdy nie zrozumie ludzi strzelających fotki w lustrze w czasach gdzie nawet nokia 3210 ma samowyzwalacz :zeby: :zeby: