Skocz do zawartości

Chcem Schuść - Eksperyment

Kruk
 Share

Rekomendowane odpowiedzi

Martwe ciągi/przysiady ze sztangą robisz? 

Bo na miękko powinieneś brać te 130/100 żeby dopasować je do brzucha ;)

Niee, nie chodzę w ogóle na siłownię (brak czasu) tylko podłoga + hantle :P

Edytowane przez Conorian

Ja też nie chodzę na siłownię, a ciągnę trochę więcej  :P

Do tego wystarczy sztanga i solidne podłoże :D 

Na stancji niestety ograniczone możliwości. Już łatwiej pójść na tą siłownię

Zastanawiam się, czy aby ze mną coś nie tak, bo się zazdrosny robię ;)

_____

Gesendet vom iPhone mit Tapatalk

Tak właśnie spojrzałem kilka stron i rzeczywiście Bald, zajebiście Ci to wyszło, szczególnie że bez biegania, super :)

Za miesiąc przed runmageddonem myślę, że dojde do czegoś podobnego, tylko będzie to ze 107 do około 85, czyli w sumie też 20 kg, tylko... w 3 miesiące :)

A ja od ponad pół roku utrzymuję swoją wagę 85/86kg. Z diety nici, bo kiedy zacząłem biegać (ostatnio nie mam weny), robię się bardziej głodny. Niestety wciąż mam wymówkę, żeby wcześniej wstać, bo zmęczony, a po południu czsu nie mam, a wieczorem jest ciemno, zimno i do domu daleko. Jeśli się nie zmobilizuję, to z całego przedsięwzięcia nici. 

Mnie by się nie chciało rano biegać... zawsze robię to właściwie po 21, często nawet po 23 wychodze :)

Trzeba się dobrze i lekko ubrać, profesjonalne ciuchy naprawdę pomagają, obcisłe jak skóra nie ograniczają ruchów, oddychają i nie ciążą przede wszystkim jak bluza w która potrafi być kilka kg cięższa po godzinie biegania. 

Logic, po co mi kolejny klamor na 30m2 mojego służbowego mieszkania :p:

Mam kilka kompletów ciuchów rowerowych, więc z nich korzystałem. Mam kilkanaście sztuk z bielizny termoaktywnej, długi i krótki rękaw, więc zawsze coś właściwego ubiorę bez względu na pogodę. Niedawno zainwestowałem w komplet z Asicsa, fajną kurtkę biegową, w której mieści się parę rzeczy, np. smartfon, klucze i portfel oraz spodnie z Windstoperem i nowe buty, bo stare pumy (3 lata) przestały już cokolwiek amortyzować na asfalcie. Mam nowe rękawiczki i kolejną czapkę, żeby nie przemrozić zatok. Tanie to nie jest, ale potwierdzam, że wart. 

to napisze jeszcze tyle że teraz kalorie na 2900 waga 79kg  a  w pasie ubylo jeszcze 2 cm :)

Ja ostatnio zainwestowałem w Under Armour Compression ColdGear i zrobiło to kolosalną różnice, telefon zawsze mam na bicepsie na opasce, a jak biegam do 15km to nie biorę wody.

i było tak pięknie i lekko, że biegając zwykle 10 km w 55-56 minut, zszedłem poniżej 50 min :)

Ja mam podobne, ale minimalnie wolniejsze tempo, bo biegam raczej rekreacyjnie. Ostatnio mi kregoslup nawala, wiec oszczedzam sie i stad takze nowe, zelowe buty, bo nogi tez dostaja. 

Ja właśnie sprawdziłem i od września zszedłem ze 107 na 95 w pasie :) mniej niż 90 chyba nie mogę mieć przy wzroście 187cm.

Nie wiem ile ważę na tą chwilę, bo też nie wchodziłem na wagę od początku września. 

Mam trochę zdjęć to jak się ogarnę wrzucę na początku grudnia.

2 miesiące przed ślubem 72kg, po ślubie 67 i się utrzymuje. Jeszcze kilogram lub dwa i znowu będzie kaloryfer.

Mnie się udało w ostatni miesiąc kolejny 1kg zrzucić :rock: 

Jeszcze trochę i mnie Greg dogoni :o: 

Tylko QQ ja się nie odchudzałem, ani nie ćwiczyłem. Samo jakoś tak wyszło, ale aż grzech to zmarnować.

Edytowane przez gregfister

(...) Mam (...) nowe buty, bo stare pumy (3 lata) przestały już cokolwiek amortyzować na asfalcie. (...). 

(...) wolniejsze tempo, bo biegam raczej rekreacyjnie. Ostatnio mi kregoslup nawala, wiec oszczedzam sie i stad takze nowe, zelowe buty, bo nogi tez dostaja. 

No więc dzisiaj założyłem te nowe buty i pierwszy raz wróciłem z biegu bez bólu stawów i kręgosłupa. Taki mały szczegół, a ile radości. Po prostu inne bieganie, nawet kamienie do butów nie wskakują tak często jak w starych :P

A jakie buty do jakiej wagi?

Ja do swojej czyli teraz chyba około 90-94 sprawiłem sobie asics gel kyano 18, i różnica jest kolosalna, nie tyle amortyzacja, co lekkość opadania, tylko odrazu czuć wagę takich butów.

Lekkie buty są jak skarpetki, te , prawie dwa razy cięższe stabilizują nogę na asfalcie i właściwie zniwelowały mi wszystkie problemy ze stopami, kostkami, kolanami, biodrami.

Tylko problem jest w tym,  że jak jestem zmęczony to już się o własne nogi potykam :D

Ważę 85/86kg, wzrost 173 cm.

To są chyba te buty: Gel-Nimbus 14:

asics-gel-nimbus-14-T241N_0147-ind.jpg?w

Kurtkę sobie sprawiłem taką:

114535_8070.png?1406042818

2 miesiące przed ślubem 72kg, po ślubie 67 i się utrzymuje. Jeszcze kilogram lub dwa i znowu będzie kaloryfer.

Wychodzi na to ,że małżeństwo służy!!! :takaemotka:

Albo jeszcze inna gimnastyka dobrze działa. :takaemotka:

W przyszłym tygodniu tez będę musiał wejść w temat biegowej kurteczki, dzisiaj już mnie trochę wypiździło w samej ocieplanej koszulce...

• 3 weeks later...

Heh ja ostatnio ograniczyłem picie z ok 30-40 piw tygodniowo do 1-4 i po miesiącu już muszę jedne spodnie wywalić :) 4kg znikło

Chociaż z drugiej strony nie chciałbym wrócić do swojej starej wagi 63 i moje obecne 80 bardzo mi się podoba

Edytowane przez obiezyswiat

Heh ja ostatnio ograniczyłem picie z ok 30-40 piw tygodniowo do 1-4 i po miesiącu już muszę jedne spodnie wywalić :) 4kg znikło

Chociaż z drugiej strony nie chciałbym wrócić do swojej starej wagi 63 i moje obecne 80 bardzo mi się podoba

Może Ci się zera podoklejały do 3 i 4? :takaemotka: